Haberler

Prof. Dr. Ateş Kara: Türkiye'de koronavirüs aşısı yüzde 99.9 ücretsiz olur

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs salgınına karşı geliştirilecek aşının Türkiye'de yüzde 99.9 ücretsiz olacağını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında koronavirüs aşısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"YÜZDE 99.9 ÜCRETSİZ OLUR"

" Türkiye'nin özelliği şu, özellikle çocukluk çağındaki aşılarımız ve risk grubu dediğimiz aşıya ihtiyacı olan grubun aşıları devlet tarafından karşılanıyor" diyen Kara, Türkiye'de koronavirüs aşısının yüzde 99.9 ücretsiz olacağını söyledi.

"KISITLAMALARIN İLK FAYDASINI 10 GÜN SONRA GÖRMEYE BAŞLARIZ"

Ahmet Hakan'ın "Cumartesi gününden itibaren kaç gün sonra bu kısıtlamaların faydasını görmeye başlayacağız?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Ateş Kara, "İlk işaretlerini 10 gün sonra görmeye başlarız ama asıl etkisini 14 ile 21. gün arasında görmeye başlayacağız. Hemen bu etkiyi görme şansımız yok. Bugün bu virüsü alan bir kişinin bulgularının 5 ila 7 gün sonra çıkacağını düşündüğümüz zaman ilk etkiyi göreceğimiz zaman 10 ila 14. günlerde ama kesin etki ise 14 ve 21. günlerde başlayacak. Çünkü şöyle düşünün diyelim ki ben bugün bu virüsü aldıysam eve götürdüğüm anda beraber bulunduğum kişilere yayma ihtimalim var bu da 7 ila 10 gün ekleyecektir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE VAKA SAYISI AÇISINDAN AVRUPA'DAN DAHA MI KÖTÜ?

Avrupa ile Türkiye'yi vaka sayısı açısından kıyaslayan Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa ile baktığımız zaman nüfus yoğunluğunun büyük olduğu şehirleri karşılaştırmak gerekir. Bir de sağlık hizmetinin verilebilirliği ve sürdürülebilirliği. Böyle değerlendirdiğimiz zaman Avrupa'dan iyi durumda olabiliriz ama böyle devam edebilir mi? O yüzden bizim müdahale etmemiz ve önlem almamız şart."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Hakan Coşkun Ateş Kara Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

mücahid fedai:

Amerika Birleşik Devletleri''nde koronavirüs tedavisi ücreti tamı tamına 80 ile 100 bin dolar arasında bir kişi koronavirüs tedavisinden sonra Amerika''da devlete sağlık sistemine Tam 100 bin dolar para ödüyor Türkiye''de ise koronavirüs zamanı devlet hükümet hiç kimseden para almıyor ilaç bedava aşı bedava hastane bedava buna rağmen vatan haini CHP ve onun kuyruğuna takılmış olan soros beslemesi Solcular hiç durmadan sağlık bakanı''na ve hükümete Erdoğan''a saldırıp duruyorlar nankör bunlar

10
10
yanıtYanıtla
REYİZ AŞIYI PARAYLA SATMAZ:

Reyiz aşıyı beleş yapar imamoğlu hala belediyeyi komple kapatıp tüm belediye çalışanlarını evde yatmaya göndersin devlet burda aşıyla uğraşıyor

8
11
yanıtYanıtla
Balon:

Türkiye''yi batıya şikayet edenden ne bekliyon boş hava :)

yanıt2
yanıt1
Burak:

Bu reyizin secmeni hepmi boyle cahil...ulkenin yuzde 30 senin gibi....virusden daha kotu bir durum hadi asi onu hallerde szn gibileri ne ile adam.ederiz.

yanıt0
yanıt1
serbest:

Eğer size bedava bir şey veriliyorsa tehlike çok daha büyüktür dikkat edin!!!!!!!!!!

12
4
yanıtYanıtla
Ücretli olmalı:

Ücretli olmalı bu zamanda devlete daha fazla yüklenmeye gerek yok.

6
0
yanıtYanıtla
ÜCRETSİZ OLMALI:

Virüse yakalandıktan sonra vatandaşına o aşıyı para ile vereceklerse Devletin varlığına gerek yok. her maddiyatı vatandaş ödüyor.

yanıt1
yanıt0
İST34:

Virüse yakalandıktan sonra vatandaşına o aşıyı para ile vereceklerse Devletin varlığına ne gerek var, İnşallah 2021 de biter Korona.

2
3
yanıtYanıtla
Mine:

İlk önce aşıyı kendileri olsunlar

4
0
yanıtYanıtla
YELİZ:

KESINLİKLE UCRETSIZ OLMALI OKADAR COK YERE BORCUMUZ VARKI BARI BIDE ASIYI DUSUNMEYELİM

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title