Haberler

Iğdır'da 3 Meslektaş Belediye Başkanlığı İçin Yarışıyor

AK Parti'den avukat Mustafa Buluş, MHP'den avukat Gündüz Güneş ve BDP'den aday olarak gösterilen avukat Murat Yikit, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Iğdır Belediye Başkanı olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor Buluş: "Iğdır halkı 3 avukatın yarışını çok iyi görüyor.

EMRAH KOCABEY - AK Parti'den avukat Mustafa Buluş, MHP'den avukat Gündüz Güneş ve BDP'den aday olarak gösterilen avukat Murat Yikit, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Iğdır Belediye Başkanı olabilmek için yarışıyor.

AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı Buluş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart'taki yerel seçimler için çalışmaya başladığını belirterek, vatandaşları ziyaret ettiğini söyledi.

Iğdır'da 3 avukatın seçim için çalışmasının bir fark olduğuna dikkat çeken Buluş, "Iğdır'da 3 avukatın yarışması bir ilktir. Seçim sürecinin hukukçulara yakışır bir şekilde, belden aşağı vuruşların olmadığı, kimsenin kimlik haklarına girmeden, saygı göstererek, hizmet eksenli bir çalışma olmasını, insanları huzursuz eden ve insanları birbirine düşüren türden açıklamalardan ve işlemlerden kaçınmak suretiyle seçim çalışması ve programının olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Diğer iki adayla seviyeli bir seçim çalışması geçireceklerini anlatan Buluş, "Biz bunun için çalışıyoruz. Hiçbir zaman diğer aday arkadaşlarımızı aşağılamadan iftira ve benzeri olaylara girmeden sadece seçimi kazanmak için çalışacağız. Iğdır halkı 3 avukatın yarışını çok iyi görüyor. Halk hizmete susamış, artık yeter diyor. Bunu da halkın ağzından duymak bize keyif veriyor. İnşallah biz 30 Mart'ta ipi göğüsleyip, daha sonra Iğdır'ımıza hizmet etmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

MHP adayı Güneş

MHP Iğdır Belediye Başkan adayı Güneş de yerel seçimlerin hem Türkiye hem de Iğdır için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kentte 3 hukukçunun seçimde yarışmasının Iğdır için güzel bir şans olduğunu ifade eden Güneş, "Ümit ediyorum ki Iğdır'da seviyeli bir seçim süreci yaşarız ancak latifeyle de olsa söylemek isterim, bir ay savcılık, 12 yıl da hakimlik görevi yaptım. 2008 yılından beri de avukatlık yapıyorum. Hakimlik yapmış olmam sebebiyle devletteki tecrübeyle daha iyi hizmet yapacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Gerek hakimlik gerekse avukatlık döneminde halkla iç içe olduğunu belirten Güneş, şunları söyledi:

"2007 ve 2011 yılında genel seçimlerde 2. sıra milletvekili adayı olmam sebebiyle halkı tanımak ve Iğdır'ın sorunlarını bilme ve çözüm üretme hususunda daha tecrübeliyim. Iğdır'ı huzurlu bir kent, cazibe merkezi ve daha yaşanılabilir modern şehir yapmak için, önemli projelerle seçime hazırlanıyorum. Her iki meslektaşıma da adaylıklarının başarılı olmasını diliyorum. Umarım seviyeli bir seçim süreci yaşarız."

BDP adayı Yikit

BDP Iğdır Belediye Başkan adayı Yikit ise hukukçuların seçim yarışının kendileri için sevindirici olduğunu vurguladı. Hukukçu kimliğinin vicdani bir kimlik olduğuna dikkati çeken Yikit, şöyle devam etti:

"Burada belediye başkanlığı için aday olan kişiler yılladır toplumun her kesiminde ve her alanında yer almışlar. Elbette siyasi çalışmalarımız, siyasi propagandalarımız mutlaka farklı olacaktır ama Iğdır'ın kazananı her halükarda hukukçular olacak. Biz tabii siyasi çalışmamızı yürütürken, çok fazla hukukçu kimliğimizi ön plana çıkarmıyoruz. Hukuki alandaki düşüncelerimizi ortaya koymuyoruz. Çünkü hukuk Türkiye'de çok yıpratıldı ve hala da yıpratılmaya devam ediyor. Onun için kimlik dahi bazı insanların kafasında soru işareti doğurabiliyor ama bizim her alanda hukukçu kimliğimiz toplumda kabul gören bir kimliktir. İnsanlara giderken avukat olarak gitmiyoruz, aday olarak gidiyoruz. Bu şekilde gittiğimizde insanlar bizden teknik projeler bekliyor. Herkesin adalet vicdanı farklıdır. Biz siyasete kendi düşüncemizle gitmek ve seçimleri bu şekilde şekillendirmek istiyoruz. Umarım bu hukukçu kimliğimiz bize avantaj sağlar." - Iğdır

Kaynak: AA / Politika

Gündüz Güneş Murat Yikit Ak Parti Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title