Haberler

Özdağ'ın Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'la ilgili iddiasına İçişleri'nden çok sert tepki: İspat etmezsen alçaksın

Güncelleme:

Ümit Özdağ, cuma hutbesinde bir imama "Atatürk'e rahmet okumayacak mıyız?" tepkisini vermesinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, "Duyduk ki Londra'da ev satın almış. Anlaşılan o da yurt dışına kaçmaya çalışıyor" iddiasında bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise "Bir yapmadığın cuma günü camide provokasyon yapmak vardı, onu da yaptın! Ve Diyanet İşleri Başkanımıza iftira attın. Sana bir hafta müddet, eğer iddianı ispat edemezsen tarihin en alçak adamısın" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı cuma namazında hutbe okuyan imama Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Cami imamına defalarca "Atatürk'ü anmayacak mıyız? Atatürk'e rahmet okumayacak mıyız?" diye defalarca sorarak tepki gösteren Özdağ, son olarak iki avucunu açarak "Atatürk'ün ruhuna fatiha" dedi.

Özdağ'ın Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'la ilgili iddiasına İçişleri'nden çok sert tepki: İspat etmezsen alçaksın

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'A YÜKLENDİ

Cuma namazının ardından Özdağ, cuma hutbesinde Atatürk'ü anmadığı gerekçesiyle Diyanet'i Afyonkarahisar Müftülüğü önünde protesto etti. Müftülük binasının dışında yaptığı basın açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşan Ümit Özdağ, "Bugün 26 Ağustos! Türk Ordusu'nun Afyon'da Yunan ordusuna karşı Büyük Taarruz'u başlattığı günün 100. yılındayız. Bugün Diyanet, Cuma Hutbesi'nde Atatürk'ün adını anmadı. Metnin içinde bu zaferi kazanan Türk Milleti'nin de adı yok. Ali Erbaş sen Türk Milleti'nin düşmanısın!" dedi.

Özdağ'ın Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'la ilgili iddiasına İçişleri'nden çok sert tepki: İspat etmezsen alçaksın

ALİ ERBAŞ'IN LONDRA'DA EV ALDIĞINI VE YURT DIŞINA KAÇACAĞINI İDDİA ETTİ

Özdağ, basın açıklamasında ise "Türk Ordusu'nun Afyon'da Yunan ordusuna karşı büyük taarruzu başlattığı yüzüncü yıl dönümü. Bugün cuma hutbesinde ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ne de Sultan Alparslan'ın adı geçmiyor. Metnin içinde bu zaferi kazanan Türk milletinin adı da yok. Bu Diyanet İşleri Başkanı Türk tarihine düşmandır, Türkiye Cumhuriyeti'ne düşmandır. Duyduk ki İngiltere'de Londra'da ev satın almış. Anlaşılan o da yurt dışına kaçmaya çalışıyor. Allahtan kork. Gerçekten Müslüman olsanız İslam'ın son büyük taarruzunu yöneten Atatürk'ü rahmetle anarsınız. Ama sizi kimse rahmetle anmayacak. Bu ne biçim bir ahlaksızlıktır. Sizin yüzünüzden, sizin bu yobazlığınız yüzünden millet Cuma namazına gitmiyor artık. Son bir senede Anadolu'da 20 senede olmadığı kadar ateizm ve deizm sizin yüzünüzden gelişti. Sen deist yetiştirdin. Senin İslam'a verdiğin zarara bir tek Erdoğan vermiştir. Allah Atatürk'ün ruhunu şad etsin." ifadelerini kullandı.

"İSPAT EDEMEZSEN, TARİHİN EN ALÇAK ADAMISIN"

Özdağ'ın sözlerine İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü olan İsmail Çataklı, "Bir yapmadığın cuma günü camide provokasyon yapmak vardı, onu da yaptın! Ve Diyanet İşleri Başkanımıza iftira attın. Sana bir hafta müddet, eğer iddianı ispat edemezsen tarihin en alçak adamısın!" şeklinde yanıt verdi.

İsmail Çataklı'dan Ümit Özdağ'a tepki: Bir yapmadığın bu kalmıştı

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

İsmail Çataklı Ümit Özdağ Ali Erbaş Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Es ruzgar:

Ümit Özdağ haklı doğru söylemiş ben camiye giden birisi olarak ümit beyi takdir ediyoruz diyaneti Atatürk kurdu

2
0
yanıtYanıtla
Suat GÖNÜLTAŞ:

Milli mücadeleyi orta asyadan gelen türklermi yaptı, ANADOLU İNSANLARIMI YAPTI, CEHALET SLOĞANLAŞMIŞ ZIRVALIK AYYUKA ÇIKMIŞ. DURUM ÇOK VAHİM, MARİFETİ OLMAYANLARIN YOLU HOKKABAZLIKTIR.

0
2
yanıtYanıtla
zorba zorbacı:

sıradan bir vatandaş oalrak saçmalamışta saçmalamış

0
1
yanıtYanıtla
Fesih Turan:

Ümit özdağ boş boş konuşuyor yine. Camiler siyaset yeri değildir. Bu adama göre Türk milliyetçiliği islamiyetten önce geliyor.

0
1
yanıtYanıtla
Ahmet Alicura:

Bu nedir ya. Sana bi hafta mühlet ispat etmezsen namertsin. 40 sene evvel mahalledeki çocukların birbirine söylediği laflar gibi

1
0
yanıtYanıtla
Wonder Woman:

Şu ibadethanelere de siyaseti sokmayın yaa! Oralar siyaset meydanı değil. İnsanlar Ateist ve deist olmak bi tercih herkesin kolayına ne geliyorsa onu seçiyor. Kimse kimseyi suçlamasın !

0
1
yanıtYanıtla
engin hazlipinar:

Adam samimi bir musluman olsa hutbe sirasinda namaz kilar gibi konusulamayacagini bilirdi.

0
1
yanıtYanıtla
özen66:

iyide bize sirenle anmayı öğrettiler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title