Haberler

"Efsane Başkan" Osman Özgüven CHP'den istifa etti

Güncelleme:

İzmir'in Dikili ilçesinde, 'Efsane Başkan' olarak anılan Osman Özgüven CHP'den istifa etti. Dikili'nin mevcut Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren Özgüven, CHP'ye de sert eleştirilerde bulundu. CHP lideri Özgür Özel, Osman Özgüven hakkında "Babam gibi severim. O olmasaydı Özgür Özel bugün burada olmazdı." demişti.

İzmir Dikili'nin eski belediye başkanı Osman Özgüven, partisi CHP'nin aday belirleme yöntemini eleştirerek istifa etti. "Efsane Başkan" olarak bilinen Özgüven, mevcut Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün yeniden aday gösterilmesi sonrasında "Dikili kararı yeniden değerlendirilsin, hatadan dönülsün" dedi.

"DEĞİŞİMDE YEŞEREN UMUTLARIMIZ BOŞA ÇIKTI"

CHP lideri Özgür Özel'in "Babam gibi severim. O olmasaydı Özgür Özel bugün burada olmazdı." dediği Osman Özgüven, partisine sert eleştirilerde bulunarak değişim sonrası yaşanan hayal kırıklığına işaret etti. Özgüven, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nde değişim adına yeşeren umutlarımız ne yazık ki boşa çıkmıştır. Genel Başkan Özgür Özel ve yönetimi, partimizi özüne döndürerek sosyal demokrasi çizgisine oturtacakları, aday belirlenirken ön seçim ve halk anketi yapacakları yönünde Türkiye kamuoyuna verdikleri sözleri tutmamışlardır. Partimizin karar mekanizmalarını istila edenler, yurttaşlarımızın gönlünü kıran, seçmene saygı duymayan yanlış kararlar vermişler, CHP'deki çürümüşlük ayyuka çıkmıştır.

"DERİN HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDEYİM"

Gelinen noktada, başta Özgür Özel olmak üzere, genel merkez yönetiminin oluşturduğu derin hayal kırıklığı içindeyim. 81 yaşımdayım. Aktif siyasi yaşamımı noktalayalı 11 yıl oldu. Hiçbir kişisel beklentim yok. Şan, şöhret, methiye, ödül, rant hırslarım hiç olmadı. Umudum, partimizde reform hareketinin gerçekleşmesiydi. Umudum, geçmişte Dikili'de hayata geçirdiğimiz ve benden sonra sonlandırılan sosyal belediyecilik uygulamalarının yeniden canlandırılmasıydı.

"CHP BİZİM PARTİMİZ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR"

'Parti yönetimi halktan büyük değildir. Dikili kararı yeniden değerlendirilsin, hatadan dönülsün' demiştim. Ömrünün önemli bölümünü; emek, demokrasi, barış mücadelesine adamış bir kişi olarak büyük emekler verdiğim partimden istifa ediyorum; çünkü bu CHP, bizim partimiz olmaktan çıkmıştır.

"OSMAN ÖZGÜVEN BAŞKAN OMASAYDI ÖZGÜR ÖZEL OLMAZDI"

CHP lideri Özgür Özel, 14 Aralık'ta Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki belgesel gösterimi sonrasında Özgüven'in elinden tutarak sahneye çıkmış, Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim ettikten sonra yaptığı konuşmasında, "Eğer 1984-1994 arasında Osman Özgüven Dikili Belediye Başkanı olmasaydı bugün Özgür Özel burada olmazdı. Babam gibi severim." demişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Osman Özgüven Adil Kırgöz Dikili İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

SMMM:

AKP NİN BU KADAR KÖTÜ BİR ŞEKİLDE ÜLKEYİ YÖNETTİĞİ ZAMAN DA DAHİ SEÇİMİ KAZANAMAYACAK KADAR ACİZ BİR CHP OLAMAZ.KAPATIN GİDİN O PARTİYİ ADAM AKILLI BİR İNSAN GÖREMEYCEKMİYZ.BİRİ ÇIKAR AĞLAR BİRİ ÇIKAR BELDEN AŞAĞI KONUŞUR NE LAN BU.

120
9
yanıtYanıtla
Temel Temel:

fosiller temizleniyor

20
56
yanıtYanıtla
Sahi :

bunlar resmen komedi ya. ülke teslim edilmez bunlara. Hele bunca vatan haini ile is tutarlarsa.

52
15
yanıtYanıtla
hepdoğruyusöyleyenbiri:

Bunlar daha iyi günleri CHP'nin...

52
8
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Başa Mustafa Sarıgül geçmedi

7
48
yanıtYanıtla
Vatansever:

Bu chp dün neyse bugünde o..Bi cacık olmaz

41
6
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Seçmen , kime oy vereceksiniz dendiğinde , Cumhurbaşkanının karşısında kim var , hiç kimse yok , oy verebileceğim insan yok , onun için oyum Akp ye diyor. Bu anlayışı kıramazsa Chp , daha çoook iktidar olacağım , diye bekler...

35
3
yanıtYanıtla
Hasann hasann:

Adamdır Adil KIRGÖZ, 20 yılda yapamadığını 5 senede yaptı

8
11
yanıtYanıtla
özen66:

mahalleler arasında futbol maçı yapardık.mahalle içinde bunlardan daha ıyı takım kurardık ve başarılı olurduk.sımdıkı chp yonetmıyle mahalle maçı yapmaya kalksak en az 200 gol atarız

10
3
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Akşam erken iner mahpushaneye...

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title