Haberler

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 1 milyon liralık dava açmasına neden olan sözlerini kürsüden yineledi

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında açtığı 1 milyon liralık tazminat davasına ilişkin konuştu. Grup toplantısında sert sözlerle Erdoğan'a yüklenen CHP lideri, dava açılmasına neden olan sözleri kürsüden yineledi. Kılıçdaroğlu, "5'li çeteye hizmet için 'Sana işi dolarla veriyorum' diyorsun. Ben 5'li çete dedim diye incinmiş, güncenmiş beyefendi. Bir daha aç dava, bir daha dava açmazsan namertsin." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 22 Mart'taki grup toplantısı konuşması ve sosyal medya hesabından kendisi hakkında yaptığı paylaşımla ilgili "Kişilik haklarını ihlal" gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Bu gelişmeyle ilgili dün akşam sosyal medya hesabından "Gücenme" başlığı altında bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, "Sevgili şahsım tahsildara ekonomist denmez bizim memlekette" ifadelerini kullandı.

"5'Lİ ÇETE DEDİM DİYE GÜCENMİŞ BEYFENDİ"

Bugün TBMM'deki grup toplantısında da bu konuya değinen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi. CHP lideri, Erdoğan'ın kendisine dava açmasına sebep olan sözleri kürsüden yineleyerek, "5'li çete diye, 5'li çeteye hizmet ediyor, 5'li çetenin tahsildarlığını yapıyorlar diye eleştirdim. Mahkemeden karar aldırmışlar, ihtiyatlı konuşacakmışım. O hakime diyorum: Ben 5'li çete diyeceğim, bakalım ne yapacaksın. Ben sana hakim değil 5'li çetenin yandaşısın diyeceğim. 5'li çeteye hizmet için sana işi dolarla veriyorum diyorsun. Ben 5'li çete dedim diye incinmiş, güncenmiş beyefendi. Bir daha aç dava, bir daha dava açmazsan namertsin." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

"Ben halk adına konuşuyorum. Söz halkın desem daha mutlu olacağım. 84 milyonun derdi var. Herkes perişan vaziyette. Ben onların sözcülüğünü yapıyorum. Çözümsüz eleştiri doğru değildir. Çözümü de söyleyeceksiniz. Çünkü sizin çözümlerinize halkta destek veriyor.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Belediye başkanlarımız fedakarlıkla çalışıyorlar. Bütün engellemelere rağmen çalışıyorlar. Başarılı görevler yapıyorlar. Şikayet etmeyeceksiniz, engelleri aşacaksınız. Bulunduğunuz beldede, şehirde, büyükşehirde bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Herkesin güvencesi o kentin belediye başkanı olacak. Belediye başkanlarımız muhtarlarla işbirliği yaparak herkese ulaşabilir. Valisi, kaymakamı, cumhurbaşkanı, bakanları değil belediye başkanlarımız olacak. Çünkü az önce saydıklarımda adalet duygusu yok.

5 Nisan Avukatlar Günü. Hakim var, iddia makamı var ve savunma makamı var. Yargı bu üçlüden oluşuyor. Avukatların çok sorunları var. Yargı bağımsızlığı konusunda, çoklu baro konusunda endişe taşıyorlar. Serbest çalışan avukatlar ücretleri konusunda endişe taşıyorlar. Bugün grup başkanvekillerimiz Meclis Genel Kurulu'nda bunları gündeme getirecekler.

CEBİNE KONULAN NOTU OKUDU

Manisa'da cebime bir kağıt iliştirildi. 'Biz ne şartlarla çocuklarımız okuttuğumuzu bir Allah bir biz biliriz. Ailelerimizin desteğiyle bir öğretmen ailesi olarak 15 yıl Sivas'ın köyünde nohut ekip biçerek kız çocuklarımız ayakta dursun diye elimizden gelen mücadeleyi verdik. Sonuç olarak atanamadılar. Üzgünüz, çok yıprandık. Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. Bu notu bizim gibi mağdur aileler adına iletmek istiyorum' diyor.

