Haberler

Karamollaoğlu eleştirdiği hızlı treni kullanınca kendini savundu: "Aptal değilim"

Güncelleme:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, daha önce eleştirdiği yüksek hızlı treni kullanarak "Ben aptal değilim, elbette sunulan bütün imkanlardan yararlanırım." dedi. Karamollaoğlu, "Ben hızlı trenin kendisine karşı değilim ki önceliğine karşıyım. Öncelik Sivas'ta yeni istihdam imkanı sağlayacak yatırımlara verilmeliydi." ifadelerini kullandı. Hızlı trenle kenti nüfusunun azaldığını öne süren Karamollaoğlu, "Ne oldu da birdenbire Sivas boşaldı?" diye sordu.

Sivas'ta konuşan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, daha önce eleştirdiği yüksek hızlı treni dün kullandıktan sonra "Ben aptal değilim, elbette sunulan bütün imkanlardan yararlanırım." dedi.

"BU HİZMET DEĞİL, GÖÇÜ HIZLANDIRIR"

Karamollaoğlu, partisinin aday tanıtım törenine katılmak üzere Ankara'dan Sivas'a, daha önceleri eleştirdiği yüksek hızlı trenle geldi. Kentte bir restoranda basın mensupları ve partililerle bir araya gelen Karamollaoğlu, açıklamalarda bulundu. Daha önceleri Sivas'ta düzenlediği mitingde Sivas'a yapılan yüksek hızlı tren için, "Bu hizmet değil, göçü hızlandırır" diyen Karamollaoğlu, eleştirdiği ve dün kullandığı yüksek hızlı tren için gelen eleştirilere cevap verdi. Karamollaoğlu, "'Hem hızlı trene karşı olacaksın hem de Sivas'a hızlı trenle geleceksin.' Ben aptal değilim elbette sunulan bütün imkanlardan yararlanırım" dedi.

"SİVAS'A HİZMET KİM, SİZ KİM?"

"Hızlı tren Sivas'a yeni bir iş imkanı tanımıyor" diyen Karamollaoğlu, "İstihdam imkanı tanımıyor. 1939'larda diğer tren yolu Sivas'a kadar gelmişti. Onunla birlikte cer atölyesi kuruldu. 7 bin 500 kişinin çalışmasına imkan verildi. Hızlı tren Sivas'a geldi. 7 bin 500 hiç oldu. Ben Devlet İstatistik Enstitüsü'nün raporlarına bakıyorum. 1950'lerde Sivas 12 milletvekili çıkartabiliyordu. Türkiye'nin en kalabalık illerinden birisiydi. Benim seçildiğim dönemde 450 milletvekilinden 9'u Sivas'tan çıktı. 91 seçimlerinde bu 9 milletvekilinin, ittifak yapıldığı için 5'i Sivas'tan çıktı. 94 seçimlerinde de aynısı oldu. Şimdi milletvekili sayısı 600'e çıktı, Sivas'ın payına düşen 5 milletvekili. Allah'tan korkun be. Sivas'a hizmet kim siz kimsiniz" ifadelerine yer verdi.

"HIZLI TRENİN KENDİSİNE KARŞI DEĞİLİM Kİ"

"Onun için demiştim 'Sivas'a hızlı treni getirirseniz Sivas'tan kaçış hızlanır ve kolaylaşır.' Ben de hızlı trene bindim Sivas'a geldim." açıklamasında bulunan Karamollaoğlu, "Elbette böyle bir imkan varken ben bu imkanı rafa kaldıracak değilim. Ben hızlı trenin kendisine karşı değilim ki önceliğine karşıyım. Öncelik Sivas'ta yeni istihdam imkanı sağlayacak yatırımlara verilmeliydi. Sivas'ın merkez nüfusu 350 bin civarında. Toplam nüfus yaklaşık 650 bin civarında. Bir zamanlar Türkiye'nin nüfusu 35 milyonken Sivas'ın nüfusu 700 bine kadar çıkmış. Ne oldu da birdenbire Sivas boşaldı. Bunun tedbirini almakla mükellefiz. 'Hem hızlı trene karşı olacaksın hem de Sivas'a hızlı trenle geleceksin.' Ben aptal değilim elbette sunulan bütün imkanlardan yararlanırım." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Temel Karamollaoğlu Sivas Ulaşım Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Zeki Anti:

Bu boş beleşleri parti başkanı yaparsanız söyleyecekleri de boş olur.

202
19
yanıtYanıtla
CEZA :

Zeka küpü maşallah .. Tek savunduğım düşünce: belirli yaş aralığındaki kimselere ne ehliyet vereceksin ne evlendireceksin ne siyaset yaptıracaksın.. buda onlardan biri.. 18 yaşına girmeyen nasılki ehliyet alamıyor oy kullanamıyorsa ortalam ömrü 90 sayarsak 75 yaşındakiler ve üstü siyasetten ve bazı haklardan mahrup bırakılmalıdır.. nacak düzeliriz onlara ancak saygı duymalıyız el üstünde taşımalıyız ama yetki vermemeliyiz

91
9
yanıtYanıtla
Metin Öge:

Allah aşkına bir sus utan ama merde o meziyet. Daha öncede Mercedes makam arabası olurmu deyip sonra spiker sorunca benimde Mercedes diyecek kadar bencil bir adamsın.

66
7
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Acaba? Öyle misiniz, değil misiniz?

46
6
yanıtYanıtla
Hikmet Cakir:

)))))))))))) tabiki degilsin kaptin rüyanda bile göremeyecegin vekilleri senden akilli daha kim olabilirki.

44
4
yanıtYanıtla
Murat Çetin:

Madımak katliamında belediye başkanı olan zattır kendisi . Sorsan katliam diyemez hala hadise der

32
10
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

doğru söylüyor İstanbulda Sivastakinden çok Sivaslı var zamanında insanlar topraklarında geçinemedikleri için büyük şehirlere göç ettiler gecekondular ondan dolayı oluşmuştu anadoluda çoğu kasaba ve köylerr boş yatırım yapılırken o bölgenin öncelikleri ele alınmalı

22
12
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Al temel i vur emekli akıllı televizyon sahibi sade ye :) zihniyete bak yahu :)

yanıt2
yanıt0
Hsn:

Ulaşım da bir şehirdeki önemli hizmetlerden birisidir neden gereksiz olsun.Ayrıca göçü hızlandırır ne demek ? Göçmek isteyen otobüsle arabayla göçemiyormu aha hızlı tren geldi artık göçebilirizmi diyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title