Haberler

Doğu Ekspresi bilet fiyatları 25 bin liraya oldu CHP'li vekil bakanlığa çağrı yaptı

Güncelleme:

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Doğu Ekspresi bilet fiyatlarındaki yüksekliği eleştirerek Ulaştırma Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Sarıkamış'taki tren istasyonunda köylülerle birlikte açıklama yapan Alp, gidiş-geliş bilet fiyatlarının 25 bin liraya çıktığını belirterek fiyatların bölge halkının da alabileceği bir seviyeye çekilmesini istedi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Doğu Ekspresi bilet fiyatlarındaki yükselişle ilgili yaptığı açıklamada Kars'taki öğrencilerin ve emeklilerin doğu seferinden mahrum kaldıklarını söyleyerek Ulaştırma Bakanlığı'na seslendi.

"ERZURUM İLE KARS ULAŞIMI KESİLDİ"

Alp, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karaurgan Durağı'nda köylülerle beraber açıklama yaparak "Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının muhakkak eskisi gibi ulaşılabilir bir düzeye getirilmesini, Karaurgan için de biletlerin tren içerisinden satın alınmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kentte çok iyi giden uygulamanın Kars'ı kalkındırdığını ancak fiyatların yükselmesiyle bozulmaya başlandığını söyleyen Alp, sözlerine şöyle devam etti:

"Karaurgan halkının tren ulaşımı maalesef kesilmiş durumda. Çünkü artık eskisi gibi içerden bilet alamıyorlar ancak internet yoluyla bilet alabiliyorlar. Burada çok ciddi bir internet sorunu var. Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın internete erişimi çok zor. İnternete erişebilenlerin de kartla ödeme imkanı yok. Bu yüzden trenlerden bilet alamıyorlar ve Erzurum- Kars ile ulaşımı kesilmiş durumda.

"BİLETLERİN TREN İÇİNDEN ALINMASINI TALEP EDİYORUZ"

Sadece Karaurgan halkının değil, bütün Kars'ın ortak bir sorunu var. O da Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının maalesef Avrupa ile kıyaslanır bir hale gelmiş olması.

İnsanlar Doğu Ekspresi ile Kars'a gelmeye başladı. Kars kalkınmaya başladı, turizmi artmaya başladı, esnafımız satış yapmaya başladı. Fakat Ulaştırma Bakanlığı çok iyi giden bu uygulamayı da maalesef bozdu. Çünkü gidiş-geliş bilet fiyatları 25 bin liraya ulaştı. Artık ne öğrencilerimiz ne yaşlılarımız ne emeklilerimiz Doğu seferinden mahrum kaldılar. Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının muhakkak eskisi gibi ulaşılabilir bir düzeye getirilmesini, Karaurgan için de biletlerin tren içerisinden satın alınmasını talep ediyoruz."

Kaynak: ANKA / Politika

ulaştırma bakanlığı İnan Akgün Alp Doğu Ekspresi Milletvekili Kars Ulaşım Turizm Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

mehmet:

yapıştır. dünya uzaya gidiyor. biz olduğumuz şehirden çıkamıyoruz. hükümetin aç gözlülüğü yüzünden yakıt fiyatları tavan yaptı. aman itibardan taviz vermeyin. 5 yerden maaş almayıda eksik etmeyin.

123
31
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Uzaydan da nefret ettirdiniz artik

yanıt27
yanıt6
Can Dersimli:

Binin otobüse hem yerli hem de milli,

35
66
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Ne 25 bini inanmayın, iki gün 1 gece doğu ekspresi turları 6 bin lira bilet konaklama herşey dahil...

yanıt30
yanıt38
Umut Yağcı:

Chpyi günahım kadar sevmem bu konu da haklı

73
18
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bende her zaman doğruları söylediği için CHP'yi sevmeye başladım..

yanıt45
yanıt33
HALİS ER:

yalan haber oğlum detay öğren sonra konuş

yanıt32
yanıt38
Onemli Degil:

Cizgi Film Gibi Ulkemiz Var..

45
5
yanıtYanıtla
Fakır:

25 bin tl ye yolculuk mu olur ayıptır günahtır.

43
2
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

O paraya Almanya dan Las Vegas a Paket Tatiller Var..

yanıt8
yanıt3
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title