Haberler

Revani tarifi | Haşhaşlı revani nasıl yapılır? Portakallı revani tarifi

Güncelleme:

Revani tatlısı tarifi özel ikram menülerinin en seçkin detayı olmuştur. Siz de ikram menüleri yapmak için revani tarifleri alternatiflerini kullanabilirsiniz. Revani pasta tarifi gibi seçeneklerle farklı revani tarifleri deneyebilirsiniz. Revani nasıl yapılır? Portakallı revani nasıl yapılır? İrmikli revani nasıl yapılır?

Revani tarifi ile harikalar yaratmak ister misiniz? Görünümü ve lezzeti ile vazgeçilmez tatlılardan olan revani, revani tatlısı tarifi limonlu, revani pastanın tarifi ve revani tatlısı tarifi haşhaşlı gibi alternatiflerle farklı dönüşüyor. İşte revani tarifi ile yapabileceğiniz özel lezzetler…

REVANİ TARİFİ

Revani tarifi için gerekli malzemeler

Kek kısmı için

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için

3 su bardağı su

3 su bardağı seker

Yarım limon suyu

REVANİ TARİFİ HAZIRLANIŞI

Revani tarifine şerbetini hazırlayarak başlayalım.

Genişçe bir tencerenin içerisine su ve şeker alalım ve kaynatalım.

Kaynatma işlemi sonrasında birkaç damla limon suyu ekleyelim ve 1-2 dakika daha ocakta kaynamasını bekleyip altını kapatalım.

Yumurta ve şekeri çırpma kabına alalım veikisini iyice çırpalım. Yumurtanın üzerine şekeri yavaş yavaş eklerseniz daha köpük köpük bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

Sonrasında sıvı yağ, irmik ve yoğurdu da ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra, fırın kabını yağlayalım ve kek hamurunu içine dökelim.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekin üzeri kızarana dek 30 dakika kadar pişmesi gerekir.

Fırından çıkarılan keki dilimleyelim, üzerine şerbeti dökelim ve sonra 1-2 saat kadar dinlenmesini bekleyelim.

Dinlenen revani servise hazır halde demektir.

Dilerseniz üzerine krem şanti, fıstık, Hindistan cevizi ekleyip de servis edebilirsiniz.

HAŞHAŞLI REVANİ NASIL YAPILIR?

Hashasli revani tarifi nasil yapilir misafir ağırlamaya hazırlananların en çok sorduğu sorulardandır. Revani tatlısının Osmanlı saraylılarının gözde tatlılarından biri olduğu düşünüldüğünde misafir ağırlamada revani tercihini doğru tercih olduğunu göreceksiniz. Revani tatlısı haşhaşlı yapılışı ile özel bir seçenek sunuyor. İşte revani tatlısı tarifi haşhaşlı tarifi:

Haşhaşlı revani tarifi için gerekli malzemeler:

3 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı un, 1 su bardağı irmik, yarım su bardağı haşhaş,1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Şerbeti için: 3 su bardağı su, 2 su bardağı şeker

Üzeri için: 1 çay bardağı süt, 1 paket krem şanti

Haşhaşlı revani tarifi yapılışı:

Şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırparak haşhaşlı revani tarif yapımına başlayın. Sonra sıvı yağ ve sütü ekleyin. Ardından haşhaşı, unu ve irmiği ekleyin. Karıştırınca vanilya ve kabarma tozunu ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbeti için suyu ve şekeri kaynatın.Altını kapatıp ilk sıcaklığı geçince soğumuş kekin üzerine dökün. Son olarak da üzerine krem şanti ya da krema sürün ve servis edin. Afiyet olsun.

Revani tarifi En güzel revani tarifleriRevani

REVANİ TARİFİ / İRMİKLİ REVANİ TARİFİ YAPILIŞI

Şerbetli tatlıların favorisi olan revaniyi irmikli de yapabilirsiniz. İşte revani tarifi irmikli yapılışı:

İrmikli revani tarifi için gerekli malzemeler:

3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı irmik, 1 paket vanilya, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için: Yarım limonun suyu, 3 su bardağı su, 3 su bardağı seker

İrmikli revani tarifi yapılışı:

Öncelikle tatlının şerbetini yapmaya başlayın. Şerbet kaynayınca içine yarım limonun suyunu ekleyin. 1-2 dk daha kaynatıp şerbeti ocaktan indirin.

