Haberler

HDP'li vekilin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili çirkin paylaşımına CHP'den yorum: Biz sağlık sorunu yaşayan herkese 'Geçmiş olsun' deriz

Güncelleme:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın "Dilerim geçmiş olmasın" paylaşımıyla ilgili, "Biz sağlık sorunu yaşayan herkese 'Geçmiş olsun' deriz" ifadelerini kullandı. Ayrıca Öztrak, "İstanbul'da, MOBESE kameralarına hemen ulaşan troller, Isparta'da ortada yoktu. Isparta kaderine terk edildi" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı sonrası basına açıklamalarda bulundu.

ISPARTA TEPKİSİ

Öztrak, "Ülkemiz bu liyakatsiz ellerde, yönetilmiyor, oradan oraya savruluyor. Türkiye'nin gül diyarı Isparta ilimize, 4 gün süreyle elektrik veremediler. Gerekçesini açıklayamadıkları fahiş zamlarla adeta zulme dönüşen elektrik faturaları ise milletimizi çarpıyor. Dolar artıyor, akaryakıt fiyatları artıyor. Dolar düşüyor, akaryakıt fiyatları yine artıyor. Sebze ve meyve fiyatları arşı alaya çıktı. Vatandaş pazara gitmez oldu. Pazarcı tezgah açamıyor. Vatandaşımız ucuz ekmek kuyruklarında, mehtap seyreder hale geldi" dedi.

"MOBESE KAMERALARINA ULAŞANLAR ISPARTA'DA ORTADA YOKTU"

Isparta'da yaşanan elektrik kesintisine değinen CHP'li Öztrak, "Genel başkan yardımcılarımız Ahmet Akın, Gülizar Biçer Karaca ve milletvekili arkadaşlarımız bölgedeydi ama İstanbul'a İçişleri ve Ulaştırma Bakanı'nı gönderenler, Isparta'ya nedense 4 gün boyunca tek bir bakan bile göndermedi. İstanbul'da, MOBESE kameralarına hemen ulaşan troller, Isparta'da ortada yoktu. Isparta kaderine terk edildi. Yurt dışında olan Enerji Bakanı 4 gün sonra Isparta'da kara yumuşak iniş yaptı. 'Hakkınızı helal edin' diyerek, işin içinden sıyrılmaya kalktı. Ispartalılar günlerce, muma ve gaz lambasına mahkum oldu. Evlerde kombiler çalışmadı. Isparta'da yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç yurttaşlarımız, perişan oldu. Isparta'da yaşanan elektrik kesintisinde, sorumluluğu olanlar, bunun bedelini mutlaka ödemek zorundadır" diye konuştu.

"GEÇMİŞ OLSUN, DERİZ"

Soruları da yanıtlayan Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın "Dilerim geçmiş olmasın" paylaşımında bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Biz sağlık sorunu yaşayan herkese 'geçmiş olsun' deriz" ifadelerini kullandı.

"BİZİM TEK BİR AMACIMIZ VAR"

Faik Öztrak, CHP'nin cinsel yönelim ve etnik köken konusundaki dezavantajları yasa değişikliği ile gidereceğine ilişkin vaadiyle ilgili soruya, "CHP, tüm yurttaşlarımızın insan hak ve özgürlüklerinden tam ve eşit fırsatlarla yararlanmasını, her türlü ayrımcılığın engellenmesini en önemli hedeflerinden biri olarak gören bir partidir. İlgili birimlerimiz gerekli çalışmaları yürütüyor. Bizim tek bir amacımız var. Devletin herkese adaletle sahip çıkması" yanıtını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Isparta Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Ahmet Gündoğdu:

çok lazımsınız ya,insanı duyguları gıtmıs bu ınsanların,yarın senın olmayacagın ne malum.

28
11
yanıtYanıtla
Hüseyin Civelek:

Başına takılan eşarpla müslüman olunmuyor.Bu yalnız cehaleti gizler,beyindekileri değil.

26
7
yanıtYanıtla
Ekrem Yuzer:

yıllarca böle kadırıldıya türkiye alın işte müslümanlıkla alaksı olmayan tesettür giyimli hem vatan hem din düşmanları başına gelecek emin ol...

15
4
yanıtYanıtla
OKUR:

geçmiş olsun dersiniz fakat ittifak ortağınızın bu çirkin paylaşımınıda kınayamazsınız,,

8
3
yanıtYanıtla
Ahmet Karadeniz:

PKK'nın ne olduğu belli din düşmanı devlet düşmanı ama sizin ne olduğunuz belli değil tam olarak Müslüman mısınız kafir misiniz belli değil ha doğru ya siz layıksınız

2
2
yanıtYanıtla
Vasco KKK TURBO:

Haberin aslına yani Hdp li vekile cevap verecegi yerde gene kaçamak yaptı lafı başka yere çekti

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title