Haberler

Ragıp Savaş kimdir? Ragıp Savaş kaç yaşında, eşi kimdir? Ragıp Savaş'ın dizileri filmleri nelerdir?

Güncelleme:

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına konuk olan ünlü oyuncu Ragıp Savaş, son olarak Kuruluş Osman'da rol aldı. Peki, Ragıp Savaş dizileri filmleri nelerdir? Ragıp Savaş kaç yaşında? Ragıp Savaş nereli? sorularının detaylarını sizler için derledik. Ragıp Savaş kimdir? sorusu gündemin merak edilen başlıkları arasında. Ragıp Savaş'ın dizileri filmleri nelerdir?

Ragıp Savaş kimdir? sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ünlü oyuncu Ragıp Savaş Müge Anlı'nın programına konuk oldu. Ragıp Savaş yer aldığı dizi projelerinin yanı sıra katıldığı programlarla da zaman zaman gündeme geliyor. Ragıp Savaş, ilk oyunu 1990 yılında Aziz Nesin'in yazdığı Ahmet Gülhan'ın yönettiği "Demokrasi Gemisi"dir. Aynı sezon Nâzım Hikmet'in yazıp Kenan Işık'ın yönettiği "İvan İvanoviç Var mıydı yok muydu?" adlı oyunda başrol alarak Petrof'u oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde 5 ödüle layık görülmüştür. Ragıp Savaş kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? İşte Ragıp Savaş'ın biyografisi

RAGIP SAVAŞ KİMDİR?

Ragıp Savaş (d. 24 Ekim 1966, İzmit), Türk tiyatrocusu ve dizi oyuncusu. 1972-1977 yıllarında İsmet İnönü İlkokulu'nda okudu. ... 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmenliği'ne vekaleten atanmıştır, hâlen bu görevini sürdürmektedir.

1972-1977 yıllarında İsmet İnönü İlkokulu'nda okudu. 1977-1980 yıllarında Merkez Ortaokulu'na gitti. 1980-1983'te İzmit Lisesi'nde öğrenim gördü ve İzmit Lisesi'nden mezun oldu. 1983 yılında İzmit'te amatör olarak sürdürdüğü voleybol hayatını, Eczacıbaşı SK'ne transfer olarak profesyonel olarak sürdürmeye başladı. 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. 1990 yılında yüksek dereceyle mezun oldu ve aynı yıl kurulan Türkiye'nin 3. Ödenekli Tiyatrosu olan Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda profesyonel sanat yaşamına başladı ve genç yaşta bu tiyatronun kurucularından biri olma şansına sahip oldu.

Sanatçının ilk oyunu 1990 yılında Aziz Nesin'in yazdığı Ahmet Gülhan'ın yönettiği "Demokrasi Gemisi"dir. Aynı sezon Nâzım Hikmet'in yazıp Kenan Işık'ın yönettiği "İvan İvanoviç Var mıydı yok muydu?" adlı oyunda başrol alarak Petrof'u oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde 5 ödüle layık görülmüştür.

Ragıp Savaş, Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda birçok tiyatro oyunu ve müzikalde rol almıştır. Dünyanın en önemli tiyatrolarından biri olan Gürcistan Rustaveli Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmeni ve dünya çapında üne ve başarıya sahip yönetmen Robert Sturua ile Sofoklers'in Antigonesi'nde Kreon rolünü oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde birçok ödül almıştır.

Sanatçı aynı zamanda 1998-2002 yılları arasında Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda Genel Sanat Yönetmeni (Müşfik Kenter) Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.

2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmenliği'ne vekaleten atanmıştır, halen bu görevini sürdürmektedir.

2004 yılında sinema kariyerine "Neredesin Firuze" adlı filmle adım atmıştır. Özel televizyon kanallarında da çeşitli dizilerde rol almaktadır.

Ragıp Savaş'ın rol aldığı tiyatro oyunları:

– Yağmurcu

– Yıldızların Altında (Müzikal)

– Bahar Noktası

– Ocak

– Sokak Kızı İrma

– Kuğular Şarkı Söylemez

– İnsan Denen Garip Hayvan

– Sofokles'in Antigonesi

– Matmazel Julie

– Üç Kuruşluk Opera

– Mahagony Şehrinin Var Oluşu, Yükselişi ve Yıkılışı (Müzikal)

– Barış

– Bir Geçmiş Zaman Eğlencesi

– İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?

– Demokrasi Gemisi

Ragıp Savaş'ın rol aldığı diziler ve filmler:

2019 – Kuruluş Osman (Dündar) (TV Dizisi)

2017 – İsimsizler (Savcı Zeki) (TV Dizisi)

2016 – Ölene Kadar (Mehmet) (TV Dizisi)

2015 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem (TV Dizisi)

2012 – Hayatımın Rolü (TV Dizisi)

2011 – Ya Sonra (Ali) (Sinema Filmi)

2011 – Türkan (Çınar) (Sinema Filmi)

2011 – Tek Başımıza (Ufuk) (TV Dizisi)

2011 – 2012Canan (Mahir) (TV Dizisi)

2010 – Çınar Ağacı (Murat) (Sinema Filmi)

2010 – Kirli Beyaz (Deniz) (TV Dizisi)

2010 – Herkes mi Aldatır? (Hakan) (Sinema Filmi)

2009 – Canavarlar Yaratıklara Karşı (Türkçe Seslendirme) (Sinema Filmi)

2008-2011 – Sen Harikasın (Cüneyt) (TV Dizisi)

2007-2008 – Kurtlar Vadisi Pusu (Fuat Tamer Tataroğlu) (TV Dizisi)

2006 – Son Osmanlı Yandım Ali (Recep Yüzbaşı) (Sinema Filmi)

2006 – Polis (Komser Yılmaz) (Sinema Filmi)

2005 – Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (Orhan Gazi) (Sinema Filmi)

2004 – Zümrüt (Oğuz) (TV Dizisi)

2004 – Dişi Kuş (TV Dizisi)

2003 – Neredesin Firuze (Melih) (Sinema Filmi)

1997 – Yangın Ayşe (Yanık Ömer) (TV Dizisi) 1993 – S¸işeler (TV Dizisi)

1992 – Eda Hanım (TV Dizisi)

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Ragıp Savaş Ragıp Savaş Müge Anlı Müge Anlı Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title