Haberler

Rumeli'nin Fethinin 659'uncu Yıldönümü Kutlandı

Güncelleme:

Çanakkale'de düzenlenen törenlerle Türkler'in Rumeli'ye geçişinin 659'ncu yıldönümü kutlandı.

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'ne bağlı Çardak Beldesi ile Gelibolu'nun Bolayır Beldesi'nde düzenlenen törenlerle Türkler'in Rumeli'ye geçişinin 659'ncu yıldönümü kutlandı.

İlk tören, Lapseki Çardak Gazi Yakup Bey Camii'ndeki Gazi Yakup Bey'in mezarına çiçek konulmasıyla başladı. Ardından yoğun yağmur nedeniyle tören için Gazi Yakup Bey Camisi yanında bulunan Tarihi Han'a geçildi. Buradaki törende konuşan Çardak Belediye Başkanı AK Partili Basri Ulaş "Çardak Türk ve Osmanlı tarihi içerisinde çok önemli bir hadiseye şahit olmanın haklı gururunu bizlere yaşatmaktadır" dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, Bursa Kosova Halk Dansları topluluğunun gösterileri ve Bursa Mehteran Takımı'nın verdiği konserle sona erdi. Çardak'taki törene Lapseki Kaymakamı Ayhan Tavlı, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu 2'nci Kolordu İstihkam Komutanı Albay Cemal Kafkasyalı, Lapseki Belediye Başkanı MHP'li Gani Mehmet Ekim, Gelibolu Belediye Başkanvekili CHP'li Ahmet Vardar, Umurbey Belediye Başkanı CHP'li Vedat Özkan, Bolayır Belediye Başkanı CHP'li Cavit Sezer de katıldı. Törene katılanlar daha sonra Çardak İskelesi'nden feribota binerek temsili olarak Rumeli'ye geçişi canlandırdı.

Tören öğleden sonra Gelibolu'ya bağlı Bolayır Beldesi'ndeki Gazi Süleyman Paşa Türbesi bahçesinde devam etti. Gazi Süleyman Paşa Türbesi'ne çiçek konulmasının ardından Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, ziyaretçi defterini imzaladı. Gazi Süleyman Paşa'nın biyografisi okundu. Tören halk oyunları gösterisi ve İnegöl Mehteran Bölüğü konseriyle sona irdi.

OA,DZ - Çanakkale / Gelibolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gelibolu Lapseki Rumeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title