Haberler

ECOWAS Heyeti, Nijer'deki Darbenin Ardından Cumhurbaşkanı Bazum'u Ziyaret Etti

Güncelleme:

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) arabuluculuk görüşmeleri için Nijer'e gönderdiği heyet, askeri müdahaleyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u ziyaret etti. Heyetin ziyareti sırasında çekilen fotoğraf sosyal medyada geniş yer aldı.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) arabuluculuk görüşmeleri için Nijer'e gönderdiği heyet, askeri müdahaleyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u ziyaret etti.

Nijerya İslami İşler Yüksek Konseyi Genel Başkanı (NSCIA) ve Sokoto Sultanı Sa'ad Abubakar, Nijerya'nın eski devlet başkanlarından General Abdulsalami Abubakar ve ECOWAS'ın Siyasi İşler, Barış ve Güvenlikten Sorumlu Komiseri Abdel-Fatau Musah'ın yer aldığı heyet, Niamey Havalimanı'nda Başbakan Lamine Zeine tarafından karşılandı.

Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli geçiş hükümetinin lideri Abdurrahmane Tchiani ile görüşen heyet, daha sonra askeri müdahaleyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Bazum'u ziyaret etti.

Heyetin Bazum ile çektirdiği fotoğraf sosyal medyada geniş yer aldı.

Askerin yönetime el koyduğu 26 Temmuz'dan bu yana ev hapsinde tutulan Bazum, uzun süredir ilk kez görüntülenmiş oldu.

Nijer'deki darbe

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz'da CNSP isimli geçiş hükümetinin başına geçmişti.

CNSP, 7 Ağustos'ta Lamine Zeine'yi başbakan olarak atamış, 10 Ağustos'ta da asker ve sivillerden oluşan 21 üyeli kabineyi açıklamıştı.

Kaynak: AA / Politika

Batı Afrika Afrika Nijer Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title