Haberler

Van'da başkanlık DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü

Güncelleme:

Van İl Seçim Kurulu, DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına ve mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi. Gelişme şehirde tansiyonun yükselmesine neden olurken, Zeydan ve beraberindeki partililerin protestosuna polis ekipleri gaz bombalarıyla müdahale etti. Arbede anı cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi.

Türkiye hafta sonu yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Van Büyükşehir Belediyesi'nde yarışı oyların yüzde 55,48'ini alan DEM Partili Abdullah Zeydan birinci sırada tamamladı. Ancak Zeydan'ın memnu hakları seçimden hemen önce mahkeme kararıyla alındı.

KARAR SEÇİMDEN 2 GÜN ÖNCE VERİLDİ

DEM Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada Zeydan'ın memnu haklarının 29 Mart Cuma günü, başsavcılık üzerine mahkeme kararıyla alındığı belirtildi. DEM, mahkeme kararına itiraz etti. Partiden yapılan açıklamada, itiraz süreci beklenmeden mahkeme kararının mazbata verilmemesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ulaştırıldığı belirtildi.

Van'da başkanlık DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü

MAZBATA EN YÜKSEK İKİNCİ OYU ALAN ADAYA VERİLDİ

Tartışmalar sürerken, Van İl Seçim Kurulu Zeydan hakkındaki kararını verdi. Kurul, Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığını bildirdi. Karar oy çokluğuyla alındı. Seçim Kurulu, mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan adaya verilmesini kararlaştırdı. Van'daki seçimlerde en yüksek oyu AK Parti adayı Abdulahat Arvas almıştı.

Van'da başkanlık DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü

VAN'DA TANSİYON YÜKSELDİ

Van'da başkanlığın DEM Parti'den alınıp AK Parti'ye verilmesi şehirde tansiyonu yükseltti. Abdullah Zeydan ve beraberindeki partililerin protesto gösterilerine polis ekipleri gaz bombalarıyla müdahale ederken, kalabalık gruplar bölgede sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yaşanan gerginlik cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi.

Van'da başkanlık DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Abdullah Zeydan Abdulahat Arvas AK Parti Van Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

Bir Dileğim Olsaydı:

Bir sorun varsa seçime sokmazsın, hadi soktun ve seçilme hakkı geri alındı, o zaman yeniden seçim yaparsın. Fırsat kollayan hırsızlar gibi, gidip az oy olan diğer partiye mazbatasını vermezsin. Siz bu insanlarla dalga mı geçiyorsunuz yoksa halkı sokağa döküp kaos çıkarmaya mı çalışıyorsunuz hayırdır..?

1320
156
yanıtYanıtla
Adem Örnek:

önce okuyup anlamayı dene, seçildi diye elinden alınmamış karar zaten seçimden önce verilmiş ancak DEM denilen DEMsizler seçime bile bile girmişler, sonuçta yargı tahakkuk etmiş bunda anormal bir durum yok, kaldı ki adalet için de tekrar seçim yapılabilirdi.

yanıt203
yanıt252
Vatan Daş:

Memlekette kargaşa çıkartmak için yapılmış bi eylem gibi geliyor bana.

yanıt172
yanıt42
Deniz Fırat:

Adem kardeşim. Seçimden 2 gün önce ne kararı verilmiş. Adam adaylık için başvurduğunda kabul edip 2 gün kala reddetmek diye bir durum olamaz. Bu bir kanunsuzluktur. O durum da akp fırsatçılık yapmış oluyor. Neden Dem’i seçim kağıdından kaldırmamışlar o zaman. 2 gün içinde kaldıramazlar değil mi. Seçime 2 gün kala da aday düşürülemez. Adaylığını baştan kabul etmezsin. Sen de biraz beynini kullanmayı dene.

yanıt135
yanıt26
Çavuş Kenan:

Kimseye sen kürtsün arapsın demiyorlar terör destekcisi ise orada duracaksın. Kimse terör arkasına sığınmasın bu ülkede kürt arap VS herkes her kurumun başına geliyor bakan savcı hakim istihbarat bile oluyor eeer hani ayrımcılık

yanıt45
yanıt24
Ahmet Günaydın:

aklında geçeni yazmışsın valla bende bunu söyleyecektim ??????

yanıt2
yanıt2
Toroman Kutlug:

Deniz FIRAT! Yargıtayın bozma kararı mahkumiyetten muaf anlamına gelmez. Yargıtayın kararına, Yerel mahkeme ve Savcılık zaten itiraz etmiş. Yani belirsiz bir durumun netleştirilmesi süreci içerisinde Sen nasıl bir kafa yapısı ile MAHKUM birine Adaylık verirsin. DEM in terörize eylemlerininden biridir bu. Anlamıyormusun?

yanıt2
yanıt0
EVO20 :

demcilere verilen her yer 2.partilere bıraktırılsın teroristlere belediye verilmesin!

593
785
yanıtYanıtla
Perwer:

Terörist olanlar halkın iradesini çalanlardır.

yanıt247
yanıt130
Adem Dokcu:

kardeşim madem bu adam terörist neden adaylığını kabul ettiniz ? yada neden içeride yatmıyor ? neden YSK bunu seçimin ardından açıklıyor ? peki binlerce insanın görüşüne iradesine ne demeli ? madem öyle yeniden seçim yap ve hodri meydan de herkes adayı ile yeniden yarışa başlasin ???

1019
56
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title