Haberler

Run 24: 1 koşusu heyecanı dünyayla aynı anda Beykoz'da gerçekleştirildi

- Run 24: 1 koşusu heyecanı dünyayla aynı anda Beykoz'da gerçekleştirildi 24 ülkede birer saatlik zaman dilimiyle koşuluyorİSTANBUL - Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından 24 ülkenin katılımıyla düzenlenen Run24: 1 Koşusu'nun Türkiye ayağı Beykoz'da yapıldı.

- Run 24: 1 koşusu heyecanı dünyayla aynı anda Beykoz'da gerçekleştirildi

24 ülkede birer saatlik zaman dilimiyle koşuluyor

İSTANBUL - Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından 24 ülkenin katılımıyla düzenlenen Run24: 1 Koşusu'nun Türkiye ayağı Beykoz'da yapıldı. Her ülkede birer saatlik zaman dilimiyle koşulan yarış tüm dünyada gün boyu sürecek.

Türkiye'de Atletizm Federasyonu ve Beykoz Belediyesi'nin destek verdiği Run24: 1 Koşusu'na Beykoz Belediyesi Binası önünce 12.30'ta start verildi. Yarışa en genci 2 yaşında en yaşlısı ise 75 yaşında yüzlerde sporcu katıldı. Yarış alanında gelen Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yarışmacılara başarılar dileyerek koşuyu başlattı.

Koşu Beykoz Korusu girişine kadarki 1 millik (1,607 m) parkurda kadınlar, erkekler, U18 kızlar, U18 erkekler, büyük kadınlar ve büyük erkekler olmak üzere 6 kategoride düzenlendi.

Organizasyon kapsamında yarışmacılara anı madalyası ve katılım belgesi verildi. Ayrıca çocuklar için etkinlik alanında atletizm ve aktivite alanları da kuruldu.

75 yaşında yarışa katılan Muharrem Akkaya, "Koşu sağlık için önemli. Emekli oldum ondan sonra kalp vakfının gittim. Ben spora başladım. Doktorlar koşma ritim bozukluğu var dedi. Ama ben koşmaya devam etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yarışa katılanlardan Ersan Gürelli, "Maratoncuyum zaten güzel bir olay. Dünyada koşuluyor ayını saatte onun için geldim zaten" derken, Asiye Veral de, "Çok heyecan verici bir olay. Ben ilk kez katılıyorum. 24 ülke arasında yapılacak. Keyifli bir yarış olacak umarım" şeklinde konuştu.

Dursun Sarı, "Biz devamlı koşuyoruz zaten böyle bir organizasyonda koşmaktan keyif alacağız. İnşallah güzel bir koşu olacak onun için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Her yıl "Dünya Küresel Koşu Günü" dolayısıyla tüm amatör ve yaş gruplarının katılımına açık olarak yapılan etkinlik, sağlık yaşam, hareket ve sporla ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. 2 Haziran Günü Fiji Adaları'ndan başlayacak yarışın Avrupa'daki ilk ayağı Beykoz'da koşuldu. 24 farklı ülkede 1'er saatlik zaman dilimiyle yapılacak yarışlar Monaco'da son bulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atletizm Federasyonları Birliği Atletizm Türkiye Beykoz Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title