Haberler

Son Dakika! HDP'nin de dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs'ta aday çıkarmayacak

Güncelleme:

Son dakika! Emek ve Özgürlük İttifakı, bileşenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin ardından aldıkları kararı açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Aday çıkarmayacağız." ifadelerini kullandı.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala ittifak çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, art arda siyasi parti yetkilileriyle bir araya geldi. Bunlardan biri de Emek ve Özgürlük İttifakı'nı oluşturan partiler oldu.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER

Bu kapsamda CHP lideri en son HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Bugün de ittifakı oluşturan parti yetkilileri bir araya gelerek seçimle ilgili aldıkları kararı duyurdu.

"15 MAYIS SABAHINA UMUTLA UYANACAĞIZ"

Seçimde ittifak olarak aday çıkarmayacaklarını duyuran HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları söyledi: "Türkiye tarihinin en kritik seçimlerine 2 aydan az zaman geldi. Tarihsel bir andan geçiyoruz. Yaşadığımız çoklu sorunları, çözümsüzlük ve ağır bunalım derinleşmektedir. AKP MHP iktidarı toplumun bugününü çalmıştır, yarınını tehdit etmektedir. Ülke ve toplum olarak 15 Mayıs sabahına umutla uyanacağız. Demokratik değişimi gerçekleştirecek güçlerin parlamentoda çoğunluğu kazandığı, Kürt sorununda demokratik ve barışçı bir çözüm için Meclis'in asli irade olarak görüldüğü, muhatapların şeffaf diyalog ekseninde özgür tartışma yürütebildiği, yurttaşların eşit ve özgür bir gelecek kuracağı günler, insanların özlem ve talebidir. Kadın özgürlükçü bir yaşam kuracağız, tüm alanlarda özgür olacakları yarınların teminatı biziz.

Son Dakika! HDP'nin de dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs'ta aday çıkarmayacak

"ADAY ÇIKARMAYACAĞIZ"

İttifakımız, İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe sokacak, kadınların kazanımlarını Anayasal güvence altına almak için mücadele edecek. Türkiye'nin demokratikleşmesinin yolu, Meclis'te emek, adalet ve barışta ısrar edenlerin demokratik değişim ve dönüşümü gerçekleştirecek olanların, bizlerin, önemli bir gücü elde etmesinden geçmektedir.Tek adam sistemi ve restorasyon arasında sıkıştırılmak istenen halkımızın gerçek alternatifi biziz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adam yönetimine karşı tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gerçekleşmesi için, yoksulluğa, yolsuzluğa, talana ve ranta dayalı bir yönetimi sürdürmüş olan bu iktidardan hesap sorma konusunda oldukça kararlıyız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağız."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Pervin Buldan Politika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (63)

Yavuz sivas:

Allah size fırsat vermesin planlarınız ayaklarınıza dolansın

328
131
yanıtYanıtla
Yavuz sivas:

ozaman inadına erdoğan 1000 oyum olsa 1000 ide sana reis

290
132
yanıtYanıtla
Ufuk Gökceoglu:

Aynen gardaşım

yanıt144
yanıt66
ercan gurbhetchi:

Atatürk'ün partisi ne halde:(((

270
126
yanıtYanıtla
apolat:

Atatürkün partisiyiz diyenler, kimin partisi olduğunuz çıktı ortaya. Atatürk olsa sizi bir kaşık suda boğardı.

267
124
yanıtYanıtla
Abdullah Türkarı:

6 1 hayırlı olsun. Kimin nerede olduğu zaten en başından belliydi. Ekonomi elbet düzelir ama kan düzelmez.

273
114
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Teröristlere özgürlük isteyen altılı maça oldu 16 lı masa zehirli örümcek gibi çok ayakları var. Ülke menfaatine bir tane güzel plan projelerini duymadım

260
124
yanıtYanıtla
İbrahim YÜCEL:

Yani diyor ki biz dolaylı yoldan Kılıçtaroğluna destek veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti teröre destek veriyor ya ne diyeyim.

224
112
yanıtYanıtla
TT:

Herkes rengini belli ettiğine göre bir an önce seçim gelsin ve millet kime şamarı basacağını göstersin... Teröristlere özgürlük naraları atanları bi görelim bakalım...

248
86
yanıtYanıtla
Vahdettin Bayram:

aponun heykelini dikeceğiz diyenler değil mi bunlar.

252
81
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title