Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye ve Afganistan arasındaki diplomatik pasaport hamileri için vize gerekliliğinin kaldırılmasına dair anlaşma durduruldu. Uygulama 1 Haziran'da devreye girecek.

Türkiye Cumhuriyeti ve Afganistan İslam Cumhuriyeti arasında diplomatik pasaport sahipleri için vize muafiyeti uygulaması 1 Haziran 2024'ten itibaren durduruluyor.

2008'DE BAŞLAYAN VİZESİZ SEYAHAT SON BULDU

2007 yılında imzalanan ve 2008'de yürürlüğe giren anlaşma ile diplomatik pasaport sahipleri vizesiz seyahat imkanı elde etmişti. Ancak 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3. maddesi gereğince bu muafiyet 1 Haziran'dan itibaren sona eriyor.

TÜRK VATANDAŞLARININ VİZE ALMASI GEREKECEK

Alınan bu kararın ardından Afganistan'a diplomatik pasaportla seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının vize almaları gerekecek. Aynı şekilde, Türkiye'ye diplomatik pasaportla seyahat etmek isteyen Afgan vatandaşlarının da vize almaları gerekecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar şu şekilde;

"29/9/2007 tarihinde imzalanan ve 8/1/2008 tarihli ve 2008/13111 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Pasaport Hamilleri İçin Vize Yükümlülüğünün Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma'nın 1/6/2024 tarihinden itibaren uygulanmasının durdurulmasına, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

Afganistan'a vize muafiyeti kaldırıldı! Karar 1 Haziran'da yürürlüğe girecek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Afganistan Afganistan Türkiye Türkiye Vize Diplomasi Hukuk Politika Dünya Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (33)

Martin Sikertel:

Onlar zaten pasaport kullanmadan ellerini kollarını sallayarak giriyor sınırımızdan. Bizde de şeriat şeriat diye bağıran tipler bile uzağından dahi geçmek istemiyor. Değişen bir şey yok yani.

632
67
yanıtYanıtla
Shef :

Haberi okuduğunuzdan emin misiniz ? Sanırım passaport ve vizesiz kelimesini görmeniz yorum için yeterli geldi size.

yanıt68
yanıt147
Güray Dilli :

Günahkar olsan da gel olmasan da...

yanıt51
yanıt19
yanık kremi:

şef.. sikertel diyor ki vizeyi kaldırsan ne olacak, zaten adamlar seke seke geçiyor sınırdan.. yorumu okuduğundan emin misin? sanırım muhalif bir yorum olması size yeterli geldi.. :D

yanıt151
yanıt16
Martin Sikertel:

@Shef haberi sonuna kadar okumadan yorum yapmam, merak etmeyin, muafiyetin kaldırıldığını gördüm ve anladım. Muafiyet olsa ne, olmasa ne; değişen bir şey olmayacak diyorum. Siz benim yazdığımı okuduğunuzdan emin misiniz peki cevap yazmadan önce?

yanıt99
yanıt7
VEFA:

Neden gerek duyuldu?... Demek ki, diplomatik pasaport kötüye kullanıldı. Bir şekilde elde edenler, Türkiye ye gelip geri dönmediler. Zaten aklı başında hiç kimse diplomat da olsa Türkiye yi gördükten sonra Afganistana geri dönmek istemez. Bu arada yıllar geçti, gelen geldi, ülkede kalan kaldı. Hudut bir milletin namusudur, uzun süre unutuldu. Çok gecikmiş, doğru bir adım.

yanıt81
yanıt2
Alkurt:

Martin, cok haklisin...BU garip mahlukatlara bakinca ürküyorum, ne güzel diyor bir alim, BU gibi insanlari görürseniz seytan görmüs gibi kacin

yanıt36
yanıt4
Fatih Imrak:

Avrupaya açılan ilk kapımız hayırlı olsun

194
20
yanıtYanıtla
Cum Ün:

Tüh ya rahat rahat gidip gezemeyecek miyiz yani muhteşem güzellikteki ülkeyi (ironi)

181
31
yanıtYanıtla
Salim:

AFFERİN BRAVO İYİ YAPTINIZ BENCE HİÇ UGRAŞMAYIN VİZEYMİŞ MİZEYMİŞ DİREK BÜTÜN SINIRLARI AÇIN NE GEREK VAR SINIRA MINIRA ZATEN GİDİŞAT ONU GÖSTERMİYORMU ?

156
17
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title