Haberler

MHP'li Vural: Tayyip Paşasına Dimdik Duruyoruz

MHP İzmir Milletvekili Oktal Vural, İzmir'de partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen genel kuruluna katıldı, "Yedi düvel, milliyetçi harekete bakıyor."

MHP İzmir Milletvekili Oktal Vural, İzmir'de partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen genel kuruluna katıldı, "Yedi düvel, milliyetçi harekete bakıyor. MHP hiç eğilmedi, hiç bükülmedi. Evren paşalara da dimdik durduk. Şimdi de Tayyip paşasında dimdik ayakta duruyoruz" dedi. Bu arada başkanlık için yarışan İl Başkanı Necat Karataş ile Akın Biliç'in, birlik mesajı vermesinin ardından salonda bulunan taraftarları arasında arbede çıktı. Eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun konuşmasının ardından gerginlik sona erdi.

MHP'nin, Kültürpark'taki B-1 holündeki 10'uncu Olağan Genel Kurulu, Divan Başkanlığı'na MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın'ın seçilmesiyle başladı. Kongreye, mevcut İl Başkanı Necat Karataş ile yönetim kurulunda bulunduktan sonra kendisine rakip olarak çıkan Akın Biliç, başkan adayı olarak katıldı. MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Oktay Vural, İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu ile partinin önde gelen isimlerinin de katıldığı kongrede kürsüye çıkan il başkan adayları, delegelere projelerini anlattıkları birer konuşma yaptı.

"TAYYİP PAŞASINA DİK DURUYORUZ"

İl başkan adaylarının konuşmaların ardından ise kürsüye Oktay Vural çıktı. Dünyanının MHP'yi izlediğini söyleyen Vural, "Yedi düvel, milliyetçi harekete bakıyor. Az oy aldı, şu oyu aldı. Ama MHP hiç eğilmedi, hiç bükülmedi. Evren paşalara da dimdik durduk. Şimdi de Tayyip paşasına dimdik ayakta duruyoruz" dedi. Türkiye'nin iki parti arasında sıkıştırılmak istendiğini söyleyen Vural, şöyle devam etti:

"İzmir'de bir taraftan İzmir'i esir almak isteyen, Cumhuriyet'le, memleketimizle, Türklüğümüzle, müslümanlığımızla oynayan parti ile diğer taraftan da 'Cumhuriyet'e kalleşlik yaptı' diyenlerle beraber miting yapma sevdasına girmiş parti arasında sıkışmış. İzmir'i kurtarmalıyız. Gayretli çalışmalarımızla İzmir, bu iki hareketin mecburiyetinden kurtulacaktır. Genel başkanımızın öncülüğünde, açılım paçavralarını, yırttık attık. Ermeni protokollerini yırttık attık. Milliyetçi hareketin gücü budur. Şimdi önümüzde yapmamız gereken anayasa değişikliği, cumhurbaşkanlığı seçimleri, araya ve genel seçimlere hazırlanmalıyız. Bizim meselemiz, deniz feneriyle, haksızlık yapanlarla, milletinin fitre ve sadakasını iç edenlerle meselemiz. Unutmasınlar ülkücü hareket, beraber ve birlikte oyunları bozacak güce sahiptir. Geçmişinden utanan değil, sevincini de acısını da paylaşan bir hareket olarak buralara geldik, kimsenin adamı olmadık. MHP mutlaka kazanacaktır. Buna iman ettik."

ARBEDE YAŞANDI

Oktal Vural ve diğer partililerin salonu terk etmesinin ardından, divan başkanı MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, birlik ve beraberlik görüntüsü vermesi için il başkan adaylarını sahneye çıkardı ve el ele tüm salonu selamlamalarını sağladı. Tarafların yerlerine geçmesinin ardından bu kez iki adayın taraftarları arasında sözlü tartışma, arbedeye döndü. Bu sırada bazı partililerin birbirlerine sehpa fırlatmaya, bazılarının kürsüyü işgal etmeye çalıştığı gözlendi. Solandaki arbede, Eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun krsüye çıkıp yaptığı konuşmanın ardından sona erdi. Partililerin salondan çıkartılıp sadece delegelerin içeride kalmasından sonra oylamalara geçildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Edip Semih Yalçın Oktay Vural İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title