Haberler

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında görüşülen 60 maddeden 59'u ilgili komisyonlara havale edildi

Güncelleme:

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında görüşülen 60 maddeden 59'u ilgili komisyonlara havale edildiSAMSUN Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı'nda görüşülen 60 maddeden 59'u ilgili komisyonlara havale edildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında görüşülen 60 maddeden 59'u ilgili komisyonlara havale edildi

SAMSUN Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı'nda görüşülen 60 maddeden 59'u ilgili komisyonlara havale edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapıldı. Toplantıda 57'si gündem, 3'ü gündem dışı olmak üzere toplam 60 madde görüşüldü. İlgili maddelerden 1'i mecliste görüşülerek karara bağlanırken, 59 madde ise daha kapsamlı görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclisin açılışında konuşan ve Samsun'da yaşanan seviş kazası hakkında bilgi veren Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, "Yakakent ilçesinde Kuzuören Mahallesi'nde ilçeye hareket eden servis aracı kaza yaparak şarampole yuvarlanıyor. Kazada Sibel Şahin isminde lise öğrencisi hayatını kaybetti. 6 öğrenci ve servis şoförü de kazada yaralandı. Ölen kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralılara da sağlık diliyorum. Olayı duyar duymaz hastaneye gittik ve kazazedelerin acılarını paylaştık. Bafra, Alaçam ve Yakakent Belediye Başkanlarımız da hastaneye ziyarette bulundu. Üzücü bir kaza 1 evladımızı hayattan koparmış oldu" dedi.

Büyükşehir Belediyesini temsil edecek kişiler belirlendi

Belediyenin hissedarı olduğu şirketlerin genel kurullarında ve yönetim kurullarında temsil edecek kişilerin belirlendiği madde mecliste görüşüldü. Samsun Kültür Turizm Ticaret A. Ş.'nin Samsun Büyükşehir Belediyesi adına genel kurul temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Güler olurken, yönetim kurulu üyesi olarak ise Ali Seyfi Küçükgöncü olması meclis üyelerince oybirliği ile belirlendi. Öte yandan Samsun Proje, Ulaşım, İmar, İnşaat, Yatırım Sanayi ve Ticaret A. Ş.'nin, Samsun Fuar ve Kongre Merkezi İşletme Yatırım A.Ş. ile Samsun Ulusal ve Uluslararası Lojistik Merkezi İşletmeciliği Yatırım A.Ş.'nin genel kurul temsilcisi ve yönetim kurulu üyesinin Mustafa Demir olması konusunda bir değişiklik olmadı. Ayrıca Samsun Anakent Turizm Ticaret A. Ş.'nin genel kurul temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Metin Köksal olarak devam etti. Samsun Bölgesel Ekonomik Kalkınma A. Ş.'nin genel kurul üyesi ve yönetim kurulu üyesi Dr. Şenol Yıldız olarak devam etti. Son olarak da SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A. Ş. genel kurul temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Süleyman Demirtaş olarak değişmeden devam etti.

Klinik psikolog, meclis üyelerine kadına yönelik şiddet sunumu gerçekleştirdi

Meclisin açılışında ayrıca klinik psikolog Dr. Necla Afyonkale Talay, "Kadına Yönelik Şiddet ve Psikolojik Etkileri" konulu sunum gerçekleştirdi. Kadına yönelik şiddet hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Talay, "Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan ve kadınları etkileyen cinsiyete dayalı ayrımcılık ile fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmeleriyle veya acı çekmeleriyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel her türlü tutum ve davranış kadına yönelik şiddettir. Dünyada 14-44 yaş arası kadınların aile içi şiddetten ölme riski kanser veya trafik kazası gibi nedenlerden ölme riskinden daha fazladır. Dünya genelinde cinayete kurban giden kadınların yüzde 40 ile yüzde 70'inin erkek partner tarafından öldürülmektedir" diye konuştu.

59 maddenin görüşüleceği komisyon toplantısı 11 Mart Cuma günü saat 14.00'te yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Samsun Politika Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli? Real Madrid Alaves maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Alaves maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title