Haberler

Göç İdaresi Başkanlığı: Afganlara kolay vize verileceği iddiaları gerçek dışı

Güncelleme:

Türk heyetinin Afganistan'a yaptığı ziyaret sonrası Afganlara kolay vize verileceği iddiaları ortaya atıldı. Göç İdaresi Başkanlığı, iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek ziyarette Türkiye'deki düzensiz göçmen durumundaki Afganistan vatandaşlarının geri dönüş süreçlerinin ele alındığı ifade edildi. Ayrıca görüşmede Türk bayrağının yer almamasının gerekçesi ise Türkiye'nin Afganistan geçici hükümetini resmi olarak tanımaması olarak gösterildi.

Göç İdaresi Başkanlığı, düzensiz göçle mücadele için Türk heyetinin Afganistan'a gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan "Afganlara kolay vize verilecek" iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

"TÜRKİYE'DEKİ DÜZENSİZ AFGAN GÖÇMENLERİN GERİ DÖNÜŞÜ ELE ALINDI"

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda " Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesi kapsamında, Göç İdaresi Başkanlığı heyetinin Afganistan'a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin gerçek dışı iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Düzensiz göçle mücadelenin kesintisiz bir şekilde yürütülmesi ve düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri dönüşlerinin sağlanabilmesi için kaynak ülkelerle ikili temaslarda bulunulması gerekmektedir. Afganistan'a bu çerçevede gerçekleştirilen ziyaret kapsamında yapılan görüşmelerde, düzensiz göçle mücadelede kararlılığımız vurgulanmış ve ülkemizde düzensiz göçmen konumunda bulunan Afganistan vatandaşlarının geri dönüş süreçleri ele alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

TÜRK BAYRAĞI NEDEN KONULMADI?

Ayrıca görüşmelere, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve ilgili kurum yetkililerinin de katıldığı belirtilerek, "Ülkemiz, Afganistan geçici hükümetini resmi olarak tanımadığı için bu tür toplantılarda bayrağımız konmamaktadır. Bahse konu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Göç İdaresi Başkanlığı olarak düzensiz göçle mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İçişleri Bakanlığı Afganistan Afganistan Türkiye Göçmen Hukuk Gündem Politika Dünya Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500

Yorumlar (23)

veli İdi:

Adamlar vizesiz geziyor zaten,ihtiyaçları yokki

332
7
yanıtYanıtla
Hakan:

Ortalık Türk düşmanı kaynıyor , yerimize yurdumuza iyice yerleştiler. istediğin kadar açıklama yapın.

yanıt103
yanıt4
elif alabaş:

Aynen katılıyorum size.Türkiyede türklerden çok yabancı uyrukluinsanlar dolaşıyor.Elini sallayan valizini kapan canım ülkemde.Ne hale getirdiler canım memleketimi.Bu gidişle kendi ülkemizde sığınmacı konumuna düşeceğiz

yanıt109
yanıt2
aristoteles:

Türkiyeyi Türksüzleştirmek istiyor birileri ama kim

yanıt54
yanıt0
Murat Kara:

vermelerine gerek yokki Afganistan hep burda

187
3
yanıtYanıtla
Doğa Yiğit:

Suç oranı artar baş edemeyiz insanlarımız zarar görür insanlarımızı koruyamayız bizim insanlarımıza yazık turizme zarar verir turist gelmez çünkü bu insanlar turistlere zarar verebilir

132
6
yanıtYanıtla
Murat Kara:

seni beni dinleyen kim

yanıt89
yanıt2
Cem Baris:

Göç idaresinin Afganistanda ne isi var kesin bir anlaşma imzalanmıs bu ülkeyle kamuoyuna açıklarlarsa memnun oluruz

119
3
yanıtYanıtla
mithat fidan:

Ülke muz diyarı ipini koparan burda. Herkes bize vize uygularken biz önümüze gelene içeri davet ediyoruz. Bir şey ne kadar gıt olursa o kadar değerli olur. Turizim ayağına veya Müslüman kardeşimize Ensar olacak ayağına gereksiz insanlara kapılar açıldı. Ha bide bunun adı Ensar olalım ama avrupadan da kira alalim

88
1
yanıtYanıtla
Baba Yabgu:

Öyle olmaz gelmek istemeyen olursa zorla tutun getirin

60
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title