Haberler

"Torba Kanun" Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "Darbelerle ilgili konuda bizim herhangi bir ayrım yapmamız söz konusu değil"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, darbelerle ilgili konuda herhangi bir ayrım yapmalarının söz konusu olmadığını ifade etti.

CHP, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 50. maddesi üzerinde önerge verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, bu kanunda Dünya Spastik ve Ortopedik Özürlüler Vakfı, Milli Gençlik Vakfı, Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı, İslami Dayanışma Vakfı'nın korunduğunu belirterek, "Bir taraftan bir süreci kapsayanları koruyacağız, diğer taraftan bütün süreçten, darbecilerle hesaplaşmak konusuna geldiğimizde yan çizeceğiz. Bu doğru değil" dedi. Çelebi, şöyle devam etti:

"Yoksa 'ben darbelere karşıyım' deyip, darbe koşullarından beslenmek, darbe yasalarını kaldırmamak sahte demokratlıktır. Bu bağlamda yalnız bir vakfı, bir anlayıştaki vakıfları burada korumak ve kollamak yerine 12 Eylül'de mağdur edilmiş bütün dernek, vakıf hepsine bu hakkın tanınmasını buradan öneriyoruz. Ayrımcılık yapmayın. Bu Meclis'in sınav günüdür."

Çelebi'nin ardından söz alan Bozdağ, söz konusu önergede dile getirilen konuyu hükümet olarak önemsediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu konunun üzerinde bir değerlendirme ihtiyacı var. Biz bu değerlendirmeden sonra bir adım atılmasının  doğru olduğunu düşünüyoruz. Darbelerle ilgili konuda bizim herhangi bir ayrım yapmamız söz konusu değil. Anayasa geçici madde 15'i yürürlükten kaldıran ve bu konuda pek çok adım atan hükümetimiz bu konuyu da özellikle değerlendirecektir."

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, teklifin Genel Kurul aşamasında verilen önergeyle vekil imamlar ve müezzin kayyımların kadroya geçmesinin kapsam dışı bırakıldığını anımsattı. Bu haliyle sadece, 3 ay çalışan Kur'an kursu öğreticilerin kadroya geçirileceğini anlatan Aslanoğlu, "Eşitlik ilkesi, hakkaniyet bu mu?" diye sordu.

Aslanoğlu, madde kabul edildikten sonra hükümetin ya da komisyonun tekriri müzekkere teklifinde bulunabileceğini belirterek, vekil imam ve müezzin kayyımların da kapsama alınması gerektiğini söyledi.

Teklifin ikinci bölümünün görüşmeleri de tamamlandı ve üçüncü bölüme geçildi. -

Kaynak: AA / Politika

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Bekir Bozdağ Çelebi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title