Haberler
BBC

Rolling Stones davulcusu Charlie Watts 80 yaşında hayatını kaybetti

Güncelleme:

The musician is remembered as "one of the greatest drummers of his generation".

Rolling Stones davulcusu Charlie Watts'ın 80 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

Watts'ın çalıştığı iletişim ajansından yapılan açıklamada "Çok sevdiğimiz Charlie Watts'ın ölümünü büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Bugün Londra'da bir hastanede, ailesinin yanında huzurlu bir şekilde gözlerini yumdu" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada Watts'ın neslinin en büyük davulcularından biri olduğu aktarıldı, bu süreçte ailesinin ve diğer grup üyelerinin özel hayatlarının mahremiyetlerine saygı duyulması talep edildi.

Rolling Stones birkaç hafta önce yaptığı duyuruda Watts'ın bir ameliyat sonrası iyileşme sürecine girdiği için ABD turnesine katılamayacağını belirtmişti.

Watts 2004 yılında gırtlak kanseri tedavisi görmüştü.

Mick Jagger, Keith Richards ve Brian Jones'ın yeni kurduğu gruba Ocak 1963'te katılan Watts, o tarihten bu yana grubun davulculuğunu yapıyordu.

Caz hayranı Watts, Rolling Stones'un Beatles ile birlikte 1960'larda rock 'n' rollü kitlelere ulaştırmasına yardımcı olmuştu.

Grubun (I Can't Get No) Satisfaction, Jumpin' Jack Flash ve Sympathy for the Devil şarkıları uzun yıllar boyunca en popüler rock şarkıları olmuştu.

Aralarında Beatles davulcusu Ringo Starr'ın da olduğu çok sayıda kişi, Watts'ın anısına paylaşımlarda bulundu.

Sir Elton John ise "Çok üzücü bir gün. Charlie Watts, bateristliğin doruk noktasıydı. Tarzı en iyi adamlardan biriydi, müthiş bir arkadaştı" dedi.

Sex Pistols'tan Glen Matlock, "Hayatımızın film müziğinin ritimlerini tutuyordu" sözleriyle onu anarken Nile Rodgers ise "Müthiş müzikler için teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Watts 2016'da Rolling Stone dergisinin yaptığı tüm zamanların en iyi davulcusu sıralamasında 12. sırada yer almıştı.

BBC

Rolling Stones Londra Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title