Haberler

Yeni Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan Açıklaması

İstifa eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan boşalan koltuğa oturan Rifat Özkan, "Seçimlere yaklaştığımızda belediye başkanının seçildiği değil de bu süre içerisinde ne yaptığına bakılır" dedi.

İstifa eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'dan boşalan koltuğa oturan Rifat Özkan, "Seçimlere yaklaştığımızda belediye başkanının seçildiği değil de bu süre içerisinde ne yaptığına bakılır" dedi.

Niğde Belediyesinde 16 AK Parti, 10 MHP, 5 CHP'li meclis üyeleri bugün seçime gitti. MHP'li üyeler tarafından da desteklenen eski Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Özkan, 26 Meclis üyesinin oyunu alarak yeni başkan olarak seçildi. Belediye Meclis salonunda düzenlenen seçimde CHP'den ise Fatih Doğan aday olurken 5 oy aldı.

Seçim sonrası konuşma yapan yeni Belediye Başkanı Rifat Özkan, "Bir buçuk yıllık bir süre verimli çalışılırsa belki bir dönemdir, belki de on yıllık çalışmaların bedelidir" dedi. Özkan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Değerli arkadaşlar seçimler olur belediye başkanı seçilir şöyle seçildi veya böyle seçildi bunun bir önemi yoktur. Nihayetinde belediye başkanlığı görevini alır. Ama her şeyin sonu olduğu gibi bu sürecinde bir sonu var. Daha sonraki seçimlere yaklaştığımızda belediye başkanının seçildiği değil de bu süre içerisinde ne yaptığına bakılır. İşte en önemlisi de budur. Şu andan itibaren bu süreç başlıyor. Belediye başkanlığından özellikle AK Partili belediyecilikten farklı şeyler bekleniyor. Ama bunu sadece Rıfat Özkan yapamaz. Rıfat Özkan eğer Belediye meclis üyeleri ile istişare yaparak, teşkilat başkanı ve mensuplarıyla sırt sırta, gönül gönüle vererek çalışmazsa Rıfat Özkan yalnız bir adamdır. Ama eğer bu geniş kadro ile istişare ederek, söz dinleyerek, uyarılar ve tavsiyelere kulak vererek çalışırsa bu zamanda çok işler ortaya koyabiliriz. Bir buçuk yıllık bir süre verimli çalışılırsa belki bir dönemdir, belki de on yıllık çalışmaların bedelidir. Allah inşallah bu çalışmalarımızı bereketlendirir. Ben burada üç buçuk yıllık süre içerisinde bir çok belediye meclisi toplantısı yaptık. Bu toplantılarda kararlarımızı inceledik. Muhalefetteki arkadaşlarımız daha çok kararlarının şeffalanmasını, önceden kendilerinin bilmesini, zaman zaman dile getirdiler. Bunları biliyorum. İnşallah tecrübe ile ben bu konularda daha hassas olacağım. Beraber irdeleyeceğiz, kararları inceleyeceğiz. Gerçekten halkın yararına olan karara kim ne derki. Hep birlikte en güzel hizmeti verip kararları alıp ilimize faydalı oluruz. Niğde'nin halkı hizmetin noktası olarak belediye meclisini görüyor. Burası Niğde Halkı'nın meclisidir" diye konuştu.

Konuşmasının ardından meclis üyeleri yeni Başkan Özkan'ı kutladı. Özkan daha sonra makama geçerek koltuğuna oturdu.

Yeni Belediye Başkanını ilk tebrik eden ise AK Parti Genel Başkan yardımcısı Erol Kaya, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ve MHP İl Başkanı Ali Güngör oldu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Faruk Akdoğan Ak Parti Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title