Haberler

Son Dakika: HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu

Güncelleme:

Son dakika: Anayasa Mahkemesi'nin hakkında "hak ihlali" kararı verdiği tutuklu HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dosyası, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Yerel mahkeme, Gergerlioğlu'nun tahliye edilmesine karar verdi. Bu kararın ardından HDP'li Gergerlioğlu, bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu.

"Terör örgütü propagandası" yapmak suçundan hakkında fezleke hazırlanan, daha sonra Meclis'te oy birliğiyle milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkındaki dava sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AYM "HAK İHLALİ" DEDİ

Sonraki süreçte, Gergerlioğlu'nun avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. AYM, dosyayı karara bağlayarak "hak ihlali"ne kanaat getirdi. AYM'nin dosyayı gönderdiği Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Gergerlioğlu'nun tahliyesini istedi.

TAHLİYE SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, yerel mahkemenin kararının ardından yaklaşık 3 aydan bu yana tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu. Gergerlioğlu, tahliye olduktan sonra ailesiyle birlikte tahliye pozu da verdi.

Son Dakika: HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu

"VEKİLLİĞİMİN BİTMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM"

Gergerlioğlu, tahliyesinin ardından HDP Genel Merkezi'ne geçti. Burada basın toplantısı düzenleyen Gergerlioğlu, cezaevinde, spor yaparak kendisini gençleştirdiğini söyledi. Gergerlioğlu, "Moralimiz dimdik ayaktaydı. Biz içeriden Meclis'i takip ettik. Vekilliğimin bitmediğini düşündüm. Ürettim, elimden gelen her şeyi de yaptım. Makaleler, şiirler yazdım" diye konuştu.

"NEREDE KALMIŞTIK" DİYE PAYLAŞTIM YAPTI

Diğer yandan 3 aydan bu yana tutuklu olduğu cezaevinden tahliye edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu da bir süreden bu yana kullanamadığı sosyal medya hesabından "Nerede kalmıştık" şeklinde paylaşımda bulundu.

Son Dakika: HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu

SALİH GERGERLİOĞLU: ARTIK ÖZGÜR

Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu da babasının tahliyesine ilişkin paylaşımda bulundu. Salih Gergerlioğlu, babasıyla paylaştığı fotoğrafın üstüne "Artık özgür" notunu düştü.

Son Dakika: HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu

HDP'DEN DE PAYLAŞIM GELDİ

Halkların Demokratik Partisi de sosyal medya hesaplarından, Gergerlioğlu'nun tahliyesine ilişkin paylaşımda bulundu. HDP tarafından yapılan paylaşımda, "Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu Genel Merkezimizde coşkuyla karşıladık. Adalet mücadelemize her yerde ve hep birlikte devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika: HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu

Son Dakika: HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu

NE OLMUŞTU?

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2016'da yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018'de "örgüt propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Gergerlioğlu'na verilen ceza Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmasının ardından Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü. Kararı protesto eden Gergerlioğlu, Meclis'te "Adalet Nöbeti" eylemi başlattı. Eyleminin 5'inci gününde gözaltına alınan Gergerlioğlu aynı gün serbest bırakılmasının üzerinden 11 gün geçtikten sonra tekrar gözaltına alınıp tutuklandı. Gergerlioğlu 2 Nisan 2021 tarihinden beri Sincan Cezaevinde tutuklu bulunuyordu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ömer Faruk Gergelioğlu Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title