Haberler

Recai Kutan'ın Siyasette 40. Yılı Onuruna Gece Düzenlendi

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan'ın siyasette 40. yılı nedeniyle düzenlenen vefa gecesine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan'ın siyasette 40. yılı nedeniyle düzenlenen Vefa Gecesi'ne katıldı. Kutan'la siyaset yaptığı dönemlere dair anılarını anlatan Arınç, "28 Şubat denen dönemlerdi. Merve Kavakçı kardeşimizin meclise geldiği ve meclisten dışlandığı dönemlerdi. Acıları, hüzünleri birlikte yaşadık ama her zaman bize ümit verdi, geleceği ümitle anlattı ve bizi hayata ve davaya bağladı" dedi.

Üsküdar Belediyesi Recai Kutan'ın siyasette 40. yılı nedeniyle Vefa Gecesi düzenlendi. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye programın onur konuğu SP eski Genel Başkanı Recai Kutan başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtüna, Kutan döneminde aktif faaliyet gösteren eski siyasiler ve davetliler katıldı.

Adına düzenlenen gecede duygularını ifade eden Recai Kutan, "Bizim çocukluk yıllarındaki toplum yapısı ile şimdiki toplum yapısı arasında çok büyük farklılıklar var. ve kaybettiğimiz çok fazla güzellikler var. Bunların anlatılmasında fayda görüyorum. Bana bunu anlatma imkanını verdiler. İnşallah dilimizin döndüğünce bizde bir belgesel hazırladık. Orada da ifade etmeye çalıştık. İnşallah etkili olur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılan sunum ve açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edildi. Programı düzenleyen Üsküdar Belediyesine teşekkür ederek sözlerine başlayan Arınç, "Üsküdar belediyemize böyle bir vefa örneği gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Bu bir kadir şinastlıktır. Buna ihtiyacımız var. Arkadaşlarımız beni de buldular. Birkaç cümle söylememi arzu ettiler. Benimde birkaç Yıllarca birlikte olduğumuz değerli genel başkanımıza, dava büyüğümüze bende bir kaç konuda düşüncelerimi ifade ettim. Tabi bu akşam böyle bir programın yapıldığı yapılacağını duyduğumda gelip gelememek konusunda bocaladım ama hamdolsun birlikte olduk" dedi.

Kutan'ı hayatta iken sahip çıkılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Arınç, "Öncelikle Üsküdar Belediyesi hayırlı bir iş yaptı. Çünkü insanımıza enkazından sağlığında hayatta iken sahip çıkmamız gerekir. Kendisinde çok şey gördüğümüz istifade ettiğimiz, hizmet adına çok büyük hayırlı hizmetler başarmış bir kıymetli insanı hayatta iken en azından yaptıklarıyla, düşünceleriyle, fikirleriyle önümüzü açmasıyla ülkemize insanımıza yaptığı güzel hizmetler anmak hatırlamak bir kadir şinastlıktır, bir borçtur" diye konuştu.

'Maalesef biz değerlerimizi hayata veda ettikten daha sonra hatırlamayı, onun yaptığı hizmetleri daha sonra konuşmayı tercih ediyoruz' diyerek sözlerini sürdüren Bülent Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oysa bugün bile alacağımız çok dersler var. Göreceğimiz çok şeyler var. Ama en büyük paye, en büyük onurda grup başkanımız olarak kendileri, grup başkan vekili olarak ta bendeniz arkadaşlarımla birlikte ona vekaletten grup başkan vekili yaptığımız dönemlerdi, zor dönemlerdi. 28 Şubat denen dönemlerdi, Merve Kavakçı kardeşimizin meclise geldiği ve meclisten dışlandığı dönemlerdi. Acıları, hüzünleri birlikte yaşadık ama her zaman bize ümit verdi geleceği ümitle anlattı ve bizi hayata ve davaya bağladı. Siyasetin Allah rızası için yapıldığını cihadın anlamının gerçekte ne olduğunu bizlere her zaman ifade etti. Sözün sonucu şudur; biz ondan sadece siyaseti öğrenmedik, edep denen bir şeyin, ahlak denen, nezaket denen şeyin ne kadar önemli olduğunu öğrendik."

Program, Recai Kutan'ın aktif siyaset yaptığı yılları anlatan belgesel gösterimi ile sürdü. Belgesel salondaki katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Arınç Recai Kutan 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title