Haberler

CHP'li Kaboğlu: "Seçim yasası önerisi anayasal düzenimiz açısından birçok sorun getiriyor"

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu, "Bu seçim yasası önerisi siyasal, demokratik ve anayasal düzenimiz açısından birçok sorunu beraberinde getiriyor.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu, "Bu seçim yasası önerisi siyasal, demokratik ve anayasal düzenimiz açısından birçok sorunu beraberinde getiriyor." dedi.

Kaboğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2017'de Türkiye'de yeni bir anayasal düzene geçildiğini anımsattı.

9 Temmuz 2018'de yürürlüğe konulan bu anayasal düzene göre, Türkiye'nin en geç Haziran 2023'te seçimlere gideceğini belirten Kaboğlu, "Fakat bu seçim tarihine bir yıl kala, bir anda seçim yasası önerisi gündeme geldi. Bu seçim yasası önerisi siyasal, demokratik ve anayasal düzenimiz açısından birçok sorunu beraberinde getiriyor." diye konuştu.

Seçim Kanun Teklifi'ne ilişkin görüşmelerin TBMM Genel Kurulunda sürdüğünü anımsatan Kaboğlu, TBMM Anayasa Komisyonunda geçmişte uzlaşmayla yapılan çalışmaları anlattı.

Kaboğlu, teklifle getirilen hükümlerin, yansız seçimleri daha da gölgeleyecek nitelikte olduğunu savunarak, "Cumhurbaşkanı, seçim yasakları dışında tutuluyor. Yeni düzene uyum sağlamak için yüzde 10 baraj sıfırlanması gerekirken onu sembolik olarak yüzde 7'ye indirip, cumhurbaşkanı siyasal yasaklar içerisinde yer alması gerekiyorken onu yasaktan bağışık tutmak tam da işte böyle bir düzenlemenin getirdiği sakıncalı bir hükümler dizisi içerisinde yer almaktadır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı yardımcısının da seçim yasağı dışında bırakıldığını belirten Kaboğlu, "Bu öneri yasalaşırsa o zaman seçim döneminde hem cumhurbaşkanı hem yardımcısı devletin olanaklarıyla uçaklarıyla resmi araçlarla halkın ödediği bütçe payından yararlanarak seçim kampanyalarını yürütebileceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İbrahim Özden Milletvekili İstanbul Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title