Haberler

DP Genel Başkanı Uysal: "İktidarın Dış Politikası Bu Ülkeye Ağır Bedeller Ödetiyor"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "3.sınıf bir ülkenin hiçbir şekilde hiçbirimizin bu büyük ülkeyi büyük yapmış insanların kabullenemeyeceği bir takım muamelelerle karşı karşıya kalıyoruz."

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "3. sınıf bir ülkenin hiçbir şekilde hiçbirimizin bu büyük ülkeyi büyük yapmış insanların kabullenemeyeceği bir takım muamelelerle karşı karşıya kalıyoruz. İktidarın dış politikasının bu ülkeye ağır bedeller ödettiğini görüyoruz" dedi.

DP'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal, hafta sonu Soma'da partililerle bir araya geldi. DP Soma İlçe Teşkilatı, İl Teşkilatı, çevre il ve ilçe teşkilatları ve partililer, Genel Başkan Uysal'ı ve beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Naşit Birgüvi, Ertan Küçükay, Siyasi İşler Başkanı Fuat Kara, Hükümet ve Parlamento ile İlişkiler Başkanı Muhtar Mahramlı, Kadın-Gençlik İşleri Başkanı Kenan Nuhut, Gençlik Kolları Genel Başkanı Onur Kara, Demokrat Parti Genel Sekreteri Baki Mert, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcısı Aşkın Çelik, Prof. Dr. Çağrı Eron, Eski RTÜK Başkan Vekili Zakir Avşar, Prof. Dr. Hasan Seçen, Demokrat Parti eski Genel Sekreteri Serhan Yücel'i Soma Öğretmenevi'nde karşıladı. İl Başkanı Nihat Onbaşıoğlu ve Soma İlçe Başkanı Aziz Günal, Uysal'a çiçek takdim ettiler. Sonrasında il başkanı ve beraberindekilere hitaben bir konuşma yapan İl Başkanı Onbaşıoğlu, genel başkanlarını Soma'da görmekten dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

"BİR ISLIĞA BU KADAR OLUYORSAK YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR"

DP Genel Başkanı Uysal, burada yaptığı konuşmada, bir programları olmadığı takdirde halk tabiriyle "Bir ıslık çalmayla bu kadar oluyorsak daha yapacak çok işimiz var" dedi. Siyasetin zor bir iş olduğunu belirten Uysal, "İdealleriniz ve inancınız varsa olmayan imkanları da yaratarak, hedefe kilitlenince netice alırsınız. Biz de arkamızda sizlerin desteğini hissederek mücadeleler verdik. Çok yakın zamanda bir kongre gerçekleştirdik. Bu büyük gelenek ve misyon sadece ismiyle değil, ruhuyla da büyük bir misyon. Kaderinde önemli sıçramalar gerçekleştirmiş bu büyük misyon bize önemli bir vazifeyi tevdi etti. İnsanların bizden dünde olduğu gibi bugün de beklentisi olduğunun bilinci içersinde milletin geleceğine dair hazırlığını tamamlamış ciddi bir kadro, derinliğini oluşturmuş bir siyasi anlayışı tekrar milletin önüne koymak hedefimiz olmalıdır. Misyonumuz ve vizyonumuz bellidir. Tam demokrat büyük Türkiye'dir. Geçmişte önemli hizmetler yaptık, bugün de millet bizden böyle güzel hizmetler beklemektedir. Nasıl sizlere inanıp bu işi başardıysak, geçmiş tecrübemizin delaleti içinde tekrar bu davaya inanarak güzel hizmetler yapacağız" dedi.

Zor yolları çevik bir iradeyle aşmanın mümkün olacağını dile getiren Uysal, "Yönetici kadrolarımızla birlikte hep beraber koyacağımız irade önemlidir. Çok yakın zaman dönemi içersinde kendi meşru zeminlerimizde pek çok tartışmayı arkamızda bırakarak geliyoruz. Ümidim, çabam ve duam odur ki bu kongreden bir kazanan olarak değil ama partinin kazarak çıkması ümidimizdir. Onun için var gücümüzle çalışmak durumundayız. Çok uzun süredir siyaseti unuttuk. Maalesef bir husumet sarmalığı içersinde ilerleyerek kendi meselelerimizi aşarak

milletin tekrar beklediği geleceği yaratacak, kulağı geçmişinde ayağı bugünde gözleri yarında olan bir siyasi hareketi maalesef milletle buluşturmakta başarımız olmadı" diye konuştu.

"İKTİDARIN DIŞ POLİTİKASI BU ÜLKEYE AĞIR BEDELLER ÖDETİYOR"

Hükümeti de eleştiren Uysal, "3. sınıf bir ülkenin hiçbir şekilde hiçbirimizin bu büyük ülkeyi büyük yapmış insanların kabullenemeyeceği bir takım muamelelerle karşı karşıya kalıyoruz. İktidarın dış politikasının bu ülkeye ağır bedeller ödettiğini görüyoruz. Siz kendi öncelikli meselelerinizi halletmezseniz dışardan bir takım tehlikelerle karşı karşıya kalırsınız. Türkiye'nin bütünlüğünü, birliğini, beraberliğini anlayamayanların bu ülkenin beraberliğini sağlamaya imkanları yoktur. Türkiye'nin imkan ve kabiliyetlerini doğru bir siyasi iklimde ortak ideallerle yönetemeyenlerin bu ülkeyi daha büyük bir geleceğe taşıma imkanları yoktur. Biz onlar gibi sonradan olma değil, Anadolu tabiriyle anadan doğma demokratiğiz. Parti tabanımızın ve milletin bizden büyük beklentisi var. Bize tevdi edilen sorumluluğun bilinci içersindeyiz. İnşallah görevimizi yapmaya gayret edeceğiz. Bu zamana kadar bu zor süreç içersinde sesinizi ve soluğunuzu hep ensemizde, kulağımızda desteklerinizi, kalbimizde de dualarınızı hissettik, inşallah bundan sonrasında daha fazlasıyla hissedeceğimizden eminim. Bu büyük misyonu geçmişte olduğu gibi tekrar yarınlara taşıyacak gücümüz vardır. Geçmişiyle bugünüyle bütünleşmiş, kendi meselelerini halletmiş, Hz. Mevlana'nın bir sözü var; önce içinizdeki kapılarınızı çalacaksınız. Biz önce kendi benliğimizdeki kapıları çalarak başladık. Geçmişte büyük işlere imza atmış değerli büyüklerimizden başlayarak, en ücra köşesindeki insanımızın aynı daire içersinde gücünü ortaya döktüğümüz takdirde geçmişte yapıldığı gibi zor zamanda kazanılmış mücadelenin yarına da delalet edeceğini biliyorum. İşte bu inanç ve heyecanla işte bu azim ve kararlılıkla sizlerin huzurundayız. Allah mahcup etmesin" dedi.

Yapılan istişare toplantısının ardından Uysal, Soma'da bir düğüne katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Demokrat Parti Gültekin Uysal Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title