Haberler

Kocaeli'de CHP'lilerden, 'Lüks Konutlar Peşkeş Çekiliyor' İddiası

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili CHP'li Fahri Örengül, ucuz konut inşa eden Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşu Kent Konut'un, emsallerine oranla daha lüks yaptığı 152 konutu, sadece 15 bin TL peşinat alıp daire müdürleri...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili CHP'li Fahri Örengül, ucuz konut inşa eden Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşu Kent Konut'un, emsallerine oranla daha lüks yaptığı 152 konutu, sadece 15 bin TL peşinat alıp daire müdürleri ile amir, memur ve hatırlı kişilere dağıttığını iddia etti. Örengül, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

CHP İl Başkanlığı'nda Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut'un yaptığı Umutkent Konutları'ndaki 152 dairenin Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratlarına, Ak Parti'lilere ve yakınlarına verildiğiyle ilgili düzenlenen basın toplantısına, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Fahri Örengül, Meclis üyesi Ali Haymanalı katıldı.

Konuyla ilgili haberlerin yerel gazetelerde de çıktığını hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili avukat Fahri Örengül, Kent Konut'un 'kentsel dönüşüm kandırmacısı' yaptığını iddia etti. Örengül, şöyle konuştu:

"Kent Konut, 'kentsel dönüşüm' kandırmacasıyla hizmet değil, inşaat firması gibi Meclis ve halk denetiminden uzak AK Parti'ye hizmet eden bir şirket gibi çalışmaktadır. Kent Konut A.Ş.'nin 2011 yılı bilançosu 260 milyar liradır. Kent Konut'ta taşaron işçi çalışmamakta, toplam 121 eleman ile çalışan şirkette 745 lira ile 4 bin 829 lira arasında maaşlar verilmektedir. Büyükşehir Belediyesi kamu hizmeti değil, müteahhitlik yapmakta, kentin kaynaklarını da kendi yandaşlarına aktarmaktadır. Ayrıca Büyükşehir, vatandaşların arazilerini ucuza kapatıp Kent Konut'a devrederek imar durumu değiştirip arazilerin 3- 4 misli değer kazanmasını sağlayarak halkın kaynaklarını Kent Konut'a aktarmaktadır."

KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜMDÜR TEZİMİZ İSPATLANDI

Kocaeli Büyükşehir'deki belediyecilik anlayışını kamunun vicdanına bıraktığını söyleyen Örengül, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticilerine ciddi maaşlar aldıkları halde halkımızdan çok daha ucuza konut tahsisi yapan Karaosmanoğlu hangi vicdanla bunu izah edebilmektedir? Kimin parasını kime aktarmaktadır? Bunun hesabını kamu vicdanında nasıl verecektir? CHP'nin tüyü bitmemiş yetimin hakkını kullanan ve tüketenlerin ensesinde olduğunu buradan bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz. Bu hususu da diğerleri gibi yargıya taşıyacağımız kamu oyu önünde ifade etmekteyiz."

ASIL YOLSUZLUKLAR İMARDA YAPILIYOR

CHP'li diğer meclis üyesi Ali Haymanlı ise ciddi yolsuzlukların imarda yapıldığını söyleyerek, "Kartepe İlçesi Maşukiye'de bir plan tadilatı gündeme gelmiştir. Burası konut ve ticari alandır. Eski Maşukiye belediyesinin olduğu yer ve orada bir devam eden yol aksı vardır. Devam eden yol kapatılıyor. Trafik için yoğun bir kavşak burası. Bu işlem Kartepe'deki Green Park Oteli için yapılıyor. 4-5 yıl önce vatandaşın birisinden konut alanıyken alınıp belirli bir süre sonra da ticari alana çevriliyor. Altın tepside 'Rantınıza rant katın' deniliyor. Biz CHP grubu olarak otellere karşı değiliz. Kentimizin turizm potansiyelinin artması bizim için de önemlidir. Fakat kamusal kararlar kamu yararı için yapılır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise iddialarla ilgili açıklama yapmadı. - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Fahri Örengül YALÇIN KUŞKAN Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title