Haberler

ÇATES'in Özelleştirilmesi Masaya Yatırıldı

Güncelleme:

Çatalağzı Termik Santrali'nin (ÇATES) durumu ve bölgenin geleceği masaya yatırıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca özelleştirilmesi kararı alınan, Zonguldak merkeze bağlı Çatalağzı Beldesi'ndeki Çatalağzı Termik Santrali'nin (ÇATES) durumu ve bölgenin geleceği, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ZTSO) düzenlendiği toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, ilçe ve belde belediye başkanları ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

ZTSO Başkanı Salih Demir, ÇATES'in özeleştirilmesinin, Zonguldak ve ülke menfaatine uygun şekilde sonuçlandırılmasını istediklerini söyledi. ÇATES'in özelleştirilmesi kararında kömürün nereden ve nasıl temin edileceğinin belirtilmediğini ifade eden Demir, "Bu da ÇATES'in ithal kömür kullanacak bir firmanın eline geçme ihtimalini ortaya çıkarıyor. Bu bizi endişelendiriyor. ÇATES'in Zonguldak kömürü kullanacak şekilde özelleştirilmesini istiyoruz. ÇATES'in özelleştirilmesinde biz de yer almak, TTK'nın, Zonguldak kömürünün kullanılması garantisini de vererek havzamızda kömür üretiminin devam etmesini sağlamak istiyoruz. Burayı ithal kömür kullanacak bir firma alacak olursa, TTK'da çalışan 12 bin, özel sektörde çalışan 5 bin 500 kişi 6 ay içerisinde işsiz kalacak" dedi.

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANINDAN TTK ÇIKIŞI

Toplantıda, ÇATES'in, ithal kömür kullanacak bir firma tarafından alınması durumunda TTK'nın zararının daha da artacağı ifade edildi. Gelik Belde Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım ise TTK'nın zararının nedeninin farklı olduğunu savundu. TTK'nın yıllık 400 milyon lira zarar ettiğinin söylendiğini ifade eden Başkan Yıldırım, şöyle dedi:

"Bu zararın nedeni nedir? Ben söylüyorum, siz ister kabul edin, ister etmeyin. Şimdiye kadar bu ülkeyi yöneten siyasi iktidarlar maden ocaklarını arka bahçeleri olarak gördüler. Hamili kart verip 'yakınımdır' dediler, adam gönderdiler, oraya girdi, muameleyi yaptı ve çalışmadan para aldı. Bugün bunlar hala var mı? Hala var. Hiç kimse kusura bakmasın. Bugün Türkiye'ye yapılabilecek en büyük iyilik, devlet memurluğu ve kadrolu işçilik kavramının ortadan kaldırılmasıdır. Herkesin sözleşmeli yapılması gerekir. TTK'nın zarar etmesinin altında asıl yatan gerçek budur. Vatandaşımız kamu kurumuna girdi mi bir daha çalışmıyor, çalıştıramıyorsun. TTK da böyle."

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım'ın eleştirisine cevap verdi. Uçar, şöyle konuştu:

"Ben iddia ediyorum, bizim dönemimizde gözden kaçan olmuştur belki ama, özellikle bizim siyasi yetkililerimiz, milletvekillerimiz ve teşkilat mensuplarımızın bir tanesi, üretim işçisi olarak alınan bir kişiye, yan sanatlara geçirilmesi için referans olmamıştır. Bana gelenleri ben kovuyorum. Ama birileri sahip çıkıyor. Yönetimin içinden, idareden, sendikadan birileri sahip çıkıyor. 'İşçime sahip çıkıyorum, emekçime sahip çıkıyorum' diye çıkıyor. Ama niye sahip çıktığını bilmiyor, Zonguldak'ı batırıyor."

Hamdi Uçar, kentteki özel kömür ocağı işletmecilerinin bir araya gelerek ÇATES'i alabileceklerini de söyledi. ÇATES ihalesinin Zonguldak'ta kurulacak bir konsorsiyuma verilmesi konusunda baskı yapamayacaklarını da kaydeden Uçar, "Yasal olarak zaten böyle bir baskı yapamazsınız, ama bakanlıkta bir takım görüşmeler yapabiliriz. Bunun başka kanalları ve yolları varsa taleplerimizi dile getirebiliriz" dedi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Hamdi Uçar Zonguldak Çatalağzı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title