Haberler

CHP'li Vekilden BDP'li Bederhanoğlu'na Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, CHP'li Kaleli'nin ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, barış sürecinin başlaması ile birlikte ümitli bir pozisyona geçerken endişelerinin de olduğunu söyledi. Bedirhaoğlu, "Geçmişte de Kürt halkı oyunlarla hep aldatılmış, umarım bu sefer öyle olmaz çünkü en azından 7 aydır Hakkari'de cenaze görmedik, bir çatışma yaşanmadı. Hemen hemen hiçbir yerde bir can kaybı olmadı. Elbette ki bu sevindiricidir. Bunun devam etmesi ve sonuca ulaşması, bizim ve bütün halkın temennisidir. Bu bağlamda barış sürecinde CHP'nin tavrı çok önemliydi. Doğrusu şimdiye kadarki tavrı bizim beğenmediğimiz, tercih etmediğimiz bir tavırdır. Ana muhalefet partisinin, Türkiye'nin en eski partisi olarak bu süreçte çok daha fazla aktif rol alması gerekirdi. Beklentilerimiz bu yöndeydi fakat maalesef o beklenti gerçekleşmedi. Bu konuda halk CHP'den son derece şikayetçi, AK Parti'den de endişeli. CHP yeterince barış sürecinde rol oynamadı, bu yüzden halkımız CHP'ye kırgındır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Sena Kaleli ise, CHP'nin çok eski bir parti olduğunu hatırlatarak, "Bu yüzden her bölgeye, her insana, her kimliğe hitap etmesi gereken bir Türkiye ve genelin partisidir. Doğal olarak partimizin geçmişten bu yana yanlışları da doğruları da olmuştur. Geçmişte Kürt sorununun çözümü ile ilgili çok daha önemli eylemleri ve söylemleri olmuştur. Bunları yaparken birtakım bedelleri de olmuştur. Türkiye partisi olmanın, tüm bölgelerde siyaset yapmanın maalesef hassas noktaları oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduktan sonra kendi ilkelerine ve değerlerine; sosyal, demokrasi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm unsurlarını, tüm halklarını, tüm kimliklerini hiçe saymayacak şekilde bir araya getirecek formüller üretme konusunda da birtakım hareketlerde bulunmuştur" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Fadıl Bedirhanoğlu Sena Kaleli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title