Haberler

Demirtaş Erdoğan'a Yüklendi

Selahattin Demirtaş: Başbakan Cezaevinde Bir Şey Öğrenememiş

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman'da, 'Milletin iradesi yargılanamaz' pankartına ilişkin görüşüne tepki gösterdi. Erdoğan'ın okuduğu bir şiir nedeniyle cezaevinde kaldığını hatırlatan Demirtaş, "Demokratik bir ülkenin başbakanından beklenen bir ilin belediye başkanının tutuklanmasından üzüntü duyduğunu söylemesiydi. Demek ki, Başbakan o cezayı boşuna çekmiş, cezaevinde bir şey öğrenememiş. Mazlumları anlama yerine zulümlerin rolünü oynuyor Batman halkını tahrik, provoke ediyor" iddiasında bulundu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Batman'da verdiği 'Dayanışma yemeği'ne katıldı. Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Demirtaş, Siirt'te yıllar önce okuduğu şiir nedeniyle cezaevine giren Başbakan Erdoğan'ın bir şey öğrenmediğini iddia etti.

KCK/TM davası kapsamında Batman Belediye Başkanı BDP'li Nejdet Atalay'ın tutuklu olduğunu hatırlatan Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Batman konuşmasına tepki gösterdi. Demirtaş, şöyle dedi:

"Batman halkının iradesi tutukluyken, 180 insanı katledenler serbest bırakılıyor, böylesi bir dönemde Başbakan, Batman'a geliyor. Tutuklu olan Belediye Başkanı'nı suçluyor, halkın iradesi suç işledi diyor. Bunları Batman'ın meydanında söylüyor. Demokratik bir ülkenin Başbakanından beklenen bir ilin Belediye Başkanının tutuklanmasından üzüntü duyduğunu söylemesiydi. Oysa, Başbakan da yıllar önce Siirt'te söylediği bir şiirden ötürü cezaevinde kalmıştı. Demek ki, Başbakan o cezayı boşuna çekmiş, cezaevinde bir şey öğrenememiş. Mazlumları anlamak yerine zulümlerin rolünü oynuyor. Başbakan, burada kesin yargıyı vermiştir. Batman halkını tahrik, provoke ediyor. Batman halkı bu ülkede kardeş kını akmasın diye çalışırken, o provoke ediyor. Kanın akması, Başbakan'ın umurunda değil. Umurunda olan milliyetçilik ve şovenizmle oylarını arttırmasıdır."

"BAŞKANLIK SİSTEMİNDE DİRETİYOR"

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın bir daha tek başına iktidara gelip sultanlık ve padişahlık kurmayı hedeflediğini, kendilerinin istediği demokratik özerkliliğin neden sakıncalı gördüğünü sordu. Genel Başkan Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti:

"Nedense o kendi modelinin önünün kesilmesini istemiyor. Biz, farklı bir model yani kendi irademizle yönetim modelini söyleyince tepki gösteriyor. Başbakanın çelişkili, iki yüzlü politikaları sabaha kadar anlatsak bitiremeyiz. Başbakan, birkaç gündür bölgenin çeşitli illerinde toplu açılışlar yapıyor. Yaptıkları ihata duvarlarının bile açılışlarını gerçekleştirdiler. İhata duvarını 'yatırım' sayıyorlar. Doğu ve Güneydoğu'daki 22 ile verilen teşvikler sadece Bursa'ya verilen teşvikle aynıdır. Bu bölge ile batıyı aynı kategoride tutarsanız, işadamları buralara yatırım yapar mı? Yatırımı burada cazip hale getirebilmek için ilk iş Kürt sorununda kalıcı barışı sağlamaktır. Sorunu çözmek isteyen bir örgüt de var. Peki neden sorunu çözmüyorsunuz? Hem kendisi sorunu çözümsüz bırakıyor, ardından da provokasyonlara zemin hazırlıyor. Erdoğan Kasımpaşa'da top koşturduğu dönemlerde birileri demokrasi için mücadele veriyordu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title