İzmir Depremi Mağdurları Dayanışma Derneği kurmuşlar. Önce dernek kurduğunuz, haklarınıza sahip çıktığınız için size teşekkür ederim. Siz bütün partileri davet ettiniz. Oraya AK Parti ve MHP'nin il başkanları katılmadılar. Kendilerini suçlu görüyorlar. Suçlu adam yanınıza gelmek istemiyor. Biz yanınıza geldik, yanınızda durmaya devam ediyoruz.

"ONLARI KINAMAK BOYNUMUN BORCUDUR"

AK Parti'ye gittiniz sizi kapıdan kovdular. Onları kınamak benim boynumun borcudur. Deprem mağdurunu kovacağına, dinle. Senin kapını çalan kişiyi polisleri çağırıp kapı dışarı ediyorsan sen İzmir'i de Türkiye'yi de yönetemezsin. Zaten yönetemedikleri açık. Bizim önerimiz uzun vadeli, düşük faizli kredi vermeleridir.

"SABREDİN, AZ KALDI"

Aynı şekilde atama bekleyen öğretmenler dışında sağlıkçılar da var. Atama bekleyen öğretmenlere, sağlıkçılara söylüyorum. Biraz sabredin, az kaldı. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Herkesin işi, gücü olacak.

Bütün polis kardeşlerimin dertlerini biliyorum. Mesai kavramı yok. 24 saat çalışan polis kardeşlerimi de biliyorum. Talimat gelir, ikinci bir emre kadar bekler. Sizden sadece şunu isteyeceğim: Hakkın, hukukun, adaletin yanında olun. Hiçbir güç bu sorunları çözmenize engel olamayacaktır. Bu kardeşiniz bunun teminatıdır.

Emekli polisler de aramızda. Hiç merak etmeyin, emniyette, yasa dışı talimatları kim verirse devri iktidarımızda onun hesabını verecek. Haklının yanında olun, hukukun, adaletin yanında olun. Bunların gereğini yapın. Angarya işler de sizlere verilmeyecek."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Kurt bey:

SGK yi nesen batırdım okafaylami ülke yönetecek aday bile olamıyorsun .

63
107
yanıtYanıtla
Sadık:

Beşli Çete deyip hakaret edemezsin, o beş Firmanın içinde Chp milletvekilinin Firmasıda var ,ama gelde anlat bunlara,amaçları Halkı yanlış bilgi ve iftiralarla Hükümete düşman etmek.

62
107
yanıtYanıtla
N. Harp:

Sayin Gandi ....bi türlü RTE le politik yapamiyorsun ...onun icin hep kayip ediyorsun

48
94
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Yönetim fahiş fiyat artışlarına çözüm arayacağını doğru söyleyene dava açmak yolunu seçiyor. Belki o da haklı geçim sıkıntısına girdi galiba;)) markette 1 kg domates 45 TL biber 50 TL alamadan döndüm. Bıktım bunları yazmaktan gına geldi artık.

86
41
yanıtYanıtla
karabey:

Boş beleş konuşuyor sadece istanbulda zam yapamadıkları için isyan eden belediye başkanına bir iki cümle etseydi

43
80
yanıtYanıtla
SMMM:

Sen boş konuşma vasat adam.Akp sağolsun ülke de hiper enflasyona köle etti.Gelmiş zam diyor birde utanın az.

yanıt52
yanıt23
Hakan Soyadi:

çok boşsun dünyanın zammı yapıldı 4 kilo domates 100 tl oldu mazot 23 lira bunlar olurken neredeydin ? devletin kurumu zarar ediyor diyor maliyetine çalıştırsalar yeter zarar ettirmek kimsenin yararına olmaz kurumları

yanıt38
yanıt14
karabey:

smm ve hakan soyadi insanlar zammı akp yaparsa kötü chp yaparsa normal zihniyeti asla seçim kaznamayacak. Smm Hiper enflasyonu biz 90 larda gördük belliki sizin yaşınız sadece tayyipi gördü. Hakan soyadi elbette ki devlet kurumu zarar etmesin ama bana da kimse zammı yüklemesin ne akp nede chp

yanıt11
yanıt21
Fatihan:

Mertlikten bahsedene bak hele...açmaz isen namertsin diyor...

40
78
yanıtYanıtla
özen66:

chp nın basına gelmış belasın

42
47
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title