Haberler

Eski CHP Genel Başkanı Baykal: "1 Kasım'da İki İhtimal Var"

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 1 Kasım’da iki ihtimal olduğunu, ya eski düzenin işleyeceğini ya da 7 Haziran’daki mesajın güçlendirilmiş olarak ortaya çıkacağını söyledi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 1 Kasım'da iki ihtimal olduğunu, ya eski düzenin işleyeceğini ya da 7 Haziran'daki mesajın güçlendirilmiş olarak ortaya çıkacağını söyledi.

Salı Grubu'nun düzenlediği toplantıya katılan CHP Antalya Milletvekili adayı Deniz Baykal, 1 Kasım'da gerçekleştirilecek erken genel seçimin diğer seçimlerden farklı olacağını belirterek, "Bu seçimin ana meselesi Türkiye'yi barıştırmak olmalıdır" dedi.

BU SEÇİM NORMAL OLMAYACAK

Konuşmasına başlarken Antalya'yı sahiplenen, Antalya'da yaşayan ekonomi içinde önemli sorumluluklar üstlenmiş Antalya ve Türkiye'yi dert edinen insanlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Deniz Baykal, seçime doğru gidildiğini ancak bu seçimin bundan önceki alışılan seçimler gibi normal bir seçim olmayacağının farkında olduklarını söyledi. Türkiye'nin sıra dışı bir tablo ortaya koyduğunu belirten Baykal, "Karşı karşıya kaldığımız olaylar gerçekten ağır ve ciddi konular. Önemli gerilimlerin ve tartışmaların yaşandığı bir noktadayız. İnsanlar bir birlerine bırakın sevgi ve saygıyı husumet içindeler. Şuandaki kopma bu düzeyde kalacak diye biri bize garanti etse ama kaygı duyulan o ki bu daha da artacak. Bu mekanizma ilerleyen günlerde daha kutuplaşma, çatışma ve gerilim üretecek. Bu seçimin ana meselesi Türkiye'yi barıştırmak olmalıdır. Türkiye'yi gerilemeye, kutuplaşmaya sevk eden unsurları etkisizleştirmek, sağduyu ve mantığı yükselterek normalleşmeye katkı koymak olmalıdır" dedi.

"İKİ İHTİMAL VAR"

Türkiye'nin 1 Kasım'da yeni bir seçime gideceğini ve karşısında iki olasılığın olduğunu anlatan Deniz Baykal, "Ya eski düzen işleyecek, ya da 7 Haziran mesajı aynı şekilde ya da güçlendirilmiş bir şekilde tekrar ortaya çıkacak. Tekrar ortaya çıkarsa o zaman bir uzlaşmayı denemek, hükümeti de kurmak, meclisi de çalıştırmak kaçınılmaz olur. O noktadan sonra artık direncin sürdürülebilir bir yanı yoktur. Uzlaşma zorunluluğunu gerçekleştirmek zorunda kalacaktır. Bu olmaz ve tek parti iktidarı tekrar gelsin dediğimiz zaman bunun bizi sürükleyeceği nokta 13 yıldan hiç de farklı olmayacaktır. Eğer seçmen bunu onayladığını tekrar söylerse ben gerilimin, çatışmanın, kutuplaşmanın, birbirimizden kopuşun daha da hızlandırılacağından kaygı duyuyorum. Onun için bir koalisyon zorunluluğunun milletin kararı ile bu seçimde ortaya çıkması halinde, koalisyonun akla gelebilecek ıvır zıvır sakıncalarından çok ötesinde çok daha önemli milli menfaatleri, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü bakımından zorunlu görüyorum" diye konuştu.

KIBRIS VE ERMENİ SORUNU İLE İLGİLİ GELİŞMELER

Ermeni ve Kıbrıs Sorunu ile ilgili önemli gelişmeler yaşandığını ve gözlemlerini aktaran Baykal, Türkiye Dış İşleri Bakanlığı tarafından her türlü çabanın gösterildiğini, muhalefet ve iktidar el birliği ile bir mücadele verildiğini belirterek, Avrupa'nın en yetkili mahkemesinin Ermeni sorunu ile ilgili böyle bir şey olmadığına dair karar aldığını söyledi. Kıbrıs konusu ile ilgili de çok önemli gelişmelerin yaşandığının altını çizen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıbrıs ile iki gün önce su bağlantısı kuruldu. Şimdi Türkiye suyu oraya taşımaya başladı. Bu konu stratejik olarak çok önemli ve müthiş bir olaydır. İnşallah bu kendi aralarındaki barış sürecini de olumlu etkiler. Eğer Kıbrıs'da hata yapmaz ve doğru bir duruş sergilemeye devam edersek oradaki hem KKTC'nin varlığı ve geleceği, hem adadaki barış, hem de Türkiye'nin adayla coğrafi bir bütünleşme içine girmiş olması çok önemli bir faktördür."

Toplantının sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, "Tam size yakışan şekilde duayen ve tecrübeli bir siyasetçinin yapması gerektiği şekilde eğriye eğri, doğruya doğru şeklinde objektif bir yorum yaptınız. Bu ülkenin sizin tecrübelerinizden mutlaka faydalanması gerekmektedir" diyerek Deniz Baykal'a yaptığı konuşma ve yorum için teşekkür etti.

Toplantı sonrası davet sahibi ve deneyimli siyasetçinin bir zamanlar patronluğunu da yapan Antalyalı duayen iş adamı İbrahim Şencan ve Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Toplantıya Salı Grubu üyelerinin yanı sıra Dr. Kadri Yakut, Şükrü Ceylan, Kubilay Gürkan, Hüsnü Çöllü, Elif Ural, Ali Rıza Akıncı, Dr. Hasan Ünal, Tuncay Ercenk, Zeki Durmaz ve Şefik Dirgen de katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Deniz Baykal Türkiye Antalya Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title