Haberler

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 25 yıl sonra Bayat ilçesini ziyaret etti

Güncelleme:

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 25 yıl önce kaymakam olarak görev yaptığı Bayat ilçesini vali olarak ziyaret etti. Vali Dağlı, eski dostlarıyla buluşarak geçmişte yapılan çalışmaları anımsadı.

25 yıl önce kaymakam olarak görev yaptığı ilçeyi bu kez vali olarak ziyaret etti

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı :

"Bayat, meslek hayatımda önemli bir yere sahip"

ÇORUM - Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 25 yıl önce kaymakam olarak görev yaptığı Bayat ilçesini vali olarak ziyaret etti.

Son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Çorum'a atanan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. 1997-1998 yıllarında ilçede kaymakamlık yapan Vali Dağlı, ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Seher Söyler, kamu yatırımları hakkında Dağlı'ya bilgi verdi. Ziyaretin ardından Söyler, Vali Dağlı'ya Bayat Kaymakamı iken 1998 yılında adına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikerken çekilen fotoğrafı hediye etti.

Bayat'ta özel ve mutlu bir gün yaşadığını dile getiren Vali Dağlı, "Bugün nostalji yaşadığım bir gün. Kaymakam olarak görev yaptığım Bayat ilçemizi ziyaret ediyorum. Eski günlere döndük. O günlerdeki dostlarımızla buluştuk. Geçmişte yaptığımız çalışmaları istişare ettik. Tekrar anımsadık. Kaymakamlık yaptığım günlere ait fotoğraflara baktım. Bugün ayrıca meslek hayatımda 34'cü yıla giriyorum. Bu açıdan da benim için son derece önemli bir gün" dedi.

Bayat'ta 14 ay görev yaptığını dile getiren Vali Dağlı, "Bu 14 ay dolu dolu geçti. Biraz önce hediye edilen fotoğrafta da görüldüğü gibi ilçemizin girişinde güzel bir hatıra ormanı oluşturduk. Köylerimizde ağaç dikim kampanyaları yaptık. Alt yapıya yönelik çalışmalarımız oldu. Gerçekten dolu dolu geçen 14 aydı. O dönemki belediye başkanımızla, siyasilerimizle, vatandaşlarımızla çok güzel bir diyalog oluşturmuştuk. Bayat benim için meslek hayatım boyunca çok önemli bir yere sahip. Yine aynı anılarla aynı duygularla ziyaret ettik ve bu mutluluğu yaşıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlardan yoğun ilgi

Kaymakamlığın ardından Vali Dağlı, Bayat Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediyeye protokol üyeleriyle birlikte yürüyerek geçen Vali Dağlı'ya vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Vali Dağlı'nın sık sık önünü kesen vatandaşlar, kendisiyle sohbet edip hasret giderdi.

Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Dağlı'ya daha sonra kaymakamlık yaptığı dönemde Bayat Belediyesi tarafından Çankırı Caddesi'ne adının verildiği meclis kararı ve o dönem yine belediye tarafından verilen hemşehrilik beratının bulunduğu meclis kararları Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ve birlikte görev yaptıkları eski Belediye Başkanı Edip Tiryaki tarafından takdim edildi.

"Yaptığınız hizmetler bize örnek oldu"

Vali Dağlı, kaymakam olarak görev yaptığı dönemde İlçe Belediye Başkanı olan Edip Tiryaki, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Geçmişte ilçemize yaptığınız güzel hizmetler aynı hızla devam ediyor. Yaptığınız hizmetler bize örnek oldu. Şuan valilik makamında olmanız bizi, ilçemizi ve sizinle çalışan biri olarak, bir kardeşiniz ve personeliniz olarak bizi gururlandırdı, onurlandırdı. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Bize verdiğiniz değerden dolayı da teşekkür ediyorum. İlçemizi onurlandırdınız" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ekrem Ünlü de, "İlçemizde kaymakam olarak hizmet etmiş bir büyüğümüzün tekrar Çorum'a vali olarak gelmesi bizi gururlandırdı. İlçemizde çok güzel hizmetler yapmışsınız. Çorum'a da çok güzel hizmetler yapacağınıza canı gönülden inanıyorum. Bayat'ta olmanızdan dolayı sevinçliyiz. Bayat halkı sizi seviyor. İsminiz geçtiği zaman güzel anılarla yad ediliyorsunuz. Bu da gök kubbede hoş bir sada bırakmak anlamına uyuyor" diye konuştu.

"Bayat'a hizmet etmeye, daha ileriye götürmek için hep beraber çalışacağız"

25 yıl önce görev yaptığı Bayat'ta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı da, şunları söyledi:

"Çalıştığım dönemde görev yaptığımız belediye başkanımız, muhtarlarımız, il genel ve belediye meclis üyelerimizle burada buluştuk. O döneme ait hepsiyle hatıralarımız var. Zor zamanlarda 14 ay görev yaptık. O dönemi herkes bilir, 28 Şubat dönemini yaşadığımız 14 aydı. Allah'a şükürler olsun tekrar vali olarak burada göreve başladık. Bundan sonra da bıraktığımız yerden Bayat'a hizmet etmeye, daha ileriye götürmek için hep beraber çalışacağız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Zülkif Dağlı Çorum Belediye Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title