Haberler

Öfkeli grup, MHP bayrağının asılı olduğu evi taşa tuttu

Güncelleme:

Van'da yaşanan mazbata krizinin ardından bugün Esenyurt'ta da olaylar çıktı. Sokakları savaş alanına çeviren bir grup, MHP bayrağının asılı olduğu evi taşa tuttu. O ana ilişkin görüntüler çevredeki bir vatandaş tarafından anbean kaydedildi.

Van'da yaşanan mazbata krizi nedeniyle İstanbul Esenyurt'ta da protesto gösterisi düzenlendi. Sokağa çıkan bir grup, MHP bayrağının asılı olduğu evi taşladı.

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirleyip mazbata vermişti. Karara tepki gösteren DEM Partililer, Van ve Güneydoğu'daki birçok ilde protesto gösterisi düzenlemişti. Gösteriler İstanbul'a da sıçradı.

MHP BAYRAĞININ ASILI OLDUĞU EVİ TAŞLADILAR

Kalabalık bir grup Esenyurt Meydanı'nda izinsiz şekilde protesto düzenledi. Grup, polis ekiplerinin "Dağılın" ihtarına uymazken meydanda arbede yaşandı. Bir süre sonra Aşık Şenlik Caddesi'ne giden kalabalık, sokakta çöp konteynerlerini ateşe vererek caddeyi kapattı. Cadde üzerindeki MHP bayrağı asılı olan bir vatandaşın da evini taşlayan grup, polis ekiplerinin müdahalesinin ardından dağıldı. Yaşanan o anlar ise çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

DEM Partili bir grup, MHP bayrağının asılı olduğu evi taşa tuttu

VAN'DAKİ OLAYLAR

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazanmıştı. AK Partili aday Abdulahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 27.51 oranında kalmıştı. Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirleyip mazbata vermişti.

VAN VE BİRÇOK İLDE GÖSTERİLER YAPILMIŞTI

Mazbatanın AK Partili adaya verileceği açıklanınca DEM Partililer protesto gösterileri düzenlemişti. Van, Batman, Siirt ve Hakkari'de düzenlenen gösteriler nedeniyle sokaklar savaş alanına dönmüş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

DEM Partili bir grup, MHP bayrağının asılı olduğu evi taşa tuttu

MAZBATA DEM PARTİLİ ZEYDAN'A İADE EDİLECEK

YSK bugün ise DEM Parti'nin mazbataya ilişkin itirazıyla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Esenyurt Van MHP Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (56)

adem :

Canımızı sıkmayın vanı üç hilale katarız sabah öğlen akşam bayrak karşında selam verirsiniz

1406
431
yanıtYanıtla
Sovas Lan:

Isde tam bu içimden gecdi.

yanıt469
yanıt167
sade vatandaş:

reisiniz kendine güvenemeyip öbürkülerinin reisine noooluur gitme sen gidersen ben naaparım diye yalvarıyor ondan size lider değil inşaata emekli olup bekçilik yapan biri bile olmaz

yanıt74
yanıt110
Demir Demir:

Sık canını bekliyoruz

yanıt121
yanıt354
ercan er:

Demir demir sarı torba istiyorsun galiba ????

yanıt368
yanıt80
Allahın Kulu:

Yakında kardeşim çoook yakında. Bu kaçınılmaz bir son...

yanıt44
yanıt16
Perwer:

Üç hilal diye bir şey kalmadı. Siz ancak tekerlek görevi görürsünüz. Ülkenin yüzde doksanında esamemiz dahi okunmuyor artık.

yanıt7
yanıt4
Abdullah KARAMAN:

AKP nin en büyük hatası MHP ile birleşmesi oldu. kendini de bitirdi.

299
601
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ne birleşmesi arabanın arka bagajında istepne lastiği oldu

yanıt164
yanıt279
Hasan Yandik:

Sade kişi ne kadar arsız ve edepsiz olduğunuz yazdıklarınla hep çıkıyor zaten,sizin zihniyet işte böyle insanlarla aynı,bekleyin bakalım savundukların geldiğinde başa,bu Türkiye'yi ne sorunlar beklediğini ama o zmnda bahaneniz olacak kılıf çok sizin gibiler de

yanıt12
yanıt4
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title