Haberler

HÜDA PAR'dan Demirtaş'ın çağrısına yanıt: Bazı şartlar gerçekleşirse belki o eli tutarız

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde aktif siyaseti bıraktığını açıklayan, HDP'nin cezaevinde tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhur İttifakı ortağı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu'na yaptığı çağrı çok konuşuldu.

"TUTMANIZ GEREKEN EL, MECLİS'TE HDP'LİLERİN ELİDİR"

Yapıcıoğlu'na HDP'nin elini tutma çağrısı yapan Demirtaş, "HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Bey'i avukatlık yıllarımdan tanırım, kendisine şunu belirtmek isterim: Kürdün eli, Saray'ın bahçesinde bir Kürt siyasetçi için idam sloganları atılırken tuttuğunuz Mustafa Destici'nin elinden kıymetsiz değil. Bugün gidip tutmanız gereken el, Meclis'te HDP'lilerin elidir. Hiçbirimiz artık kirli oyunlara prim vermeden halkımızın çıkarlarına odaklanmalıyız. Umarım bu mesajlarım, tarihsel önemi itibarıyla karşılık bulur" dedi.

DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISINA YAPICIOĞLU'NDAN YANIT GELDİ

Zekeriya Yapıcıoğlu, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirtaş'ın çağrısına değinen Yapıcıoğlu çok sert ifadeler kullandı.

"DÜNYANIN HAKARETİ VAR"

Yapıcıoğlu, şunları söyledi: "Aslında Demirtaş'ın o çağrısına da dikkat ederseniz orayı okursanız belki sadece birileri bir-iki cümlesini aldı, ama dünyanın hakareti var orada. Her türlü hakaret var. Alışmışlar hakaret etmeye. Bir taraftan hakaret ederken öbür taraftan işte gidin falanların elini tutun diye. Bazı şartlar gerçekleşirse belki o eli tutarız. Bir; şiddetle aralarına mesafe koysunlar, ellerindeki Kürt kanını yıkasınlar. Dilleri ellerinden daha kirli, onu da bir temizlesinler.

"MEŞRU ZEMİNE GELSİNLER"

O dilleriyle söylemleriyle yüz binlerce insanı mağdur ettiler. Binlerce insanın kanına girdiler. Onu da bir temizlesinler. Meşru zemine gelsinler. Ve kendilerine ait bir iradelerinin olduğunu ortaya koysunlar. O da belki. Şu anda ne konuşacağız onlarla. Selahattin Demirtaş bir şey söylüyor. Kandilden ona ayar geliyor. Mersin'deki olayı kınadı. Ne oldu sonra 'ukala' oldu. 'Yapamıyorsun bari dua et. Ukalalık yapma otur yerine' ağır bazı ifadelerle haddi bildirildi. Şu anda yine bir açıklama yaptı. HDP'den ayrı bir cevap geldi."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Selahattin Demirtaş Zekeriya Yapıcıoğlu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

ferfer:

vatan millet sakarya dediniz oy verdiniz alın şimdi nasılda yutturdular size hadi 1 di 2 oldular :)))

65
183
yanıtYanıtla
Ahmet Akyol:

Videoyu izlemeden yorum yapanlar boş yorum yapmayın.Videoda 4 şart sunmuş bunları gerçekleştirirlerse BELKİ görüşürüz demiş.Sizin desteklediğiniz CHP oylarını almak için herhangi şart koşmadan görüştü.

yanıt55
yanıt8
ferfer:

sen videoya bakıp şart sürdüğünü eğer kabul ederlerse elini tutacaklarını zannediyorsun olay öyle değil işte elini sıkarım dedimmi çıkarlarımız birleşince bu iş olur demektir fıkra bu kadar :))

yanıt4
yanıt25
ferfer:

siyaseti bilmediğin belli şartı şurtu boşver elini sıkarım dediyse çıkarlarımız birleşirse bu iş olur demektir siyaseti öğrende öyle gel şartı varmış :)))

yanıt10
yanıt34
Bilir Kişi:

Bu ferfer in beyninin yandığını ve şizofreni belirtileri gösterdiğini söylemiştik :) yıllardır siyaset içerisindeymiş gibi burada yorumlar yapıyor :) sadece tek söylem üzerinden değerlendirme yani basit bir değerlendirme. çok takılmayın buna :)

yanıt22
yanıt3
osmanlı:

Sen bunu mu anladın okuduğundan. Adam tam tersini söylüyor bir olamayız diyor. Düşük zeka bile anlar bunu.. Daha nasıl anlatsın ki senin zekana hitap etsin...

yanıt9
yanıt1
Ahmet Akyol:

Videoyu izlemeden yorum yapanlar boş yorum yapmayın. ŞARTLAR 1-Ellerindeki Kürt kanını yıkasınlar başta Selahattin DEMİRTAŞ 2-Şiddetle aralarına mesafe koysunlar. 3-Dilleri ellerinden daha kirli onu da bir temizlesinler. 4-Meşru zemine gelsinler Belki o zaman görüşürüz.

181
25
yanıtYanıtla
pederpan:

Şaşırdık mı hayır. ne oldu Ak parti de terör sevicilerle hareket etti mi? evet.

31
83
yanıtYanıtla
orhan duz:

Domuz Bağcılar diye anılıyor diğeri zati beli bu ne lahana turşusu

10
32
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Hizbullah , bir ara Pkk lılarla savaşmamış mıydı . Ne bu muhabbet şimdi. Gerekçesi ne

18
24
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title