Tatlının kekini yapmak için şekeri ve yumurtayı çırpın. İki malzeme köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine irmiği, yoğurdu ve yağı ekleyin.Daha sonra da un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.Fırın tepsisini yağlayıp kek hamurunu tepsiye dökün. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında yarım sat kızarana kadar pişirin. Keki fırından çıkarınca dilimleyin ve soğumuş şerbeti kekin üzerinde gezdirin. Daha sonra revaniyi istediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

REVANİ TARİFİ / KLASİK REVANİ TATLISI TARİFİ VE MALZEMELERİ

Revani tatlısı tarifi ve malzemeleri kullanılarak leziz bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Her evde bulunan malzemelerle yapılan Revani tatlısı tarifi ve malzemeleri ile kolay bir tariftir. İşte klasik revani tatlısı tarifi…

Klasik revani tatlısı tarifi ve malzemeleri:

4 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 vanilya

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

Birkaç damla limon suyu

Klasik revani tatlısı yapılışı:

Klasik revani yapılışına şerbetini hazırlayarak başlayın. Su ve şekeri kaynatın. Kaynayınca altını kısıp 15-20 dk daha kaynatın.Altını kapatmaya yakın zamanda içine birkaç damla limon sıkın. Ve şerbeti ılımaya bırakın.

Bir kasede şekeri ve yumurtayı karıştırın. Sıvı yağı ve yoğurdu da ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından irmik, kabartma tozu, vanilya ve limon rendesini de ekleyip iyice çırpın. Borcamı yağlayın ve karışımı içine dökün. Keki önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Keki fırından çıkarıp üzerine şerbeti gezdirin. 1-2 sat bekletip revaniyi buzdolabına koyun. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. olsun.

Revani tarifi En güzel revani tarifleriRevani

REVANİ TARİFİ / REVANİ PASTA TARİFİ

Revan tarifini klasik formun dışında yapmak isteyenler revani pasta tarifi seçeneğini değerlendirebilir. Revani pastası tarif ile özel bir ikram tatlısına sahip olacaksınız. İsterseniz revani pasta tarifi limonlu şekilde de yapılabilir. İşte revani pasta tarifi…

Revani pasta tarifi için gerekli malzemeler:

4 yumurta, 1 bardak sıvı yağ, yarım su bardağı şeker, 1 bardak yoğurt 1 bardak irmik, 3/4 bardak un, 3 yemek kaşığı kakao, kabartma tozu, vanilya

Kreması için: 1 yumurta, 2 yemek kaşığı nişasta,2 yemek kaşığı un 3 bardak süt Vanilya

Revani pasta tarifi yapılışı:

Öncelikle şerbeti başlayın. Su ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın.Bir yandan da keki hazırlayın. Yumurtaları çırpın. Yoğurdu ve yağı içine ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra kuru malzemeleri eleyip karışıma ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Şerbeti de ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Krema içintüm malzemeleri bir kasede güzelce karıştırın. Sonra muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Pişen keki fırından çıkarın Biraz bekletip ikiye bölün. Alt katına biraz şerbet dökün. Üzerine de krema döküp üst katı üzerine kapatın. Şerbetini çekince buzdolabında dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

PORTAKALLI REVANİ NASIL YAPILIR?

Portakallı revani malzemeleri

1 adet portakal kabuğu rendesi (dilerseniz limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz)

1 adet yarım limon suyu

3 adet oda sıcaklığında yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı su

25 su bardağı toz şeker

Portakallı revani tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları kırdıktan sonra, şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpın (yavaş yavaş eklerseniz daha çok köpürecektir).

Köpük gibi görünen yumurta üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyin. Tekrar çırpın.

Un, irmik, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin.

Portakal kabuğu rendesine ekleyin.

Yağladığınız kalıba ince şekilde dökün.

170 derecelik fırında yarım saat pişirin. (İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın.)

Revani şerbeti nasıl yapılır?

3 su bardağı suya, 2,5 su bardağı şeker eklenir. Kıvam alana kadar karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu eklenir, 2 dakika daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.

Keki kestikten sonra şerbeti eklerseniz, kek şerbeti daha iyi çekecektir.

İKRAMLARIN VAZGEÇİLMEZİ REVANİ

Revani tarifi ile nefis tatlılar hazırlayabilir, haşhaşlı revani, irmikli revani, revani pastası ve klasik revani gibi seçeneklerle özel hazırlayabilir; ikram edebilirsiniz.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Osmanlı Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (5)

aslı:

portakallı revaninin harika aroması olur. Revani tarifi bakarken rastladım onu yapmayı düşünüyoruöm

0
0
yanıtYanıtla
deniz:

revani harika bir tatlı ya hele bir de el alışınca zamanla daha lezzetli oluyor

0
0
yanıtYanıtla
Harika:

bundan sonra şekeri bırakıyorum söz

0
0
yanıtYanıtla
GÜZELE BENZİYOR:

Dışarda yemiştim fakat yapıp yemek hiç nasip olmadı deniyeceğim

0
0
yanıtYanıtla
MERVELER:

Nefis görünüyor. hemen deneyeyim. revani pastası mı yapsam acaba, yoksa irmikli mi?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title