Haberler

Risk haritasında 'mavi' il olabilmek için eş zamanlı aşılama

Güncelleme:

Risk haritasında 'mavi' il olabilmek için eş zamanlı aşılama

TOKAT - Tokat'ın korona virüs risk haritasında mavi il olabilmesi için ilçelerle birlikte eş zamanlı olarak Covid-19 aşısı farkındalık etkinliği düzenlendi.

Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Covid-19 aşılama kampanyasına dikkat çekildi. Tokat Valisi Ozan Balcı, Korona virüs risk haritasında mavi il olabilmek için aşılamaya ağırlık verilmesi çağrısında bulundu. Vali Balcı, Tokat'ta aşılama oranın yüzde 69 olduğunu belirterek, "Tokat'ta 322 bin kişi ilk doz aşısını yaptırdı. Hedefimiz 450 bin kişiye aşı yaptırmak. Kadını ve erkeği ile yaşlısı ve genci ile bu mücadeleyi devam ettirmek zorundayız. Aşılama kampanyasına desteğimizi buradan ilan ediyoruz. Bu mücadelede doktorlarımız başta olmak üzere, ebelerimiz, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız, idari ve teknik personelimiz gece gündüz demeden canla başla çalıştılar. Onların hepsine gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da konuşmasında Tokat'ın aşılmada iyi seviyelere ulaştığını belirterek, "Bu 16 aylık süreçte sağlık çalışanları destan yazdı. Bütün unsularımızla her türlü tedbirin alınması için herkese geceli gündüzlü çalıştı" diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Dr. Ozan Balcı ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Meydanında açılan Covid-19 aşı çadırını gezerek İl Sağlık Müdürü Ahmet Sümbül'den bilgi aldı. Vatandaşlar, randevusuz aşılarını olma imkanı buldu.

Reşadiye'de aşı çadırına yoğun ilgi

Reşadiye Alparslan Türkeş parkında kurulan çadırda asker ve polisin yanı sıra vatandaşlar aşılama kampanyaya destek verildi. Reşadiye Kaymakamı Talat Batur, Reşadiye Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz kurun amirleri ve vatandaşlar katıldığı programda vatandaşlar randevusuz aşı olma imkanı buldu. Kaymakam Batur, ilçede aşılama oranın yüzde 73 olduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

COVIRAN Bereket Koronavirüs Reşadiye Tokat Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title