Haberler

Fatih Mehmet Maçoğlu'na açıkça sorduk: CHP'nin oylarını bölmek için mi Kadıköy'den aday oldunuz?

Güncelleme:

Türkiye Komünist Partisi Kadıköy Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Haberler.com YouTube kanalında Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'nin sorularını yanıtladı. Neden Kadıköy'den aday oldu, seçilirse hayata geçireceği projeler neler, CHP'nin oylarını bölmek için mi aday oldu, İBB Başkanı İmamoğlu'nu başarılı buluyor mu? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası haberimizde...

31 Mart yerel seçimleri için Kadıköy'den aday olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Haberler.com Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'nin konuğu olarak merak edilenleri ve icraatlarını paylaştı.

"CHP'NİN OYLARINI BÖLMEK İÇİN ADAY OLDU" İDDİASI

"CHP'nin oylarını bölmek için Kadıköy'den aday oldu" eleştirilerine cevap veren Maçoğlu, "Ben bunların bir eleştiri olduğundan çok, insanların duyduğu kaygılar olduğunu düşünüyorum. Ziyaretlerimiz sırasında bizleri sevdiklerini söylüyorlar sonra da "burada oylar bölünür mü?" kaygısı ortaya çıkıyor. Birinin oyunu bölmek, yıkmak üzerine inşa edilen bir anlayış değiliz. Biz demokratik siyaseti önemsediğimizi, daha adaletli ve eşitlikçi olduğumuzu söylüyoruz. Bu kolektif çalışmada herhangi bir kurumu yıkmak olarak görmüyoruz.

"DERDİM BAŞKAN OLMAK OLSA BAŞKA YERDEN ADAY OLURDUM"

Kadıköy'de 470 binin üzerinde yaşayan insan var. Biz bu devrimci, halkçı programı anlatmaya çalışıyoruz. Ben merkezli olup, belediye başkanı olmak istiyorum desem başka bir yerde belediye başkanı olurdum ama bizim derdimiz o değil. Bizim derdimiz bu kötü yönetimin gidişatına mevcut sistem artık bir alternatif olamıyor diye yola çıktık. Biz AKP'li, MHP'li, İYİ Parti... bütün siyasi partilere oy vermiş insanlara kendi programımızı anlatmaya geldik" ifadelerine yer verdi.

MAÇOĞLU'NA GÖRE KADIKÖY NASIL YÖNETİLİYOR?

Kadıköy kötü mü yönetiliyor?" sorusuna da cevap veren Maçoğlu, "Tamamıyla kötü yönetiliyor dememiz doğru değil. Belediye başkanlığı yapan arkadaşlarımız bu konuda eleştirmek bana etik gelmiyor. Kadıköy ve bu ülkenin tüm ilçelerinde bu sistem eşit ve adaletli bir sistem sunmuyor. Sosyalistlerin olmadığı bütün alanlarda, belediye başkanının etrafına toplanmış insanlara hizmet ediliyor ya da hizmet meselesinde iyi kadrolarla hizmetin her yere gitmediğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

"NOHUTÇU BAŞKAN DEMELERİNDEN GURUR DUYUYORUM"

Fatih Mehmet Maçoğlu, hem Ovacık hem de Tunceli Belediye Başkanlığı döneminde yoksullara dağıtmak amacıyla 600 dönümlük Hazine arazisine nohut ekmişti. Maçoğlu'nun bu girişimi çok ses getirirken, Kadıköy'den adaylığını ilan etmesinin ardından sosyal medyada, "Kadıköy'ün caddelerine nohut mu ekecek?" sözleriyle gülümseten paylaşımlar yapıldı. Bu yorumlara çok güldüğünü ifade eden Maçoğlu, "Ülkenin insanlarının espri yönü çok güçlü. Bundan kaynaklı insanlar gördüğü, sevdiği kişilere böyle espriler yapma meselesinde çok güzel şeyler söylediğini biliyorum. Belediye başkanlığı yaptığım her yerde bana 'nohutçu başkan' diyorlardı. Bununla gurur duyuyorum. 2 tane çocuğunu üniversitede okutan aile bir çocuğunun okul kaydını maddi imkansızlık nedeniyle dondurmak zorunda kalmışı. Biz o tohumu alıp mazot desteği vermeseydik o çocukların bir tanesi okuyamayacaktı" diyerek yaptığı işin önemini vurguladı.

