Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dava yanıtı: Bu devlet bana 13 bin euro ödedi

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "6 milyar TL'lik ihale" iddiaları sonrası kendisine açtığı 250 bin liralık tazminat davasıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu bu adımın ardından katıldığı canlı yayında Erdoğan'a tepki göstererek, "Niye dava açıyorsun. Tüm belgeler senin elinde. Gelirsin buraya gösterirsin" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu ayrıca kendisine açılan davalardan dolayı devletten 13 bin euro tazminat kazandığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından "Sevgili halkım... Bu akşam saat 22.00'de sizlere önemli bir şey açıklayacağım" paylaşımında bulunarak akşam saatlerinde bir video yayınlamıştı. Kılıçdaroğlu, videoda yaptığı açıklamada 3 Nisan 2018'de açık ihale yapıldığını ve ihaleyi 3 milyar 198 milyon 743 bin 727 lira teklif veren firmanın kazandığını öne sürdü. Ancak Kılıçdaroğlu, ihalenin bu firmaya verilmediğini ve 6 milyar TL fazla fiyat biçilerek, iktidara yakın bir şirkete yeniden verildiğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu'nun iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 250 bin liralık tazminat davası açtı.

"BEN DAVALARI KAZANIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı dava sonrası Kılıçdaroğlu konuyla ilgili ilk açıklamasını Halk TV'de Suat Toktaş'ın sunduğu Liderler Özel programında yaptı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın açtığı davayla ilgili, "Niye dava açıyorsun kardeşim. Gelirsin buraya devletin bütün bilgileri senin elinde, bütün evraklar senin elinde. Gelirsin buraya oturursun, verirsin belgeyi 'Kılıçdaroğlu sen böyle yaptın değil mi? Şimdi ben sana devletim belgelerini açıyorum.' dersin. Şak 1 şak 2 şak 3 söylersin. Gidiyor dava açıyor, mahkemede bakıyor hakim karara evet veya hayır diyor. Ben davaları kazanıyorum. Sonra kendi bir dava kazanınca televizyonlara çıkıyor 'Kılıçdaroğlu davayı kaybetti' diyor." dedi.

"BU DEVLET BANA 13 BİN EURO PARA ÖDEDİ"

AİHM'den 13 bin euro kazandığını ifade eden, "Ben davaları kazanıyorum. İstinaftan kazanıyorum, Yargıtay'dan kazanıyorum, Anayasa Mahkemesinden kazanıyorum, en son Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden kazandım. 13 bin euro para ödedi bu devlet bana. Çünkü ben haklıyım ve tazminat ödediler. Ben bu parayı alırken çok memnun değilim ama sonuçta bir adalet gerçekleşiyor. Adalet için 450 kilometre yürüyen bir kişi haksızlık gördüğü zaman susmaz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Haberler

500

Yorumlar (6)

Halit Dursun:

vaybeee 13 bin euro almis devletten bugüne kadar milyonlari ödedin tazminat olarak onlari niye anlatmiyorsunuz ???

10
11
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Hani hukuk yoktu bu ülkede, öyle konuşup geziyordun, hukuk olmasa alabilirmiydin o parayı ..

5
6
yanıtYanıtla
Ali Veli:

Asıl ilginç olanı adam davayı AİHM de kazanıyor. Yani gidip dışarıya şikayette bulunuyor Oradan belli, kimin nesi olduğu.

3
7
yanıtYanıtla
Murat Ulak:

Bilinçli olarak çekilmiş bir klip bu güzel ülkemin değerlerine saygısızlık ve algı yaratmaya çalışıyor.......

5
2
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Kılıçdaroğlu Türkiye de kaybetti gi davayı insan hakları mahkemesinde kazanıyor sonuç ne mi oluyor sayın cumhur başkanı mız Recep Tayyip Erdoğan Kılıçdaroğlu dan alıyor Kılıçdaroğlu devletin kasasından alıyor böylelikle ikiside kazanıyor sonuç hesabı Halk ödüyor mesele bu aslında sıkıntı bu Adalet dedikleri böyle bir şey işte

0
5
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Hangi devlet ödedi 13bin Avroyu? Buda yetmez 250bine

1
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title