Haberler

Rusya ve Ukrayna heyetleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta alkışladı

Güncelleme:

Rusya ve Ukrayna arasında geçtiğimiz 24 Şubat'ta başlayan savaş devam ederken, iki ülkenin müzakerecileri Belarus sınırındaki görüşmeler ve online görüşmelerin ardından bu kez İstanbul'da yeniden yüz yüze bir araya geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İKİ HEYETE HİTAP ETTİ

Sabah 10.30'da başlayan Dolmabahçe'deki görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Toplantı salonunda heyetlere seslenen Erdoğan, "Dünya sizden müjde bekliyor. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya hazırız" dedi.

Rusya ve Ukrayna heyetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta alkışlandı

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Konuşmanın sonunda Rus ve Ukraynalı heyetler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir süre ayakta alkışladı. O anlar kameralara da yansıdı.

Rusya ve Ukrayna heyetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta alkışlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının tamamında şunları söyledi:

"Krizin başladığı ilk günden itibaren tırmanmanın önüne geçilmesi amacıyla her düzeyde samimi gayret sarf ettik. Aramızdaki komşuluk, dostluk, insani yakınlık, özellikle bu hukukun gereğini yerine getirmeye çalıştık. Şahsen, kıymetli Devlet Başkanlarınız başta olmak üzere pek çok mevkidaşım nezdinde yoğun diplomasi mesaisi yürüttüm. Dışişleri Bakanım, Milli Savunma Bakanım, Başdanışmanım İbrahim Bey de muhataplarıyla sürekli temas halinde oldular. Söz sahibi olduğumuz tüm uluslararası platformlarda her iki tarafın da hakkını, hukukunu, hassasiyetlerini koruyan, kollayan, gözeten, adilane bir yaklaşım sergiledik. Bölgesinde pek çok acıya şahitlik etmiş bir ülke olarak Karadeniz'in kuzeyinde benzer bir tablonun ortaya çıkmaması için çalıştık, çabaladık."

Rusya ve Ukrayna heyetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta alkışlandı

"ADİL BİR BARIŞIN KAYBEDENİ OLMAZ"

Türkiye olarak barış ve istikrar için bölgede ve ötesinde sorumluluk üstlenmekten hiçbir zaman kaçınmadıklarını, kaçınmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir. Ölen her insan, yıkılan her bina, refah yolunda harcanması gerekirken havaya savrulan, toprağa gömülen her kaynak, ortak geleceğimizden kopartılan bir değerdir." diye konuştu.

"İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRACAK HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ"

Erdoğan, bu trajediyi durdurmanın tarafların elinde olduğunu belirterek, "Bir an önce ateşkesin ve barışın sağlanması herkesin faydasına olacaktır. Artık görüşmelerden somut sonuçların alınması gereken bir döneme girdiğimizi düşünüyoruz. Gelinen aşama itibarıyla heyet üyeleri olarak sizler tarihi bir sorumluluk üstlendiniz. Tüm dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeli haberleri bekliyor. Liderlerinizin yönlendirmesiyle barışın temelini atıyorsunuz. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya biz hazırız." görüşünü paylaştı.

Rusya ve Ukrayna heyetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta alkışlandı

"SAĞLAYACAĞINIZ İLERLEME LİDERLERİN TEMASINI MÜMKÜN KILAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin görüşmelerde arabuluculuk rolünün bulunmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ancak sizler talep ettiğiniz müddetçe, ihtiyaç duyduğunuz sürece kolaylaştırıcı imkanları sağlamaya devam edeceğiz. Görüşmelerde zor ve çetrefilli konuları ele aldığınızın elbette farkındayız. Bununla birlikte masadaki önerilerin ve varılacak uzlaşmanın ileride sağlanacak nihai barışın temelini oluşturacağı da muhakkaktır. Sorumluluk duygusu, özveri ve yapıcı bir anlayışla, kalıcı, hakkaniyete dayalı sürdürülebilir bir çözüme ulaşabileceğinize eminim. Sizlerin müzakerelerde sağlayacağınız ilerleme bir sonraki aşama olan liderler düzeyindeki teması da mümkün hale getirecektir. Böyle bir görüşmeye de ev sahipliği yapmaya hazırız. Sizlerin burada bir araya gelmesi bile dünyada ve ülkelerinizde başlı başına bir umut sebebidir. Barışa giden yoldaki gayretlerinizin hayırlı neticelere dönüşmesini temenni ediyorum. Her biri değerli birer dostum olan devlet başkanlarınıza en kalbi selamlarımı iletmenizi sizlerden istirham ediyorum. Yürüteceğiniz müzakerelerde hepinize başarılar diliyorum."

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (11)

Alioz:

Akp yi çok elestiririm oyda vermedim hiç ama bu gibi durumlarda takdir etmeyi de bilmek lazım

585
100
yanıtYanıtla
Alirıza Varol:

Bir ak partili olarak hepimizi sizin anlayışınızda ki insanlar birleştirecektir...bu hoşgörülü bakış açısı hepimizin birliği ve beraberliği için hepimize örnek olmalıdır...

yanıt1
yanıt0
Umit Cetin:

dünya lideri diyeceksiniz tüm dünya ayakta alkışlıyor bizim nankörler halen eleştirme derdindeler

28
14
yanıtYanıtla
SMMM:

Rabbim seni başımızdan eksik etmesin. gurur duyuyorum

21
12
yanıtYanıtla
Brütüs:

Hangi parti mensubu olursak olalım, sayın Cumhurbaşkanının duruşu, yerinde kararları ve çabaları tüm ülke olarak gurur kaynağı olmalı. Çok önemli hamleler yaptı. Takdir etmek gerek.

23
5
yanıtYanıtla
vatan:

Rabbime çok şükür. bize böyle bir lider bahşettiği için. allah milletimize feraset versin.2023 te RTE giderse bütün yatırımlar durdurulacak. ve muhalefetin hiçbir planı yok geleceğe dair.özellikle savunma sanayiine yapılan yatırımlar durdurulursa çok kötü olur.

8
8
yanıtYanıtla
burakk:

Siyasi görüşü ne olursa olsun, Türkiye nin, Milletin veya Liderlerimizin uluslararası başarısından vatanını seven herkes mutlu olmalıdır. Bu siyaset üstü bir olgudur. Laf olsun diye eleştirmek ülkesini sevenlerin yapacağı iş değildir.

5
0
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Biz partiye değil Erdoğan reise oy veriyoruz

1
1
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Muhtar bile olamaz dedikleri adam Dünya lideri oldu.

2
0
yanıtYanıtla
Atakan Uysal:

Acaba diyorum kılıctaroglu ve ekibi olsa neolurdu.inananın şuanda bizde Rus yayla savastaydik ve .bu günleri mumla arar olurduk.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title