Haberler

Meclis'te ortak grup kuran Gelecek ve Saadet Partisi hangi isim altında birleşti? İki lider de "fedakarlık" mesajı verdi

Güncelleme:

Milletvekilli seçimlerine CHP listelerinden katılarak Meclis'e giren Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, 20 milletvekiliyle TBMM'de ortak grup kurdu. Saadet lideri Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Birçok konuda fedakarlık yaparak önemli bir adım attık. Önümüzdeki hafta ilk grup toplantımızı yapacağız" dedi. Karamollaoğlu ise "Bizim amblemimiz altında birleşerek grup oluşturmaya karar verdik." ifadelerini kullandı.

CHP listelerinden seçimlere katılan Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, 20 vekil ile Meclis'te grup kurma kararı aldı. İki parti lideri ortak açıklama yaparak dilekçenin bugün TBMM'ye teslim edileceğini açıkladı. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu "Birçok konuda fedakarlık yaparak önemli bir adım attık. Önümüzdeki hafta ilk grup toplantımızı yapacağız.Saadet Partisi grubu olarak faaliyet gösterecek." derken; Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise "Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi de bir fedakarlıkta bulundu. Bizim amblemimiz altında birleşerek Meclis'te grup oluşturmaya karar verdik." dedi.

GRUP BAŞKANI GELECEK PARTİSİ'NDEN OLACAK

Ortak bir basın açıklamasında grubun Saadet Partisi çatısı altında oluşturulacağı ve gelecek hafta ilk grup toplantısının yapılacağı ifade edildi. Bugün Meclis'e ortak grup kurma talebiyle dilekçe verileceği ifade edilirken Grup Başkanı'nın Gelecek Partili isim olacağı dile getirildi.

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Meclis'te grup kurma kararı aldı

"GELECEK HAFTA GRUP TOPLANTISI YAPILACAK"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Mayıs seçimlerinden sonra siyaset hayatımızın en önemli gelişmesine şahit oluyoruz. Siyasi tabloyu değerlendirdiğimizde şu sonuçlara ulaştık... Siyasi iktidar her türlü yola başvurarak iktidarını sürdürüyor. Statükoyu sürdürmeye çalışıyorlar. Muhalefet partileri kendi içinde muhasebesini yaptı. Bizde değerlendirmeye baktığımızda seçmenimiz bize güçlü alternatif ihtiyacı duyduklarına dair verdiği mesajdır. İki parti olarak önemli adım attık. Saadet-Gelecek ittifakı altında önemli adımlar atacağız. Ortak grup çalışması içine girecek. bugün ortak grup talebi dilekçesi Meclis'e iletilecek. Saadet Partisi grubu olarak faaliyet gösterecek. Grup Başkanı Gelecek Partisi'nden olacak. Görüş ayrılıklarımız doğaldır. Görüş farklılıklarına rağmen işbirliği yapmayı zorunlu kılıyor içinde bulunduğumuz durum. Bugün bu protokole imza attık. Önümüzdeki hafta ilk grup toplantımızı yapacağız."

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Meclis'te grup kurma kararı aldı

"DAVUTOĞLU FEDEKARLIK YAPTI"

Karamollaoğlu ise şöyle konuştu: "Seçimlerde istediğimiz neticeyi elde edemedik. Mecliste bir araya geldiğimizde grup oluşturacak kadar vekilimiz var. Bir araya gelmeyi ülkemiz için bir ihtiyaç olarak gördük. Kürsülerde meydanlarda dile getirdiğimiz konuların siyasette de dile getirilmesi için grup ihtiyacı oldu. Grup olmadan yapılacak çalışmalar çok zayıf kalıyor Meclis çatısı altında. Vekillik yapan iktidarda bulunan ülkeyi yöneten tecrübede bulunan kardeşlerimiz biliyor. Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi de bir fedakarlıkta bulundu. Bizim amblemimiz altında birleşerek Meclis'te grup oluşturmaya karar verdik. Meclis'te en ciddi çalışmaları yapan grup inanıyorum ki bu grup olacak. Fikirlerde bazı farklılıkların olmasını bakış açısına göre değerlendirmek mümkün. Bunu çatlak meselesi olarak da görmek zenginlik olarak da görmek mümkün. Bu büyük zenginliktir diye düşünüyorum. Hepimiz aynı çatı altında seçime girdik. Niye böyle oldu diye sorgulayanlar var, herkes sorgulayabilir. Aynı çatı altında seçime girmeseydik bu kararın alınması mümkün gözükmüyordu. Bugün Meclis'te arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. İlk grup toplantısını Meclis tatile girmeden önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Temel Karamollaoğlu Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu
500

Yorumlar (20)

Demir Acer :

ikiside ici bos bir fosss oy oranlarini toparlarsan yuzde 0,0000001

113
21
yanıtYanıtla
Metin Akarsy:

İngiliz Güdümündekiler İle Abd güdümündekiler birleşmiş...

89
42
yanıtYanıtla
mesut:

Yorumunu okuyacaklar ama anlamayacaklar.. zaten anlasalar takım tutar gibi partizanlık yapmazlar :))

yanıt39
yanıt20
bekir yapici:

bu iki partinin kimin yörüngesinde oldugunu sayende ögrendik ama esas abd ve ingiltere icazetiyle kurulmus bir baska parti daha yokmu onu unuttunmu yoksa yüreginmi yetmedi.

yanıt0
yanıt0
Kenan Bey:

fos parti adı altında toplansınlar

93
22
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

%0,1 tencerenin dibini mikroskopla siyiranlar.fasulyeden partiler

75
25
yanıtYanıtla
siyah.beyaz:

bozacının şahidi şıracı derlerya .. hırs insanı ne hallere getirıyor ibretlik tablo...

67
22
yanıtYanıtla
erman genç :

A4 imzalıyorlar sanki ne varsa içinde boş boş kelimeler itibar edilmeyen 2 particik

57
21
yanıtYanıtla
Blackened:

Öteki secime kadar az takılın bakalım sonra yanasacak biryerler bulur musunuz rüyanızda

59
16
yanıtYanıtla
Hikmet Cakir:

yagcilarda binecek var yeni logo KK olsun altindada baharlar gelecek yazsin harika olur )))

42
26
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title