Haberler

Tedavi İçin Almanya'ya Giden Baykal'ın Dilinden Bu Sözler Döküldü: Bir An Önce Dönmek İstiyorum

Güncelleme:

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, tedavi için Almanya'ya giden Deniz Baykal'ın bir an önce geri dönmek istediğini, Türkiye'yi çok özleyeceğini söylediğini anlattı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tedavi için Almanya'ya gittiğini söyledi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, 51 gündür İbn-i Sina Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi gören Deniz Baykal'ın sağlık durumuna yönelik açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. İbiş, düzenlediği basın toplantısında, Baykal'ın fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları için bugün saat 06.00'da Almanya'ya gittiğini belirterek şöyle dedi:

"BUGÜN SABAH 6'DA GİTTİ, İYİ DURUMDA"

"Tabii süreci hatırlayacak olursak, Deniz Bey çok ağır bir tablo ile hastanemize geldi. Çok kritik zamanlar yaşadık. Çok riskli günler geçirdik ama şükürler olsun ki bugün Deniz Bey iyi bir durumda hastanemizden çıktı. Deniz Bey'in bilinci tam açıktı. Bilişsel fonksiyonları yerindeydi. Konuşması, muhakemesi tamdı. Sol taraftaki kuvvet kaybı dışında durumu iyiydi. Hastanemizde başlayan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları bundan sonra Almanya'da devam edecek ve daha iyi bir durumda Türkiye'ye dönmesini ümit ediyoruz."

"SAĞLIK KONUSUNDA TOPLUMUN BİLİNCİ YÜKSELTİLMELİ"

Dün akşam Deniz Baykal ile sohbet ettiklerini belirten Prof. Dr. Erkan İbiş, konuşmalarından notlar aktararak, şunları kaydetti:

"Daha çok Deniz Bey konuştu, biz dinledik. Konuşmalardan küçük notlar iletmek istiyorum size. Sağlığı çok önemsemek gerektiğini, bunun için toplumun bilincinin yükseltilmesi gerektiğini ve oturmanın, hareket etmenin, yürümenin, yaslanmanın, yutmanın büyük bir nimet olduğunu, insanın bu fonksiyonları sıkıntı yaşadığı zaman çok daha iyi anladığını vurguladı. Bu nedenle insanların sağlıkları konusunda çok bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı."

"BEN TÜRKİYE'DEYKEN DE TÜRKİYE'Yİ ÖZLÜYORUM"

"Yine bu süreçte bizim reanimasyon ünitemizle ilgili, bu tür ileri tedavi uygulamalarının yapıldığı, yüksek seviyeli tıbbi hizmetlerin verildiği merkezlerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bu sayede sağlığına kavuştuğunu belirtti. 'Gidince Türkiye'yi özleyecek misiniz?' diye bir soru sorduk. 'Ben Türkiye'deyken de Türkiye'yi özlüyorum, özlerim ve gidince de özleyeceğim' diyerek bir an önce geri dönmek istediğini söyledi. 'Teşekkür etmek istediklerim var' dedi. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Mevlüt Çavuşoğlu ve Ahmet Demircan olmak üzere tüm bakanlara, hangi partiden olursa olsun ilgilenen tüm siyasilere teşekkür etti."

"MÜNİH YAKINLARINDA TEDAVİ GÖRECEK"

Prof. Dr. İbiş, Baykal'ın kafatasından çıkarılan kısmın yerine konulup konulmadığıyla ilgili yöneltilen soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bunlar çıkarıldıktan sonra en az 3 ay geçmesi gerekiyor. Dolayısıyla bizdeki süresi daha iki ay olmadığı için kapatılma işlemi yapılamadı burada. O parça ailenin de merkezin de talebi üzerine orada değerlendirilecek. Orada yapmayı uygun görürlerse orada, yoksa geldiği zaman bizde memnuniyetle tekrar koyabiliriz."

Deniz Baykal'ın Münih yakınlarındaki gelişmiş bir merkezde tedavi göreceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi Deniz Baykal Erkan İbiş Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title