Haberler

Memleket Partisi lideri İnce: "Üretim seferberliği başlatılmalı"

Güncelleme:

Memleket Partisi lideri İnce: "Üretim seferberliği başlatılmalı" "Çobanların sigorta primlerini devlet ödemeli" Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'de düzenlediği basın toplantısında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Memleket Partisi lideri İnce: "Üretim seferberliği başlatılmalı"

"Çobanların sigorta primlerini devlet ödemeli"

BALIKESİR - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'de düzenlediği basın toplantısında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnce, Türkiye'de acilen üretim seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'de esnaf ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. Ekonomiye ilişkin değerlendirmede bulunan İnce, acilen üretim seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi. İnce, "Saksıları bile ekmeliyiz. Bütün hazine arazileri ekilmeli, çiftçilerden kira almaktan falan vazgeçin. Bırakın millet hazine arazilerini eksin. Acilen ilaçta, gübrede, tohumda, mazotta vergi indirimine ihtiyaç var. Acil bir su kanunu çıkarmamız lazım. Türkiye'deki arazilerin yüzde 75'i halen vahşi sulamayla sulanıyor" dedi.

"İktidarın da muhalefetin de yaptığı şey marketleri suçlamak. Sonundan yani marketten başlanmaz, tarladan başlanır" diyen İnce, "İddia ediyorum, bugünkü politikacıların arasında bu millete en ucuz ekmeği ben yediririm. Bunda çok iddialıyım" diye konuştu.

"Çobanların sigorta primlerini devlet ödemeli"

Türkiye'de tarım ve hayvancılığın gelişmesi için destekleme primlerinin verilmesi gerektiğini belirten İnce, "Türkiye'de civcivi, ilacını avro ile alırsan, yumurtayı pahalı yersin. Buzağı, yem, ilaç, avroyla olursa, eti pahalıya yersin. Bu kadar basit. Kopya çekmek de serbest; söylediklerimi dinlerlerse et de süt de ucuzlar. Yoksa tarlada ucuz, rafta pahalı yemeye devam ederiz. Türkiye'nin acilen üretime geçmesi lazım. Hayvancılığımızı geliştirmek istiyorsak 85 milyon şunu bilmelidir ki çobanların sigorta primlerini devlet ödemelidir. Tarımda çalışan kadınlara sigorta prim desteği sağlanmalıdır. Havza bazlı ürün üretmeye geçmeliyiz. Konya'da mısır ektirirseniz Konya'yı çökertirsiniz. Mısıra su lazım, su nerede varsa orada mısır ektireceksiniz. Kanal İstanbul'u boş vereceksin, GAP'la uğraşacaksın, Konya Ovası Projesiyle uğraşacaksın."

Türkiye'de en ucuz et, süt, peynir ve ekmeği millete kendisinin yedirebileceğini savunan İnce, "Su kanunu, mera kanunu, hazine arazilerinin çiftçiye ücretsiz verilmesi, bütün bunları yaparsak hayvancılıkta ve tarımda nefes alırız. Yoksa çok pahalı yemeye, hatta paramız olsa da seneye bulamama tehlikemiz var. Onun için acilen çiftçiye gübre desteği yapılmalıdır" dedi.

(ÖK-OG-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Memleket Partisi Muharrem İnce Balıkesir Türkiye Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title