Haberler

CHP Milletvekiline saldırı iddiası

Güncelleme:

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) eski ANAP Milletvekili Turan Tüysüz'ün saldırıda bulunduğu iddia edildi. Sarıgül, fiziki bir saldırı olmadığını söyledi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) eski ANAP Milletvekili Turan Tüysüz'ün saldırıda bulunduğu iddia edildi. Sarıgül, fiziki bir saldırı olmadığını söyledi.

Eski ANAP Milletvekili Turan Tüysüz'ün, TBMM'de CHP Grup Toplantısı çıkışında CHP'li Mustafa Sarıgül'e saldırıda bulunduğu iddia edildi. Tüysüz, olayın ardından Meclis'ten ayrılırken basın mensuplarının "Alacak verecek meselesi mi?" ve "Size borcu mu vardı?" sorularına "Aynen öyle. Hem maddi hem manevi" cevabını verdi.

CHP'li Sarıgül de olaya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, fiziki bir saldırı olmadığını belirterek, "Grup toplantısından çıktığım zaman ismini daha sonra öğrendiğim, geçmiş dönem bir milletvekili yanıma yaklaşarak, hiç bilmediğim konularla ilgili  bana birtakım sorular sordu. Ben de, 'tanımıyorum sizi' dedim ve oradan uzaklaştım. Kendisi de ileri geri konuşmaya devam etti. Yüce parlamentoda bunların olması, konuşulması hoş bir şey değil. Böylesi talihsiz bir olayla karşı karşıya kalmak beni gerçekten son derece üzmüştür. Yüce parlamento çatısı altında hak arama mücadelesi vermek, bir konuşma yapmanın yeri ve zamanının olması lazım. Daha sonra geçmiş dönemde milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini üzüntüyle karşılıyorum" dedi.

Sarıgül, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, fiziki bir saldırı olmadığını, sözlü saldırıda bulunan kişinin eski bir milletvekili olduğunu daha sonra öğrendiğini ve kendisini önce tanıyamadığını belirtti. Sarıgül, "Konunun ne olduğunu bilmiyorum. Söz konusu arkadaşı 15 yıldır görmüyorum. Çok değişmiş, kendisini tanımadım. Randevu alır, odamıza gelir konuşuruz. Ben herkesle görüşüyorum. Onunla da görüşür, konuşurdum. Milletvekili olduğunu daha sonra öğrendim. Kendisini tanıyorum; ama 15 yıldır görmüyorum. Konuşma şekli hoş değildi. Konuşmalarını dikkate almadım, uzaklaştım. İyi ki uzaklaştım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mustafa Sarıgül Turan Tüysüz Milletvekili Erzincan Türkiye Anap Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title