Haberler

Muğla'daki Termik Santrallerin Özelleştirilmesi Çalışması

CHP'li Demir: "Biz bu bu termik santrallerin, kar etmesine karşın, hangi gerekçeyle özelleştirilmek istendiğini merak ediyoruz"

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla'daki termik santrallerin, kar etmesine rağmen neden özelleştirilmek istendiğini açıklanmasını isitedi.

Nurettin Demir, partisinin Muğla milletvekilleri Tolga Çandar ve Ömer Suha Algan ile Milas ilçesindeki Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilme çalışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Demir, özelleştirmeye karşı çıkan ve anayasal haklarını kullanan 5 bin işçinin Milas'taki eylemlerine karşı polisin müdahalesinin "insanlık dışı" olduğunu savundu.

AK Parti iktidarının kar eden kurumları sattığını, taşeronlaşmaya yol açtığını ileri süren Demir, "Biz bu bu termik santrallerin, kar etmesine karşın, hangi gerekçeyle özelleştirilmek istendiğini merak ediyoruz" dedi.

İktidarın özelleştirme konusunda karnesinin kötü olduğunu öne süren Demir, buradaki asıl amacın "yandaşlara yeni rant alanı yaratmak" olduğunu iddia etti.

Tolga Çandar ise söz konusu özelleştirmeye, "kimin malını kime satıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Hükümetin, bir yandan mevcut santralleri özelleştirirken diğer yandan Karacahisar köyüne yeni bir santral kuracağını açıkladığını belirten Çandar, "Karacahisar'da bu termik santralin yapılacağı yerden Bodrum'a kadar olan arazinin birileri tarafından satın alındığını öğrendik. Bu satın alan firmanın kim olduğunun, hangi ulusa ait olduğunun açıklanmasını istiyoruz. Bu firmanın bağlı olduğu ulusun, Iğdır Ovası'nın tamamını satın alan ulusla aynı olma intimali nedir? Iğdır Ovası'nın tamamını, Harran Ovası'nın yarısından fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye'deki ekili alanlarımızın önemli bölümünü İsrailliler satın alıyor" diye konuştu.

Çandar ayrıca, bugün yapılan SBS deki soruların, çeşitli cemaatlerin dersanelerinde çözülmüş sorulardan oluştuğu, ayrıca söz konrusu soruların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde birilerinin elinde bulunduğu yönündeki iddiaların açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Ömer Suha Algan ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Muğla'ya gideceğini, bu nedenle Milas'ta eylem yapan işiçilere polisin sert bir şekilde müdahale ettiğini öne sürerek, "Amaç, sükunet sağlansın da beyefendi üzülmesin" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tolga Çandar, Çanakkale'deki konuşmasında Başbakan Erdoğan'a yönelik sözlerinin anımsatılması üzerine, "Bu ifadeler küfür ya da hakaret değildir, halk deyimidir. Biz Başbakan'ı en ağır şekilde eleştiririz ama asla küfretmeyiz. Ona bu tip davranan insanlara da önce hesabını biz sorarız. Çünkü o seçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Nurettin Demir Tolga Çandar Milas Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title