İDDİALI SÖZLER: KAZANACAK OLAN BİZİZ

Son olarak Kadıköy'de seçimi kazanacaklarını ifade eden Maçoğlu, "Kadıköy'de şimdiye kadar iddialı bir sosyalist aday ortaya çıkarak güçlü bir kampanya yürütmedi. Halk kitleleri, sanatçılar, kurumlar arasındaki çalışmayı büyüttüğümüzde inanın kazanacağız. Bizim dışımızda başka kurumların yaptığı bir ankette bile yüzde 20 başladığımıza dair açıklamaları oldu. Biz kazanacağımızı düşünüyoruz, yaptığımız çalışmalarda şu anda en azından sokaklarda, evlerde baktığımızda çok iyi bir oy oranına sahibiz. Yüzde 38'in üzerinde oy alan parti kazanacaktır, kazanacak olan biziz" dedi.

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Fatih Mehmet Maçoğlu Olgun Kızıltepe YouTube Türkiye Kadıköy Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Perrier maden suyunda dışkı mı var? Perrier maden suyu neden imha edildi? Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (16)

girilmez:

solcular öve öve bitiremedikleri adamı, kendilerine rakip olunca yapmadıkları kalmadı. karşılarında durursan yaşam hakkın bile yoktur diktatör zihniyet

203
59
yanıtYanıtla
BUĞRA EMRECİKSİN:

CHP yönetimine sesleniyorum, kurulduğunuz tarihten beri Anadolu halkının dilinden konuşmayı beceremediniz, heykelcilik yaptınız, Ateistlik yaptınız bu şekilde iktidar olamazsınız. İktidar olmak istiyorsanız yaşadığınız ülkeye, ülke halkının anlayışı ve diline göre siyaset yapmak zorundasınız

191
43
yanıtYanıtla
Tayyar Garipağaoğlu:

CHP 100 yılda 20 yıl iktidarda kaldı ha o yuz yilda yapilan heykellerin iki katını Melih Gökcek yaptı. Heykelden mi şikayetçisin kim olduğundan mi. Türkler başbuğlarının heykelini yapmiş sana ne. Seninde bir kahramanin varsa heykelini dik dinazor dan başka.

yanıt225
yanıt16
Vatansever:

Bu ülkede özgür olmak istiyorsan CHP'nin istediği şekilde olacaksın ancak o zaman özgürsün onların istediği gibi değilsen her şey yasak Tıpkı başörtüsü yasağı kıyafet yasağının olduğu gibi

yanıt20
yanıt92
BUĞRA EMRECİKSİN:

Tayyar boş yapma benim ne anlatmak istediğim açık, bu kafayla iktidar yüzü göremezsiniz ben size nasıl iktidara gelebileceğinizi söylüyorum ama bu bile işinize gelmiyor. İyi o zaman hayatınız boyunca muhalefet olmaya devam edin.

yanıt15
yanıt15
Murat Şengezer:

HEMŞERİM KAYBEDER ORASİ DERSİM DEGİL

140
31
yanıtYanıtla
Halil Yarbaşı:

Chp,nin seçim kazanmasının imkansız olduğunu anlayan Siyonist ve emperyalist,ler bunları parlatmaya başladı Türkiye'deki Koministlerin yüzde 99.5 i Emperyalist ve Siyonistler tarafından yönetiliyor

106
41
yanıtYanıtla
Yasef Behar:

Yaa ne zihniyet böyle Türkiye’de deprem olur bölgeden geçen Amerikan savaş gemisini suçlarlar … başka şey ters gider israel ı suçlarlar. Kardesım Bırçok şey Bızım yüzümüzden oluyor hatalarımızın faturasını başkalarına kesmıyelım

yanıt13
yanıt7
Eclipse Moon34:

Ne yaparsa yapsın bununda ne olduğu belli oldu

12
29
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Bu adami bir kaç sene önce araştırdım biraz. İyi dürüst bir insanmıdır bilemem olabilir de lakin daha önce bir kaç Tunceli seçim anketini izlediğim de yerel halkın bu adamdan hic memnun olmadığını görmüştüm. Kadın yolda geçen kime sorsa tekrar oy vermeyeceklerini söylüyorlardı. Sosyal medya bu güven de olmayabilir lakin Tunceli de adaylığını koysa orada bile kazanamaz diye düşünüyorum. Hangi kafayla Kadıköye adaylığını koymuş anlamadım.

19
22
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title