Haberler

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 22 Mart'ta İzmir'de

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İzmir Mitingi sonrasında il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İzmir Mitingi sonrasında il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

İl Başkanı Ali Engin, seçim yürütme kurulunun sabah saatlerinde 22 Mart'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir mitingi için planlama yaptıklarını belirterek, "İl yönetimindeki arkadaşlarımız ilçelerimizde çalışmalarını sürdürüyor. Mitingimiz İzmirlilerin katıldığı, son yılların en görkemli mitingi olacak. Genel Başkanımız hem yerel hem genel siyasi mesajlar verecek. Genel başkanımız sabah saatlerinde İzmir'e gelecek" dedi.

AK Parti'nin dün yaptığı mitingle İzmir mitingi ile ilgili eleştirilerde bulunan Aladdin Yüksel, partinin taşıma insanlarla miting yaptığına tanıklık ettiklerini belirtti.

"ÇELİK KAFES İÇİNDE MİTİNG OLDU"

İzmir'in her türlü duygusuna karşı ayrıştırıcı, ötekileştirici, tahrik edici bir dille miting yapıldığını savunan Yüksel, "Mitingde Türkiye'nin hemen her ilinden taşıma insanlar vardı. İstanbul Beylikdüzü Belediyesi'ne ait araçlar vardı. Ankara 1-2-3 şeklinde otobüslerin önüne yazılan yazılar vardı. Kayseri'den gelenler vardı. Manisa mitingi bittikten sonra Manisa'daki toplanmış kalabalık, İzmir'e taşındı. Manisa yolunda bayağı bir trafik sıkışıklığı yaşandı. Manisa'da 35 plakalı araçlarla taşıma yapılmış. 35 plakalı olmayan araçların üzeri pankartlarla örtülmüştü. İzmir İzmir olalı böyle bir otobüs kalabalığı görmedi. Miting alanı güzel organize edilmiş, ancak kürsünün arkasında kimse yoktu. Gündoğdu tarafında kimse yoktu. Kordon'daki yolu bariyerlerle kapatmışlar. Yani çelik kafes içinde bir miting gerçekleştirdiler. O nedenle fazla göstermeyi başardılar. Bütün bu insanlara Binali bey açılış konuşmasını yaparken, 'İzmir'e hoşgeldiniz' diye seslendi. İzmir'e insanları dışarıdan getirdiklerinin en önemli kanıtıydı."

Başbakan Erdoğan'ın "Sivas'tan yola çıktık, İstiklal Mücadelesi veriyoruz" sözlerini de eleştiren Yüksel, "Başbakan neyin mücadelesini veriyor bunu açıklamamak zorundadır. İstiklal Mücadelesi daha önce verilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan'dan olsa olsa devrimci değil karşı devrimci olur. Evlerde ve yurtlarda kız-erkek öğrencileri ayıran, cumhuriyet bayramlarını kutlatmayan, Atatürk'ü anma etkinliklerine kısıtlama getiren birine, karşı devrimci denir. Sanırım İstiklal Mücadelesi denilirken, bundan söz ediliyor" diye konuştu.

"TOMA TERÖRÜ YAŞANIYOR"

Türkiye'de toma terörü yaşandığını kaydeden Aladdin Yüksel şöyle konuştu: "Berkin Elvan olaylarında da tam bir toma terörü yaşandı. Ne yazık ki ülkemizde milletvekillerin üzerine, gösteri yapan yurttaşların üzerine hemen her alanda tomaların su sıkılması, hastanelere kadar giren 5'inci kata çıkan toma terörü var" dedi.

İzmir halkına çağrıda bulunan Yüksel, "Aman ola ki bu tahriklere gelmeyin. İzmir'de herhangi bir olay yaşanması bize yakışmaz. Türkiye'de yaşanan Burak Can'ın da, Berkin'in de, polisimizin de kaybı hepsi bizi üzüyor. Artık buna son verilmesi gerekiyor" dedi.

"GÖZALTINA ALINAN İKİ KADINI BAŞBAKAN KORUMALARI ALDI"

Yüksel, dün hakarette bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan iki kadının Başbakan'ın korumaları tarafından apar topar gözaltına alındığı iddiasında da bulunarak, "Kadınları pijamalarıyla alıyorlar, polisin olmadığı bir odada baskıyla imza attırıyorlar. Emniyete götürmeden önce Alsancak'tan alıp Çeşme otobanına çıkarıyorlar. Araçta korkutuyorlar daha sonra karakola getiriliyor. Böylesine bir zulüm yaşanıyor. Biz bu olayı takip ediyoruz ve takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise şunları söyledi: "Dün iki kadın yurttaşımıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Kadınlarımızı insanlık dışı alarak Başbakan'a karşı yapılan protestoyu baskı altına alınmasını kınıyoruz. İzmir'de CHP'nin pankartları indirildi. İzmir'den korkuyorlar, korksunlar. Cumartesi günü onları korkutacak bir miting yapacağız." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Alaaddin Yüksel İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title