Haberler

Eski Devlet Bakanı Sevigen, yüklü miktarda döviz alan 6'lı masa liderinin adını paylaştı

Güncelleme:

Muhalefetin 128 milyar dolar iddiasını ortaya attığı dönemde, 6'lı masadaki liderlerden birinin yüklü miktarda dolar aldığını iddia eden eski Devlet Bakanı ve eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, o ismin kim olduğunu açıkladı. Söz konusu liderin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu öne süren Sevigen, "Kılıçdaroğlu eski bir milletvekilini, eski iş insanını arıyor. Diyor ki döviz lazım." ifadelerini kullandı.

Eski Devlet Bakanı ve eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, aralık ayında çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. Sevigen, muhalefetin 128 milyar dolar iddiasını attığı dönemde, 6'lı masadaki bir liderin, koruma müdürü aracılığıyla eski milletvekili olan bir iş insanına Türk lirası gönderdiğini, parasının dövize çevrilmesini istediğini öne sürdü. İsmini vermediği liderin parasını dövize çevirdiğini öne süren Sevigen, "O genel başkan kim? Eğer o genel başkan kendisini söylerse ben söylemeyeceğim. Çok iyi biliyorum." ifadelerini kullandı.

SEVİGEN'DEN ÇOK ÇARPICI KILIÇDAROĞLU İDDİASI

Mehmet Sevigen, söz konusu genel başkanın kim olduğunu söyledi. Ulusal Kanal'da Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu Fikir Meydanı programına konuk olan Sevigen, çarpıcı bir isim açıkladı. Mehmet Sevigen, iş insanından parasını dövize çevirmesini istediği kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ileri sürdü.

"PARAYI KEMAL BEY GÖNDERİYOR"

Sevigen, "Niye benim koruma müdürüm bilsin. Niye ben milletvekili arkadaşıma gebe kalayım. Ya da iş adamına gebe kalayım. Lüzumsuz çünkü. Birde siyaset adamısın, hesap soruyorsun. 128 milyar dolar... İllere, ilçelere açıyoruz ya, bu para nerede diye yer yer yerinden oynatıyoruz. O arada bizim genel başkan gönderiyor koruma müdürünü bizim milletvekili arkadaşa. Önce telefon ediyor. O da 'Olur sayın genel başkanım' diyor. Kemal bey gönderiyor polisiyle o arkadaşa parayı.Kemal bey bizim genel başkan gönderiyor." ifadelerini kullandı.

"BU PARA NEREDEN GELDİ?"

Programın sunucusu Fıstıkoğlu'nun, "Yani sayın Kılıçdaroğlu mu?" sorusuna, "Evet" diye yanıt veren Sevigen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Gönderiyor ve parayı aldırıyor. Kılıçdaroğlu eski bir milletvekilini, eski iş insanını arıyor. Diyor ki 'Döviz lazım.' Bak hırsızlık demiyorum. Çaldı demiyorum, partiye lazım olur demiyorum. Ama bu para nereden geldi? Esas soru bu. Bu para nereden geldi?"

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Sevigen Milletvekili Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Halit:

cambaza bak cambaza adam neler neler çevirmiş sevigen gibi dürüstler olmasa çıkacağı yoktu

90
85
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

yok yok bunlarla olmaz

82
56
yanıtYanıtla
daser:

her yerdesin bayagi maasini iyi veriyorlar trooo:)

yanıt5
yanıt7
Cengiz Özen:

Parayı pul edenler masum. Dolar alan vatandaş suçlu.

83
40
yanıtYanıtla
Mavi Mavi:

Buda paranı pul etmeye yönelik bir adım yahu!

yanıt0
yanıt0
ender türk :

çamur at izi kalsın , 17-25 aralık dosyaları güme gitti daha ne olsun

61
49
yanıtYanıtla
Blackened:

Çamur at mı? Hakkaten ayariniz bozulmuş sizin :) İddia sahibi Mehmet Sevigen. Alooo!

yanıt26
yanıt13
Dr.Kimbel:

Bu para Avrupadan geliyor olmasın

36
21
yanıtYanıtla
Sadık:

Chp vatana en çok zarar veren partidir,boşuna Turist göndermeyin diye Avrupaya çağrı yapmadı.

28
18
yanıtYanıtla
mesut:

Para nereden gelecek.. büyük şehir belediyelerinden.. yazıklar olsun. Haram olsun

18
10
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title