Haberler

HEDEP'in İBB adaylığı için Başak Demirtaş'ın adı geçiyor

Güncelleme:

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini açıklayan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı aday göstermeyi planlıyor. Parti kulislerinde adı ön plana çıkan Başak Demirtaş'tan da konuya ilişkin herhangi bir yalanlama gelmemesi dedikoduları daha da alevlendirdi.

2019'daki yerel seçimlerde İstanbul'dan aday çıkarmayarak Ekrem İmamoğlu'nu destekleme kararı alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( Hedep ) bu dönem büyük bir sürprize imza atmaya hazırlanıyor.

İBB ADAYI BAŞAK DEMİRTAŞ MI OLACAK?

Dün kameralar karşısına geçen HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, 81 ilin tamamında kendi adaylarıyla seçim yarışına gireceklerini açıkladı. Bu açıklama sonrası HEDEP'in İBB için Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı aday göstereceği iddiaları daha güçlü bir sesle dillendirilmeye başlandı. Parti kulislerinde uzun süredir dillendirilen bu iddialarla ilgili Başak Demirtaş cephesinden henüz bir yalanlama gelmedi.

HEDEP'in İBB adaylığı için Başak Demirtaş'ın adı geçiyorBaşak Demirtaş

SEÇİM DÖNEMİ MİTİNGLERE KATILMIŞTI

Başak Demirtaş, mayıs ayında yapılan genel seçimler öncesinde Yeşil Sol Parti'nin seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitinglerine katılmıştı. Meydanlara inen Demirtaş, "Selo Başkan" sloganlarıyla karşılanmış ve konuşmalar yapmıştı.

Sahaya inmesinin nedeni sorulduğunda ise Başak Demirtaş şunları söylemişti: "Partimizin Kadın Meclisi'nden arkadaşlar beni ziyaret ederek çalışmalara aktif şekilde katılmamı istediler. Ben de başım gözüm üstüne dedim. Çünkü zaten hep böyle daha fazla ne yapabilirim diye düşünüyordum. Bir de böyle il il gezip halkımızla buluşmak, onlarla dertleşmek, onlardan moral almak, onlara moral vermek bana da iyi gelecekti ve bu seçim için de iyi olacaktı. Yeşil Sol Parti genel merkeziyle bir ortaklaşma yaptık ve seçim turu programı hazırladık." demişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Selahattin Demirtaş Belediye Başkanlığı Başak Demirtaş Demokrasi İstanbul HEDEP Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (37)

meko:

İmamoğlu 5 sene daha istanbula hizmet verir.

105
277
yanıtYanıtla
Eclipse Moon34:

Buradaki yorumunu beğenmeyen çok olur genellik ile burada ampül cüler okur yorumları

yanıt56
yanıt146
Bilir Kişi:

şu eclipse bi cevap versin ekrem 4.5 senede hangi metro projesi 0 dan başlatmış :) vaad ettiklerinin yüzde kaçını bitirmiş/yapmış? cevap ver bay kemalci :)

yanıt107
yanıt38
Ahmet Say:

Hepiniz kaybedeceksiniz HDP iyi parti CHP hepiniz aynı yolun yolcusunuz

160
128
yanıtYanıtla
Zohan Coharyan:

CHP, terörist PKK ve DHKPC tarafından işgal edilmiş bir partidir. Atatürkçüler bunu malesef göremiyor. AKP gitsin diye teröristlerle ittifak edeceklerine, partiyi PKK HDP DHKPC'den temizleselerde şimdi CHP iktidardı belkide.

127
74
yanıtYanıtla
JY:

SAYIN BASAK HANIMA SAYGIMIZ SONSUZ AMA ISTANBULDA ANCA OY BOLER AMPUL PARTISININ EKMEGINE YAG SURER BIR DAHA DUSUNMESINI RICA EDIYORUM.

62
126
yanıtYanıtla
Zohan Coharyan:

Doğru. Terörist PKK ve Atatürkçü CHP ittifakı bozmamalıdır.

yanıt92
yanıt64
HALİS ER:

Hainler

120
68
yanıtYanıtla
BLACK LİON:

MHP ÜLKENİN BEKA SORUNUDUR MHP KAPATIPMALI ....

60
80
yanıtYanıtla
Hüseyin Civelek:

Bu terörist kafalar bir bitmedi.Yalnız propaganda.Bölücüler bu ülkenin ne sorunu.Size ekmek verene yazıklar olsun.

yanıt33
yanıt12
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title