Haberler

Pompalıyla Kuyumcu Soymaya Kalkışan Şüpheliler Yakalandı

Güncelleme:

Konya'da pompalı tüfekle girdikleri kuyumcuda işyeri sahiplerinin tabanca ve paspasla karşı koyması üzerine korkup kaçan kar maskeli 3 şüpheli yakalandı.

Konya'da pompalı tüfekle girdikleri kuyumcuda işyeri sahiplerinin tabanca ve paspasla karşı koyması üzerine korkup kaçan kar maskeli 3 şüpheli yakalandı. Kaçarken kar maskelerini bir caminin gasilhanesine atan şüphelilerin, "Bizi nasıl buldunuz. Bulunmamak için ellerimize 3 kat eldiven giydik "dedikleri öğrenildi.

Olay, geçtiğimiz pazartesi günü saat 08.45 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Dumlupınar Mahallesi Başkale Sokak'ta bulunan Abdullah Koyuncu ve kardeşi Ahmet Koyuncu'ya ait kuyumcuda meydana geldi. İki kardeş işyerinde temizlik yaptığı sırada birinin elinde pompalı tüfek bulunan kar maskeli 3 kişi içeri girip, "Bu bir soygun" diyerek tezgahtaki altınları istedi. Abdullah Koyuncu, elinde tüfek bulunan soyguncuya paspasla müdahale etti. Bu sırada tezgahın altına gizlenen Ahmet Koyuncu da tabancasını alıp, namlusunu soygunculara doğrulttu. Tabancayı gören şüpheliler hızla işyerini terk etti. Ahmet Koyuncu, tabancasının tetiğine dokundu ancak silah tutukluk yaptı. 3 şüpheli plakası sökülmüş bir otomobille olay yerinden kaçtı.

KAÇTIKLARI PLAKASIZ OTOMOBİL SAYESİNDE YAKALANDILAR

Soygun girişiminin ardından çalışma başlatan Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kaçtıkları plakası sökülmüş otomobili bulmak için işyerinin çevresindeki yaklaşık 2 kilometrelik alanda bulunan Mobese ve güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Yapılan incelemede şüphelinin kaçtığı otomobilin marka ve modeli belirlendi. Ardından aynı ve marka ve modellerdeki araçlar incelendi. Soygun girişiminin bulunulduğu mahalledeki bir otomobil üzerine yoğunlaşan polis, araç sahibinin olay günü otomobilini 3 arkadaşına emanet verdiğini saptadı. Bunun üzerine 25 yaşındaki İsmail B., 24 yaşındaki Hasan K. ve 22 yaşındaki Ali K. dün akşam saatlerinde şüphe üzerine evlerinde gözaltına alındı.

'BİZ SOYGUN YAPACAK ADAMLAR DEĞİLİZ'

Yapılan sorgulamada suçlarını itiraf eden 3 kişinin, ifadelerinde, "Maddi sıkıntılarımız vardı. Kuyumcuda 3 gündür keşif yaptık. Aslında biz soygun yapacak adamlar değiliz. Nasıl böyle bir şey yaptık biz de anlamadık. Olay günü dükkanın önüne erkenden gittik. Dükkana girip girmemek konusunda ise kararsızdık. Sonra birbirimize cesaret verip hep birlikte otomobilden inip içeri girdik" dedimleri öğrenildi.

'3 KAT ELDİVEN GİYDİK'

Soygunda kimliklerinin deşifre olmaması için kar maskesi ile eldiven giydiklerini, otomobilin plakasını da söktüklerini belirten şüphelilerin ifadesinde, kendilerini nasıl bulduklarını, bulunmamak için ellerine 3 kat eldiven giydiklerini söyledikleri ortaya çıktı.

KAR MASKELERİNİ GASİLHANEYE ATMIŞLAR

Suç aleti ruhsatsız pompalı tüfekle birlikte yakalanan şüphelilerin, olay günü giydikleri kar maskelerini de kaçarken merkez Selçuklu ilçesi Işıklar Mahallesi'nde bulunan bir caminin gasilhanesinin açık olan penceresinden içeri attıkları öğrenildi. 'Nitelikli yağma' suçundan gözaltına alınan 3 kişi yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Koyuncu Dumlupınar Selçuklu Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title