Haberler

TBMM Genel Kurulu

MHP'li Akçay: "Başbakan yolsuzlukların üzerine gideceğine yolsuzlukların üstünü örtmeye çalışmaktadır" AK Parti'li Karaca: "Operasyonlar milli iradeye karşı kurulan bir tuzak"

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Başbakan yolsuzlukların üzerine gideceğine yolsuzlukların üstünü örtmeye çalışmaktadır" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili verdiği araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Sayıştay'ın denetim yapamaz hale getirildiğini, Kamu İhale Kanunu mevzuatında 170 değişiklik yapıldığını ifade etti.

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına değinen Akçay, "17 Aralık'ta AKP suç üstü yakalanmıştır" dedi.

"Yolsuzluk yok" diyemeyenlerin bunun yerine "zamanlaması manidar" dediğini belirten Akçay, "Başbakan yolsuzlukların üzerine gideceğine yolsuzlukların üstünü örtmeye çalışmaktadır. Polis müdürleri görevden alınmıştır. Başka yolsuzlukları ortaya çıkarabilecek polislerin de yerleri değiştirilmiştir. Başbakan, oğlunu koruma altına almıştır. Bu korkunun ve paniğini nedeni nedir?" diye sordu.

-"Yargıyı tehdit eden iktidar"

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, operasyonların milli iradeye karşı kurulan bir tuzak olduğunu ve yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemeyi amaçladığını kaydetti.

Karaca, "Kayıtdışı siyaset yapanları mertçe burada siyaset yapmaya davet ediyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Siz savcıları, polisleri görevden alacağınıza kamuoyundan özür dileyin ve bu soruşturmaların önünü kapatmayın. Yargıyı tehdit eden iktidar, gayrimeşru iktidardır" görüşünü savundu.

Tanal, Karaca ile ilgili bazı iddialar gündeme getirdi.

Karaca da yeniden söz alarak, "Ben milletvekili olduktan sonra kendime ait olan şirketle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ihale aldığımı ispatlarsa ben istifa etmeye hazırım, yoksa kendisi istifa etsin. Etik olsun diye o şirketimi devrettim ve bıraktım" diye konuştu.

Tartışmanın sürmesi üzerine, Akşener birleşime ara verdi.

Tartışma arada da devam etti. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Mahmut Tanal bir süre tartıştı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit arasında bağrışmalar oldu.

MHP ve CHP milletvekilleriyle AK Parti milletvekilleri, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili birbirlerine sataşmada bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, konuşmak için kürsüye ayakkabı kutusu ile çıktı ve "Merak etmeyin içinde benim evraklarım var" dedi.

Öztürk, "Yargıda çeteleşme varsa bu çeteleşmeyi siz yaptınız" diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, "Yolsuzluğu kim yaptıysa hesabını versin, vermelidir" dedi.

Üstün, CHP'nin olağanüstü yollarla, millete rağmen iktidara gelme arayışı içinde olduğunu savundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Millete rağmen anlayışı bizde hiçbir zaman olmamıştır. Biz, millete din imam diyerek, kendileri han hamam sahibi olanlardan olmadık. Türkiye'nin gündemi darbe değil yolsuzluk" diye konuştu.

MHP'nin önerisi reddedildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Harun Karaca Mahmut Tanal Erkan Akçay Ak Parti

TUSAŞ'a hain saldırının ardından acı haberi Bakan Yerlikaya duyurdu: Maalesef şehit sayımız yükseldi

Bakan Yerlikaya duyurdu: Maalesef şehit sayımız yükseldi

Milli Savunma Bakanı Güler: Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı veriyoruz ama akıllanmıyorlar

İşte hain saldırının arkasındaki terör örgütü

Hainler dikkat çekmemek için bakın ne yapmış! İşte TUSAŞ'ı kana bulayan teröristlerin yeni görüntüleri

İşte TUSAŞ'ı kana bulayan teröristlerin yeni görüntüleri

TUSAŞ'taki hain terör saldırısı sonrasında Erdoğan'dan ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hain saldırıya ilişkin ilk açıklama

title