Haberler

Kardeşi Hakkında Konuştu

Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı Personel Daire Başkan Yardımcılığı'na atanan kardeşi hakkında konuştu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı Personel Daire Başkan Yardımcılığına atanan Ünal Bozdağ'ın kardeşi olduğunu bildirerek, "Herkes gibi onun da devlette çalışma hakkı var. Sizin alkışladığınız 28 Şubatçıların yaptığı sınavlarda, alın teriyle girmiş, hakimlik yapıyor. Suç mu ayıp mı-" dedi.

Bozdağ, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, Adalet Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı Yardımcılığına atanan Ünal Bozdağ ile yakınlığının ne olduğu sorusu üzerine Bozdağ, Ünal Bozdağ'ın kardeşi olduğunu söyledi. Bozdağ, kardeşinin hukuk mezunu, ülkenin vatandaşı ve bir hakim olduğunu ifade ederek, "Herkes gibi onun da devlette çalışma hakkı vardır. Sizin alkışladığınız 28 Şubatçıların yaptığı sınavlarda, alın teriyle girmiş, hakimlik yapıyor. Suç mu ayıp mı bu-" diye sordu.

"Sizin iktidarınız döneminde, 1999'dan sonra kimlerin kimlerle görüştüğünü herkes biliyor. Devlet görevlileri o dönem de İmralı ile görüştü" diyen Bozdağ, yaptıklarının, söylediklerinin arkasında olduklarını, herkesin her şeyi bildiğini, bir şey gizlemediklerini söyledi.

Kanun kapsamında verilen izinlere ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, 2004 itibariyle 5 kişi için izin verildiğini, 1997'den önceki süreçle ilgili rakamın olmadığını bildirdi.

2. madde üzerinde söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum,

"Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ya dünyadan haberi yok, haberi varsa hukuktan haberi yok, hukuktan haberi varsa bizleri, sizleri kandırmaya çalışıyor. 2008'de yaptıramadıklarını sizlere el kaldırtıp, sizleri de alet ettirmek istiyor. Hukuka açıkça aykırı bir yasaya, Başbakan, Bozdağ size talimat verdi diye el kaldıracağınızı tahmin ettirmiyordum" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi kararlarının çok açık olduğunu ifade eden Batum, bu şekildeki belirsiz düzenlemeleri 2009'da ve 1992'de iptal ettiğini söyledi.

Teklifin, Anayasaya aykırı olduğunu, gerekçesinin bulunmadığını ifade eden Batum, teklifin, "çete kurma, Başbakanlara doğruları söylememe imkanı tanıyan bir teklif" olduğunu savundu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, teklifi veren milletvekilinin hukuk fakültesi mezunu olduğunu ancak devletle ilgisinin bulunmadığını ifade ederek,

"Acaba sözleşmeli olarak MİT'te çalıştı mı kurumun hukukuna, işleyişine vakıf mı- Kurumun böyle bir yasaya ihtiyacı varsa, kurumun bunu bildirip, tasarı şeklinde gelmesi, Hükümetin sahip çıktığı tasarı olması gerekirdi" görüşünü dile getirdi.

Uzunırmak, MİT'in haber toplamaya devam etmesi, ajan provokatörlerin cirit attığı bir yer olmaması gerektiğini belirtti. Uzunırmak, Cumhurbaşkanı'nın bu teklifin yasalaşmasının ardından Meclise geri göndermesini istedi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise MİT'in, ülkenin gözbebeği bir kurum olduğunu dile getirerek, "Savcılar, hakimler, valiler memleketini sever ama başbakanlar sevmez... Siz başbakanlara niye güvenmiyorsunuz- 'İkinci Sarıkaya vakası işleniyor' diyenler Sarıkaya meslekten men edilirken bu karara alkış tutmadı mı-" diye sordu.

Can, demokrasilerde darbe planları ve darbe tetikçiliği yapan siyasi partilerin olamayacağını ifade etti.

Teklifin görüşmeleri, 2. madde üzerinde devam ediyor. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Bedii Süheyl Batum Adalet Bakanlığı Ali Uzunırmak Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title