Haberler

CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması

"Yaşanan süreç, çok açık bir şekilde Türkiye'nin bir muhaberat rejimine dönüştürülme süreci. Türkiye Cumhuriyeti yönetiminin AKP eliyle Esad'laştırılmak istenildiğini görüyoruz"

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığına ilişkin, "Yaşanan süreç çok açık bir şekilde Türkiye'nin bir muhaberat rejimine dönüştürülme süreci. Türkiye Cumhuriyeti yönetiminin AKP eliyle Esad'laştırılmak istenildiğini görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay Başkanı seçilen İsmail Rüştü Cirit'in "kuvvetler ayrılığı, yargıç teminatı, bağımsız ve tarafsız yargı, yargıya güven" gibi temel ve evrensel kavramlardan söz ederek, bu ilkeleri esas alan ve adaleti tesis etme sorumluluğunu ifade eden söylemler dile getirdiğini belirtti.

Cirit'in 7-8 yıl öncesinden başlayarak ve 17-25 Aralık yolsuzluk sürecini göz önüne alarak, bu ilkeleri hayata geçirme konusunda "güven vermediğini ve güven vermekten çok uzak olduğunu" öne süren Kart, "Yargının işlevselliğini yok eden, tahrip eden, adalet duygusunu yok eden İsmail Rüştü Cirit'lerin önlenemez yükselişleri, faaliyet ve hizmetleri bugün de aralıksız olarak devam ediyor. Akbil yargılamasındaki hizmetleri yanında 17-25 Aralık yolsuzluk sürecinde, yolsuzluk soruşturmasını sürdüren savcı Zekeriya Öz'ün yanına Kamu Baş Denetçisi Nihat Ömeroğlu ile birlikte gidip; soruşturmanın kapatılması için arabuluculuk görevini üstlenen bir yargıtay üyesinden söz ediyorum" dedi.

Yargıtay Başkanlığına seçilen Cirit'in görevini doğru, tarafsız yapacağına dair bir kanaat yaratmadığını belirten Kart, şunları kaydetti:

"Biz sana nasıl inanalım, nasıl güvenelim Sayın Başkan? Kusurlu ve uygunsuz davranışlarınla mesleğin şeref ve nüfuzunu ve saygınlığını yitirmesine yol açıyorsun. Hatır ve gönüle bakarak görev yaptığın kanısını yaratıyorsun. Biz sana artık nasıl güvenelim? Bizi ne yerine koyuyorsun?"

Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığı

Gazetecilerin sorusu üzerine Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığı için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa sürecini değerlendiren Kart, "Sayın Hakan Fidan hem AKP'nin hem Cumhurbaşkanı'nın kara kutusu, sır küpü. Aslında Hakan Fidanlar, Efkan Ala'lar, bunun yanına birkaç bürokratı daha katabilirsiniz... Bu bürokratlar üzerinden Türkiye Cumhuriyeti yönetimi, Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti kuşatılmış durumda, teslim alınmış durumda. Bu noktada Hakan Fidanlar ve o kadro artık kimseye eyvallahı olmayan bir kadro, Recep Tayyip Erdoğan dahil olmak üzere, AKP hükümeti dahil olmak üzere kimseye eyvallahları yok. Yola kendi inisiyatiflerinde, kendi sorumluluklarında devam etmek istiyorlar. Çünkü elleri o kadar güçlü, o sır küpü olmaları sebebiyle. Yani Recep Tayyip Erdoğan'ların hukuk dışı ilişkilerine, yolsuzluk ilişkilerine, yolsuzluk ilişkileri dahil olmak üzere" diye konuştu.

Yaşanan sürecin çok açık bir şekilde Türkiye'nin bir muhaberat rejimine dönüştürülme süreci olduğunu savunan Kart, "Bir başka ifadeyle Türkiye Cumhuriyeti yönetiminin AKP eliyle Esad'laştırılmak istenildiğini görüyoruz. Ortaya çıkan fotoğrafın özü budur" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Hakan Fidan Atilla Kart Yargıtay Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title